Mensen zijn buiten aan het joggen

ZorgCompact

€ 113,50
per maand
  Online basisverzekering met scherpe premie
 • € 113,50 per maand bij een verplicht eigen risico van € 385,-
 • keuze voor een vrijwillig eigen risico van € 500,-
 • medicijnen en bepaalde hulpmiddelen online bestellen
 • keuze voor 1 aanvullende verzekering met tanddekking
 • Aanvullende verzekering
 • 6 behandelingen fysiotherapie per jaar
 • 100% vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland
 • geen vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar
Moeder plakt pleister bij dochter

ZorgActief

€ 125,45
per maand
  Basisverzekering met uitgebreide pakketkeuze
 • € 125,45 per maand bij een verplicht eigen risico van € 385,-
 • keuze voor een vrijwillig eigen risico van € 100,-, € 200,-, € 300,-, € 400,- en € 500,-
 • online gemak én persoonlijk contact
 • keuze uit 3 aanvullende verzekeringen en 3 tandverzekeringen
 • Aanvullende verzekeringen
 • 6, 12 of 20 behandelingen fysiotherapie per jaar of meer met SamenDelen met je partner
 • 100% vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland
 • vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar met een wachttijd van 12 maanden
Hulp nodig bij het kiezen?
Vul de keuzehulp in en vind het pakket dat bij jouw situatie past.

Het eigen risico vrijwillig verhogen

Je hebt standaard een verplicht eigen risico van € 385,- 
Dit bedrag kun je verhogen met een vrijwillig eigen risico. Je krijgt dan korting op je premie. Het verplicht en vrijwillig eigen risico maak je eerst op voordat wij de zorgkosten vergoeden uit de basisverzekering.
Twee wandelende mensen die fysiotherapie in hun aanvullende zorgverzekering hebben.

Fysiotherapie

Fysiotherapie vanaf 18 jaar
Wij vergoeden dit vanuit de aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld voor behandelingen bij rugpijn of een sportblessure. Je betaalt hiervoor geen eigen risico. Kies de aanvullende verzekering die bij jouw situatie past.

Fysiotherapie tot 18 jaar
Kinderen tot 18 jaar ontvangen een vergoeding vanuit de basisverzekering. Je betaalt hiervoor geen eigen risico.
Kind dat met een pop speelt. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de zorgverzekering.

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Je betaalt geen premie of eigen risico

En nog beter: kinderen krijgen automatisch de dekking van de ouder met de meest uitgebreide aanvullende verzekering.


Kies je voor ZorgActief? Dan heb je keuze uit aanvullende dekkingen die belangrijk zijn voor gezinnen. Bijvoorbeeld met vergoeding voor orthodontie voor kinderen tot 18 jaar. En voor de eigen bijdrage voor kraamzorg.

Meisje dat haar tanden poetst. Kies bij een ziektekostenverzekering voor een aanvullende tandverzekering die bij jouw situatie past.

Tandartsverzekering

Verwacht je komend jaar tandartskosten?
Dan kan het verstandig zijn om een tandartsverzekering af te sluiten. Op onze basisverzekering ZorgActief heb je de keuze uit 3 aanvullende tandverzekeringen. Bij ZorgCompact heb je de keuze voor 1 aanvullende verzekering met daarin een beperkte tanddekking.
Vrienden zitten aan een picknicktafel in het park. 1 op de 4 millennials heeft burn-outklachten. Naast een goede zorgverzekering is het daarom belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.
Zorg goed voor jezelf
Goed voor jezelf zorgen is belangrijker dan ooit. Zowel fysiek als mentaal. Daarom wil Interpolis je helpen om de patronen te herkennen die bij jou stress veroorzaken.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik een overzicht van vergelijkbare basiszorgverzekeringen van Achmea?
Op zorgverzekeringskaart.nl staat een overzicht van de vergelijkbare basisverzekeringen van Interpolis en andere merken van Achmea.
Wat is het verschil tussen de Interpolis basisverzekeringen ZorgCompact en ZorgActief?
ZorgCompact is de voordelige zorgverzekering van Interpolis. Met de ZorgCompact basisverzekering regelt u alles online. Van declareren tot het bestellen van medicijnen. Met ZorgActief heeft u persoonlijk én online gemak. U ontvangt bij beide verzekeringen een vergoeding van 75% als u gebruik maakt van een zorgverlener zonder contract. Kijk daarom altijd eerst in de Zorgzoeker of uw zorgverlener gecontracteerd is.

