Wat is een inboedelverzekering?

Brand, storm, water of diefstal kan leiden tot schade aan uw inboedel. Met een inboedelverzekering zijn spullen in uw huis hiervoor verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan uw laptop en sieraden. Apparatuur, zoals laptops, tablets en smartphones, is standaard meeverzekerd. Ook de inboedel die bedoeld is om in de tuin te gebruiken, is verzekerd. Net als uw fietsen en gereedschappen in de schuur (die op slot kan).

Inboedel Uitgebreid

 • Schade door brand
 • Schade door inbraak en diefstal
 • Schade aan veranderingen van uw huurhuis
 • Diefstal van onder meer tablets en laptops standaard tot € 35.000,-
 • Diefstal van sieraden en horloges standaard tot € 15.000,-
 • Schade door eigen schuld. Bijvoorbeeld als iemand iets laat vallen of omstoot
 • Geleende spullen van iemand anders

Inboedel All-Risk

 • Schade door brand
 • Schade door inbraak en diefstal
 • Schade aan veranderingen van uw huurhuis
 • Diefstal van onder meer tablets en laptops standaard tot € 35.000,-
 • Diefstal van sieraden en horloges standaard tot € 15.000,-
 • Schade door eigen schuld. Bijvoorbeeld als iemand iets laat vallen of omstoot
 • Geleende spullen van iemand anders
Benieuwd naar de premie?
U berekent eenvoudig de premie op rabobank.nl. Daarna kunt u onze inboedelverzekering direct online afsluiten.

Andere verzekeringen die belangrijk voor u kunnen zijn

Wij werken graag mee aan een beter klimaat. Daarom zijn ook onze verzekeringen duurzaam. Zo zijn zonnepanelen op uw dak en laadpalen voor uw elektrische auto zonder extra premie meeverzekerd op uw woonverzekering. Heeft u een keer schade? Dan mag u rekenen op een snelle en goede dienstverlening. Daar komt bij dat we de schade herstellen met duurzame materialen.
Een jongen met zijn hond, die een bal in zijn bek heeft

Aansprakelijkheidsverzekering

Sluit nu de aansprakelijkheidsverzekering af. Ook schade door kinderen, logés of huisdieren is verzekerd.
Man en zoon die in de keuken boodschappen opruimen

Woonhuisverzekering

Sluit nu de woonhuisverzekering (opstalverzekering) af. Ook uw tuin, schuur of garage is verzekerd.

Sluit u verzekeringen af in verschillende rubrieken op de Alles in één Polis?

Dan krijgt u pakketkorting die kan oplopen tot 12%
Wonen
Mens & gezondheid
Reizen
Verkeer
Recht, geld & inkomen

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Veelgestelde vragen

Is mijn gehoorapparaat verzekerd op de inboedelverzekering?
Ja. Uw gehoorapparaat is onderdeel van uw inboedel. En is hetzelfde verzekerd als de rest van uw inboedel.
Wat betaalt Interpolis bij schade of diefstal van mijn spullen?
Wij betalen de dagwaarde of nieuwwaarde van uw spullen als uw spullen niet gerepareerd kunnen worden. De dagwaarde is het bedrag dat uw spullen op het moment van schade waard waren. De nieuwwaarde is het bedrag waarvoor uw spullen nu in een winkel te koop zijn. Welk bedrag we betalen hangt af van hoe oud uw spullen zijn, waar de schade ontstaan is en welk eigen risico u heeft.
Is mijn huisdier verzekerd als er thuis iets mee gebeurd?
Dieren of huisdieren die u heeft voor de gezelligheid of als hobby zijn verzekerd op de inboedelverzekering. Zij zijn verzekerd tegen schade door brand, bliksem, ontploffing, storm en diefstal. Diefstal van dieren is verzekerd tot € 35.000,- en alleen wanneer de dieren aanwezig zijn in de woning of bijgebouwen. 
Ik heb schade aan mijn spullen. Is dit verzekerd en wat moet ik doen?
Wilt u weten welke schades aan uw spullen zijn verzekerd? Of heeft u schade aan uw spullen en wilt u schade melden en weten hoe wij uw schade herstellen? Wij leggen het graag aan u uit.
Is mijn fiets, bromfiets of scooter verzekerd op de Inboedelverzekering?
Ja. Een (elektrische) fiets, bromfiets of scooter is een onderdeel van uw inboedel. En is hetzelfde verzekerd als de rest van uw inboedel. Staat uw fiets, bromfiets of scooter in de tuin of onder de carport? Dan is diefstal niet verzekerd.
Ik heb mijn inboedel tijdelijk opgeslagen in een gebouw of container. Is mijn inboedel verzekerd?
Ja, uw inboedel is verzekerd als deze is opgeslagen in een afgesloten gebouw of container en het is de bedoeling dat deze inboedel weer terugkomt in uw woning. Bij schade door diefstal van de inboedel moeten er sporen van braak aanwezig zijn. Is uw inboedel langer dan 2 jaar opgeslagen? Dan betaalt Interpolis alleen voor schade door brand, blikseminslag, ontploffing en een luchtvaartuig.

Niet verzekerd zijn:
Fietsen, scooters, medische hulpmiddelen, skelters, aanhangwagens, vaartuigen, geld, dieren, diefstalgevoelige inboedel, sieraden, horloges, wearables, edelmetaal, edelstenen, munten en de spullen van iemand anders.
Is schade aan mijn woning of inboedel door een overstroming verzekerd?

Schade door water dat onvoorzien uw woning is binnengekomen als gevolg van een overstroming door het bezwijken, overlopen of falen van een niet-primaire waterkering is verzekerd. Een primaire waterkering is in Nederland een dijk die beschermt tegen het buitenwater (de zee, grote rivieren en grote meren zoals het IJsselmeer). Dit is vastgelegd in de Waterwet. Informatie over primaire en niet-primaire waterkeringen vindt u op de website van Helpdesk Water.

 

Welke schade door een overstroming is niet verzekerd?

 • Schade aan uw tuin.
 • Als de overstroming ontstaat door het bezwijken, overlopen of falen van een primaire waterkering. Als tegelijkertijd een niet-primaire waterkering bezwijkt, overloopt of faalt en het water van deze overstromingen heeft zich vermengd, dan is schade door dit vermengde water ook niet verzekerd.
 • Als water helemaal of gedeeltelijk afkomstig is van de zee. Als tegelijkertijd een rivier, meer, sloot of kanaal overstroomt en het water van deze overstromingen heeft zich vermengd, dan is schade door dit vermengde water ook niet verzekerd.
 • Schade door water dat buiten de oevers is getreden in buitendijkse gebieden.
 • Schade door een overstroming die veroorzaakt wordt door directe actie van de overheid.
 • Schade die ontstaat omdat uw woning tussen het water en de dijk (buitendijks) staat.

Ook interessant voor u?

20% korting voor studenten

Ben je niet ouder dan 25 jaar en volg je een voltijdstudie? Dan ontvang je 20% korting op de premie van de Interpolis Inboedelverzekering.

Jongen die met een ander man in gesprek is

Telefoon gevallen of kapot?

Schade aan of diefstal van uw telefoon is vervelend. Helaas is het niet altijd te voorkomen. Als u hiermee te maken krijgt, wilt u weten of u verzekerd bent en wat u moet doen.

Man met telefoon in zijn hand met een kapot scherm.

Samenwonen?

Als jullie gaan samenwonen, is er veel om naar uit te kijken. Maar er moet ook veel geregeld worden. Het is slim om na te denken over verzekeren. Zo voorkomen jullie dubbele verzekeringen.

Man en vrouw pakken verhuisdozen in.