Wat is een motorverzekering?

Veroorzaakt u met de motor materiële schade of letselschade aan anderen, bijvoorbeeld door een ongeluk? Dan kunt u daarvoor (wettelijk) aansprakelijk zijn. Een WA-verzekering voor uw motor is in Nederland verplicht. U kunt de WA-verzekering uitbreiden met beperkt casco of volledig casco. Daarmee verzekert u ook schade aan uw eigen motor.

Wat verzekert u met de motorverzekering?

Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u bij anderen veroorzaakt. Schade aan uw eigen motor door brand, storm en diefstal verzekert u met WA beperkt casco. Met een motorverzekering WA volledig casco verzekert u ook schade aan uw motor door bijvoorbeeld een botsing of vandalisme.

Schade aan anderen
Eigen schuld of per ongeluk
Een aanhangwagen of zijspan aan uw motor
Schade aan uw eigen motor
Hulpverlening bij een ongeval in Nederland of in het buitenland
Externe weersomstandigheden of natuurrampen
Brand, ontploffingen of rellen
Inbraak en joyriding
Botsingen met loslopende dieren als u onderweg bent
Diefstal
Botsing, slippartij, van de weg of te water raken
Vandalisme

Aanvullend te verzekeren

De dekking WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco kunt u uitbreiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen.
Opzittendenverzekering
Verzekerd onderweg
De Opzittendenverzekering is een aanvullende verzekering op uw motorverzekering. Daarmee verzekert u schade aan bestuurder én passagier en aan spullen in of op de motor als gevolg van een verkeersongeval.

Wat is verzekerd? 
De Opzittendenverzekering keert uit bij letselschade aan personen op de motor of in de zijspan. En bij schade aan spullen. Bij letselschade zijn medische kosten, zorgkosten, smartengeld en tijdelijk verlies van het inkomen verzekerd. Ook kosten bij blijvende invaliditeit en kosten voor een uitvaart zijn verzekerd.
No-Claim Garantie
Bescherm uw no-claimkorting
Rijden zonder schade te veroorzaken, levert voordelen op. U bouwt schadevrije jaren op en krijgt daardoor korting op uw premie. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Met de Interpolis No-Claim Garantie® beschermt u uw premiekorting.

1 terugvalschade per jaar zonder premiegevolgen
Meldt u schade? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw schadevrije jaren en no-claimkorting. Dit heet een terugvalschade. Uw premiekorting wordt dan lager. Sluit u de Interpolis No-Claim Garantie® af, dan mag u per verzekeringsjaar 1 terugvalschade melden, zonder dat dit gevolgen heeft voor de hoogte van uw korting. U daalt wel in schadevrije jaren. Welke terugvalschade er onder de No-Claim Garantie valt, kiest u zelf. 
Pechhulp
Interpolis Pechhulp
Pech onderweg is vervelend. Bij een lekke band, lege accu of ander ongemak wilt u uw weg snel weer vervolgen. Met Interpolis Pechhulp bent u verzekerd van hulp bij pech. U sluit Pechhulp af als aanvullende dekking op uw Auto-, Motor-, Oldtimer-, Camper- of Bromfietsverzekering.

Pechhulp waar u het nodig hebt
Met Pechhulp krijgt u hulp en reparatie ter plaatse. Als u zelf de bestuurder bent, maar ook als iemand anders van uw voertuig gebruik maakt. Kies voor Pechhulp Nederland en/of Pechhulp Buitenland.

Sluit u verzekeringen af in verschillende rubrieken op de Alles in één Polis?

Dan krijgt u pakketkorting die kan oplopen tot 12%
Verkeer
Mens & gezondheid
Wonen
Reizen
Recht, geld & inkomen

Voorwaarden en informatiedocumenten

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.
Wat is niet verzekerd?

Ga voor een compleet overzicht naar het kopje 'Niet verzekerd' in de voorwaarden Motor, dan weet u precies waar u aan toe bent.

 

Niet verzekerd is bijvoorbeeld:

  • schade die ontstaat tijdens verhuur tegen betaling of gebruik als taxi
  • schade door gebruik van alcohol of drugs
  • opzettelijk veroorzaakte schade

Ook interessant voor u?

Motor verzekeren zonder rijbewijs

Bent u bezig met het behalen van uw motorrijbewijs? En heeft u al een nieuwe motor op het oog? Met de Interpolis Motorverzekering kunt u deze verzekeren zonder geldig rijbewijs.

Man en vrouw checken motor.

Is uw motor een oldtimer?

Bent u de trotse bezitter van een motor van minimaal 25 jaar oud? Mogelijk kunt u deze verzekeren met de Interpolis Oldtimerverzekering. Zo gaat u verzekerd de weg op met uw klassieker.

Motor staat tussen bomen voor zonsondergang.

Winterstopkorting

Veel motorrijders gaan ’s winters niet de weg op. Heeft u een Motorverzekering WA + Volledig Casco? En laat u uw motor tijdens de winter gestald staan? Dan kunt u kiezen voor winterstopkorting.

Motor staat in een garage.