Bij ZorgCompact hebben we voor bepaalde hulpmiddelen een aantal geselecteerde leveranciers. Het gaat hier om visuele hulpmiddelen, diabeteshulpmiddelen en hulpmiddelen voor mobiliteit, verpleging en verzorging op bed, incontinentie en stoma. Gaat u voor deze hulpmiddelen naar een andere leverancier dan de geselecteerde? Dan hebt u recht op een vergoeding van 75%.
Wat is het verschil tussen wel en niet gecontracteerde zorg?
De Interpolis basisverzekeringen zijn naturapolissen. U heeft 100% vergoeding bij gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners met een contract. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract met Interpolis? Dan krijgt u bij ZorgCompact en bij ZorgActief een maximale vergoeding van 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. De rest van de kosten betaalt u zelf.
Waarom is de zorgverzekering ZorgCompact goedkoper dan ZorgActief?

ZorgCompact is de voordelige online zorgverzekering van Interpolis. Met ZorgCompact regelt u alles online. Ook bestelt u medicijnen en een aantal hulpmiddelen online bij een geselecteerde leverancier.


Deze zorgverzekering is zo eenvoudig mogelijk gehouden, zodat u niet teveel betaalt. Hebt u toch zorg nodig? Dan krijgt u de kwaliteit die u van Interpolis gewend bent. En natuurlijk kunt u uw verplicht eigen risico gespreid betalen.

Wanneer kan ik me het beste aanvullend verzekeren op de zorgverzekering?

Verwacht u specifieke zorg nodig te hebben? Dan is het meestal verstandig om aanvullend te verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie of tandartskosten. U kunt het beste alleen verzekeren wat u nodig heeft. Sluit dus alleen een aanvullende zorgverzekering af als u denkt daar gebruik van te gaan maken. Of als u eventuele zorgkosten niet zelf kunt dragen.


U kunt bij Interpolis kiezen voor ZorgCompact met 1 aanvullende verzekering met een beperkt aantal aanvullende dekkingen en mondzorgdekkingen. Daarnaast biedt ZorgActief keuze uit meerdere aanvullende (tand)verzekeringen. De keuze is aan u.

Wat wordt er vergoed in de basisverzekering?
Gemiddeld wordt meer dan 90% van de zorgkosten vergoed via de basisverzekering, zoals de kosten voor:
 • huisarts
 • zorg voor kinderen tot 18 jaar
 • medische specialisten
 • voorgeschreven geneesmiddelen
 • ziekenvervoer
 • verloskundige zorg
 • kraamzorg
Waar kan ik mijn zorgverzekering bekijken?
In MijnZorggebruik ziet u de gegevens van uw polis en een actueel overzicht van de zorgkosten die u heeft gemaakt. Mijn Zorggebruik is uw persoonlijke beveiligde online omgeving van de zorgverzekering.
Hoe wijzig ik mijn zorgverzekering?
Wijzigingen geeft u door van half november tot en met 31 december. Uw zorgverzekering wijzigt dan per 1 januari. Dit is wettelijk bepaald. Dit geldt ook voor de keuze van uw vrijwillig eigen risico. Uw aanvullende verzekering of tandverzekering wijzigt u tot en met 31 januari. Doe dit eenvoudig via de Rabo App of Rabobank Online Bankieren.