Moeder zit met kinderen op de bank.

Zorgverzekeringen

Een passende zorgverzekering voor jou.

 • je kunt in 2024 naar alle ziekenhuizen
 • de kwaliteit en service die je van ons gewend bent, óók voor zorg
 • vind het pakket dat bij jou past

Vergelijk onze zorgverzekeringen.

In Nederland is een basis zorgverzekering verplicht. Jij wil een zorgverzekering die past bij jouw situatie en wensen. Daarom kies je bij ons uit 2 natura basisverzekeringen. We zetten de belangrijkste verschillen op een rij, zodat je een goede vergelijking kunt maken.
Mensen zijn buiten aan het joggen

ZorgCompact

€ 139,95
per maand

Online basisverzekering met scherpe premie

 • € 124,95 per maand bij een totaal eigen risico van € 885,-
 • keuze voor een vrijwillig eigen risico van € 500,-
 • medicijnen en bepaalde hulpmiddelen online bestellen
 • keuze voor 1 aanvullende verzekering met tanddekking
Aanvullende verzekering
 • 6 behandelingen fysiotherapie per jaar. Neem 2 ongebruikte fysiobehandelingen uit 2023 mee.
 • 100% vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland
 • geen vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar
Moeder plakt pleister bij dochter

ZorgActief

€ 147,45
per maand

Basisverzekering met uitgebreide pakketkeuze

 • € 127,45 per maand bij een totaal eigen risico van € 885,-
 • keuze voor een vrijwillig eigen risico van € 100,-. € 200,-, € 300,-, € 400,- en € 500,-
 • online gemak én persoonlijk contact
 • keuze uit 3 aanvullende verzekeringen en 3 tandverzekeringen
Aanvullende verzekering
 • 6, 12 of 20 behandelingen fysiotherapie per jaar of meer met SamenDelen met je partner
 • 100% vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland
 • vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar met een wachttijd van 12 maanden
Hulp nodig bij het kiezen?
Vul de keuzehulp in en vind het pakket dat bij jouw situatie past.
Bekijk het overzicht van vergelijkbare basiszorgverzekeringen van Achmea.

Kies je voor een zorgverlener waar wij een contract mee hebben?

Dan vergoeden we 100% min het eigen risico én we betalen jouw zorgkosten rechtstreeks aan de zorgverlener. Hebben wij geen contract met de zorgverlener? Dan vergoeden wij tot 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief dat wij betalen aan zorgverleners met een contract. We hebben nog niet met alle ziekenhuizen afspraken kunnen maken. Toch kun je in 2024 met de Interpolis zorgverzekering ZorgActief en ZorgCompact bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht. Je krijgt 100% vergoed (je betaalt wel eigen risico).

Ook handig om te weten!

Kind dat met een pop speelt. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de zorgverzekering.

Kinderen tot 18 jaar betalen geen premie.

Je betaalt geen premie of eigen risico.

En nog beter: kinderen krijgen automatisch de dekking van de ouder met de meest uitgebreide aanvullende verzekering.


Wordt ZorgActief jouw nieuwe zorgverzekering? Dan heb je keuze uit aanvullende dekkingen die belangrijk zijn voor gezinnen. Bijvoorbeeld met vergoeding voor orthodontie voor kinderen tot 18 jaar. En voor de eigen bijdrage voor kraamzorg.

Twee wandelende mensen die fysiotherapie in hun aanvullende zorgverzekering hebben.

Fysiotherapie bij jouw zorgverzekering.

Fysiotherapie vanaf 18 jaar

Wij vergoeden fysiotherapie vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bijvoorbeeld voor behandelingen bij rugpijn of een sportblessure. Je betaalt hiervoor geen eigen risico. Kies de aanvullende verzekering die bij jouw situatie past.

Fysiotherapie tot 18 jaar
Kinderen tot 18 jaar ontvangen een vergoeding vanuit de basisverzekering. Je betaalt hiervoor geen eigen risico.
Meisje dat haar tanden poetst. Kies bij een ziektekostenverzekering voor een aanvullende tandverzekering die bij jouw situatie past.

Tandartskosten en jouw zorgverzekering.

Verwacht je komend jaar tandartskosten?

Dan kan het verstandig zijn om een tandartsverzekering af te sluiten. Op onze basisverzekering ZorgActief heb je de keuze uit 3 aanvullende tandverzekeringen. Bij ZorgCompact heb je de keuze voor 1 aanvullend pakket met 1x tandcontrole en gebitsreiniging.

Veelgestelde vragen over de zorgverzekering:

Wat is een zorgverzekering?

Een zorgverzekering (ziektekostenverzekering) vergoedt kosten voor zorg en medicatie. Daarbij is er verschil tussen een basiszorgverzekering en de aanvullende zorgverzekering. De overheid bepaalt elk jaar welke zorg er in het basispakket zit. Het hebben van een basisverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht. Daarnaast kun je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Bijvoorbeeld als je verwacht zorg nodig te hebben die niet onder de basisverzekering valt.

