Wat is een doorlopende reisverzekering?

Gaat u er regelmatig tussenuit voor een welverdiende vakantie? Met een doorlopende reisverzekering verzekert u de kosten van onverwachte hulpverlening tijdens uw reis. Bijvoorbeeld bij een vakantie of geboekt weekendje weg in Nederland. Maar ook als u misschien binnenkort weer een reis naar het buitenland gaat maken. Hoe vaak u op reis gaat, maakt niet uit.

Wat verzekert u met de doorlopende reisverzekering?

Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering bent u verzekerd voor onverwachte kosten tijdens uw reis. Zoals een ziekenhuisopname, hulp bij een ongeval of overlijden. Ook kunt u 24/7 rekenen op hulpverlening door de Interpolis Alarmcentrale. U kiest bovendien de aanvullende verzekeringen die u nodig heeft.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Aanvullend te verzekeren

Verzeker alleen wat u nodig heeft. Bekijk voordat u op reis gaat of u een aanvullende verzekering wilt. Deze kunt u het hele jaar door 'aan' en 'uit' zetten.
Winter- en onderwatersport
Verzeker winter- en onderwatersport op reis
Veel winter- en onderwatersporten zijn niet standaard verzekerd. Terwijl u wel risico loopt op schade bij sporten als skiën en diepzeeduiken. De dekking Winter- en Onderwatersport sluit u af als aanvulling op uw Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

Welke kosten zijn verzekerd?
Met de aanvullende dekking Winter- en Onderwatersport verzekert u de kosten van hulpverlening na een ongeval. Ook de kosten die u al eerder maakte omdat u door een ongeluk of ziekte niet meer kunt sporten, zijn verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van skipassen, materialen en lessen.
Bagage
Uw bagage verzekerd op reis
Met de aanvullende dekking Bagage verzekert u de persoonlijke bezittingen die u meeneemt op reis tegen diefstal, verlies en schade. Deze dekking sluit u af als aanvulling op uw Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

In binnen- en buitenland verzekerd
Het is een fijn idee dat uw telefoon, camera, zonnebril, paspoort, (elektrische) fiets, koffers en andere spullen goed zijn verzekerd. U bent verzekerd bij buitenlandse reizen en dagtrips én bij reizen in Nederland met minimaal 1 overnachting.
Annulering
Annuleren van een verzekerde reis
Gaat uw geplande reis onverwachts niet door of moet u uw reis eerder afbreken? Dan is het fijn dat de extra kosten daardoor verzekerd zijn. De aanvullende dekking Annulering sluit u bij op uw Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

Geen zorgen over extra kosten
U bent verzekerd als u uw reis plots moet annuleren of onderbreken. Bijvoorbeeld als u of een persoon om wie u erg veel geeft ernstig ziek wordt, overlijdt of een ernstig ongeval krijgt. Ook bij vertraging van meer dan 8 uur bent u verzekerd. U hoeft zich met deze aanvullende dekking niet druk te maken over extra kosten.
Geneeskundige kosten
Verzeker onverwachte medische kosten
Met de aanvullende dekking Geneeskundige kosten verzekert u onverwachte medische kosten tijdens uw reis die uw zorgverzekering niet vergoedt. Geneeskundige kosten sluit u af als aanvulling op uw Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

De voordelen van deze aanvullende dekking
Uw zorgverzekering verzekert (spoedeisende) medische kosten in het buitenland volgens Nederlandse tarieven. In sommige landen liggen de zorgkosten (veel) hoger. Deze aanvullende dekking vergoedt dat verschil. Ook niet-spoedeisende hulp is in veel gevallen verzekerd.
Pechhulp en vervangend vervoer
Pechhulp en vervangend vervoer
Bent u met uw voertuig op reis, dan kunt u onderweg hulp nodig hebben bij pech of na een ongeluk. Interpolis Pechhulp en vervangend vervoer verzekert u van deze hulp. Ook uw aangekoppelde toercaravan, vouwwagen, trailer of aanhangwagen is verzekerd. Pechhulp en vervangend vervoer sluit u af als aanvulling op uw Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

In Nederland en het buitenland verzekerd
Hebt u tijdens uw reis in binnen- of buitenland pech met uw voertuig of rijdt u schade? Met Pechhulp en vervangend vervoer bent u verzekerd voor de kosten van reparatie ter plaatse, vervangend vervoer en transport. In Nederland bent u verzekerd bij reizen met minimaal 1 overnachting.
Zakenreizen
Goed verzekerd op zakenreis
Ook tijdens uw zakenreis loopt u het risico op schade. Bijvoorbeeld schade door beschadiging, verlies of diefstal van uw spullen. Of u wordt ziek en u hebt medische hulp nodig. Met de aanvullende dekking Zakenreizen bent u hiervoor goed verzekerd tijdens uw zakenreis. 

Aanvullend op uw reisverzekering
De kosten van schade zijn niet standaard verzekerd op uw Interpolis Doorlopende Reisverzekering. Gaat u regelmatig op zakenreis? Dan biedt de aanvullende dekking Zakenreizen uitkomst.

Sluit u verzekeringen af in verschillende rubrieken op de Alles in één Polis?

Dan krijgt u pakketkorting die kan oplopen tot 12%
Reizen
Mens & gezondheid
Wonen
Verkeer
Recht, geld & inkomen

Sluit de reisverzekering op de Rabo App

Europa- of Werelddekking
Heeft u aan Europadekking voldoende? Of heeft u Werelddekking nodig? Bekijk voor vertrek in welk dekkingsgebied uw vakantiebestemming valt. En zorg voor de juiste dekking.
Check uw vakantiebestemming

Ook interessant voor u?

Reisverzekering kiezen?

Als u op reis gaat, dan wilt u daarvan genieten. Een reisverzekering die bij past bij uw situatie, helpt daarbij. Bepaal op tijd of een kortlopende of doorlopende reisverzekering het meest geschikt voor u is.

Gezin met moeder, vader en jongetje maken een selfie op vakantie.

Europa- of Werelddekking?

Bij het afsluiten van een Interpolis Reisverzekering, kiest u zelf voor Europadekking of Werelddekking. Controleer onder welke dekking uw vakantiebestemming valt.

Vrouw houdt wereldbol vast voor haar hoofd.

Studentenkorting

De studententijd is een geschikt moment voor het maken van een verre reis. Voltijdstudenten van 27 jaar of jonger ontvangen 25% korting op de premie van de Interpolis Doorlopende Reisverzekering.

Twee studenten lopen door de bergen met backpack.

Schade melden op reis

Als u tijdens uw reis te maken krijgt met schade, is dat vervelend. Bijvoorbeeld een gestolen koffer of verloren bagage. Krijgt u hiermee te maken, dan wilt u weten wat u moet doen.

Koffers liggen op bagageband.