Huis waarvan de verlichting aan is, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Dit verkleint de kans op woninginbraak.

Het risico op woninginbraak verschilt per gemeente

De ene gemeente is bij inbrekers meer in trek dan de andere

Wil je weten in welke gemeentes het afgelopen jaar het vaakst werd ingebroken? Dit vind je terug in ons overzicht, waarin alle gemeentes van Nederland te vinden zijn.
Twee voordeuren vlak naast elkaar. Het risico op woninginbraak in jouw gemeente bekijk je met de InbraakBarometer van Interpolis.

Hoe veilig is jouw slot?

Een goed voordeurslot verkleint de kans op een inbraak

Wist je dat 3 op de 5 huizen een onveilig voordeurslot heeft? Een inbreker maakt dit binnen 3 minuten open. Een goed slot zorgt ervoor dat de inbreker meer tijd nodig heeft om binnen te komen. Dit verkleint de kans op een inbraak. Met de slotentool check je snel en makkelijk hoe veilig jouw voordeurslot is.

Zo verklein je de kans op woninginbraak:

Vitrage voor de ramen die gesloten wordt. Door dure spullen uit het zicht te houden, worden inbrekers minder snel verleid tot een inbraak.

Leg dure spullen uit het zicht

Zorg ervoor dat je gelegenheidsinbrekers niet verleidt tot een inbraak. Leg waardevolle spullen daarom altijd uit het zicht. 

Iemand die het slot van een voordeur dichtdraait. Door te zorgen voor goede sloten, maak je het inbrekers lastig. Dit verkleint de kans op een woninginbraak.

Zorg voor goede sloten

Met een goed slot op de deur maak je het inbrekers lastig. Dit vertraagt de inbraak. Check het SKG-keurmerk om te zien hoe inbraakwerend jouw sloten zijn.

Een voordeur die op slot wordt gedraaid. Doe dit altijd om de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk te maken.

Draai de deur altijd op slot

Simpel maar effectief. Want een deur die op slot is gedraaid, is veel moeilijker te openen. Doe dit dan ook altijd. Ook als je maar kort van huis bent.