Is een zorgverzekering verplicht?

Ja, iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basiszorg­verzekering afsluiten. Met deze verplichte zorgverzekering ben je verzekerd voor zorg uit het basispakket. Welke basisverzekering je afsluit, bepaal je zelf. Het is niet verplicht om ook een aanvullende verzekering af te sluiten. Maar dat kan wel verstandig zijn. Met een aanvullende verzekering verzeker je zorgkosten die niet in het basispakket vallen.

Wat valt er onder de basisverzekering?

De belangrijkste vergoedingen voor zorg vallen onder de basisverzekering. Deze vergoedt namelijk medisch noodzakelijke zorgkosten. Elk jaar bepaalt de overheid welke zorg er in het basispakket van de zorgverzekering zit. De inhoud van de basisverzekering is dus bij elke zorgverzekeraar hetzelfde.

 

Gemiddeld wordt meer dan 90% van de zorgkosten vergoed via de basisverzekering, zoals de kosten voor:

 • huisarts
 • zorg voor kinderen tot 18 jaar
 • medische specialisten
 • voorgeschreven geneesmiddelen
 • ziekenvervoer
 • verloskundige zorg
 • kraamzorg

Wat is het verschil tussen de Interpolis basisverzekeringen ZorgCompact en ZorgActief?

ZorgCompact is de voordelige zorgverzekering van Interpolis. Met de ZorgCompact basisverzekering regel je alles online. Van declareren tot het bestellen van medicijnen. Met ZorgActief heb je persoonlijk én online gemak. Je ontvangt bij beide verzekeringen een vergoeding van 75% van het gemiddelde gecontracteerd tarief als je gebruik maakt van een zorgverlener zonder contract. Kijk daarom altijd eerst in de Zorgzoeker of jouw zorgverlener gecontracteerd is.

Bij ZorgCompact hebben we voor bepaalde hulpmiddelen een aantal geselecteerde leveranciers. Het gaat hier om visuele hulpmiddelen, hulpmiddelen voor mobiliteit, verpleging en verzorging op bed, incontinentie en stoma. Ga je voor deze hulpmiddelen naar een andere leverancier dan de geselecteerde? Dan heb je recht op een vergoeding van 75% van het gemiddelde gecontracteerd tarief.

Wanneer kan ik me het beste aanvullend verzekeren op de zorgverzekering?

Verwacht je specifieke zorg nodig te hebben? Dan is het meestal verstandig om aanvullend te verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie of tandartskosten. Je kunt het beste alleen verzekeren wat je nodig hebt. Sluit dus alleen een aanvullende zorgverzekering af als je denkt daar gebruik van te gaan maken. Of als j eventuele zorgkosten niet zelf kunt dragen.


Je kunt bij Interpolis kiezen voor ZorgCompact met 1 aanvullende verzekering met een beperkt aantal aanvullende dekkingen en mondzorgdekkingen. Daarnaast biedt ZorgActief keuze uit meerdere aanvullende (tand)verzekeringen. De keuze is aan jou.

Hoe werkt eigen risico bij een zorgverzekering?

Iedereen van 18 jaar of ouder betaalt het 1e deel van de zorgkosten uit de basisverzekering zelf. Dit heet het eigen risico. Je maakt het eigen risico eerst op voordat je een vergoeding uit de basisverzekering krijgt. Er is een verplicht eigen risico en vrijwillig eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt door de overheid bepaald en is voor iedereen hetzelfde. In 2024 is het verplicht eigen risico € 385,- per kalenderjaar. Daarnaast kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

Wanneer betaal ik een eigen bijdrage voor ziektekosten?

Gelukkig worden de meeste zorgkosten helemaal vergoed uit de basisverzekering. Maar voor sommige zorgkosten en medicijnen betaal je eigen bijdrage. Elk jaar bepaalt de overheid voor welke zorg een eigen bijdrage geldt. En hoe hoog die dan is. Eigen bijdrage is dus iets anders dan eigen risico.

Mag ik voor elke behandeling zelf kiezen naar welk ziekenhuis ik ga?

Ja, je kunt zelf jouw ziekenhuis uitkiezen. Via onze zorgzoeker vind je precies bij welke ziekenhuizen en artsen je terechtkunt.

Als ik zorg nodig heb in het buitenland, wordt dit dan vergoed?

Met een basisverzekering ben je in het buitenland verzekerd voor spoedeisende zorg. Is de spoedeisende zorg duurder dan in Nederland? Dan heb je een aanvullende zorgverzekering nodig, of een reisverzekering.

Ik ben patiënt bij een huisartspraktijk van Co-Med, waar kan ik terecht?

Interpolis biedt jou samen met de andere zorgverzekeraars een oplossing.