Wat is een fietsverzekering?

Het is vervelend als uw fiets beschadigd raakt of gestolen wordt. Helaas is dat niet altijd te voorkomen. Met een fietsverzekering bent u verzekerd voor schade en diefstal van uw fiets inclusief alle onderdelen die op uw fiets zijn gemonteerd. Ook een e-bike verzekert u met een fietsverzekering. Zo gaat u met een gerust gevoel op weg.

Wat verzekert u met de fietsverzekering?

Met de Interpolis Fietsverzekering kunt u fietsen verzekeren met een maximale aanschafwaarde van €5.000,-. De meeste onderdelen die op uw fiets zijn gemonteerd, zijn verzekerd voor diefstal en schade. Denk aan een fietsstoeltje of fietstassen. Maakt iemand anders met uw toestemming gebruik van uw fiets? Ook dan bent u verzekerd voor schade en diefstal.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Sluit u verzekeringen af in verschillende rubrieken op de Alles in één Polis?

Dan krijgt u pakketkorting die kan oplopen tot 12%
Verkeer
Mens & gezondheid
Wonen
Reizen
Recht, geld & inkomen

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Veelgestelde  vragen

Moet mijn fiets een slot hebben?
Diefstal van je fiets is alleen verzekerd als je fiets op slot stond met een slot met het ART2 keurmerk. Op stichtingart.nl zie je welke sloten hieraan voldoen. Bij diefstal moet je 2 sleutels kunnen overhandigen met daarop het sleutelnummer dat gelijk is aan het nummer op het verzekeringsbewijs.
Mijn fiets is duurder dan € 5.000,-. Kan ik deze bij Interpolis verzekeren?
Met de Interpolis Fietsverzekering kun je fietsen verzekeren met een maximale aanschafwaarde van € 5.000,-.
Wat is het eigen risico bij schade?
Is je fiets gestolen of total loss? Dan betaal je geen eigen risico. Bij andere soorten schade, zoals vandalisme, betaal je de eerste € 25,- zelf. 

Ook interessant voor u?

Elektrische fiets verzekeren

Heeft u een elektrische fiets of e-bike? Fietsen die ondersteuning bieden tot een snelheid van 25 kilometer per uur, kunt u verzekeren met de Interpolis Fietsverzekering.

Man en vrouw fietsen op e-bike door de stad.

Racefiets verzekeren

Trekt u er graag op uit met uw racefiets, wielrenfiets of mountainbike? Uw fiets is waarschijnlijk een kostbaar bezit. Verzeker deze daarom voor schade door een aanrijding, ongeval of diefstal.

Man zit op racefiets en fietst tussen weilanden.

Bakfiets verzekeren

Een bakfiets biedt vele mogelijkheden. Niet voor niets zijn bakfietsen op dit moment erg populair. Verzeker uw bakfiets voor schade door bijvoorbeeld een aanrijding, ongeval of diefstal.

Bakfiets die in de tuin staat.