Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

U laat een televisie vallen bij de verhuizing van een vriend. Of uw hond bijt iemand, waardoor letselschade ontstaat. Dit zijn voorbeelden van schades waarvoor u aansprakelijk bent. De kosten van een materiële schade of letselschade kunnen hoog oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u hiervoor verzekerd.

Wat verzekert u met de aansprakelijkheidsverzekering?

Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering verzekert u schade aan spullen van anderen en letselschade waarvoor u aansprakelijk bent. Ook schade door uw woning is verzekerd. Bijvoorbeeld schade door een dakpan die van uw woning valt. Interpolis onderzoekt of u aansprakelijk bent. U bent wereldwijd verzekerd voor € 2.500.000,- per gebeurtenis.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Sluit u verzekeringen af in verschillende rubrieken op de Alles in één Polis?

Dan krijgt u pakketkorting die kan oplopen tot 12%
Mens & gezondheid
Wonen
Reizen
Verkeer
Recht, geld & inkomen

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.
Eigen bedrijf
Bent u ondernemer, dan hebt u een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Bekijk de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Jachtverzekering
U kunt de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met een jachtverzekering.

Veilig op jacht
Gaat u regelmatig op jacht? Dan is het verstandig om u te verzekeren tegen schade als gevolg van uw jachtactiviteiten. De Jachtverzekering is een aanvullende dekking op de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering.

Schade tijdens de jacht is verzekerd
Schade tijdens de jacht aan andere personen én aan spullen van iemand anders is verzekerd. U en andere verzekerden met een jachtakte zijn verzekerd. Ook uw buitenlandse gasten die in Nederland met u op jacht gaan en in het bezit zijn van een tijdelijke jachtakte, zijn verzekerd.

Ook interessant voor u?

Huisdieren en aansprakelijkheid

Het is vervelend als uw huisdier(en) schade aan anderen veroorzaken. Letsel of schade die uw huisdier veroorzaakt bij iemand anders, verzekert u met een aansprakelijkheidsverzekering.

Zwarte labrador kijkt in de camera.

Uw kind veroorzaakt schade?

Uw kind(eren) kunnen materiële schade en letselschade veroorzaken aan anderen. Het is vervelend als dat gebeurt. Dit verzekert u met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Vrouw zit in keuken met haar twee kinderen die de muur hebben beklad.

Eigen bedrijf en aansprakelijkheid

Als u of een van uw medewerkers schade veroorzaakt aan anderen, kunt u daar als ondernemer aansprakelijk voor worden gesteld. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd.

Een startende ondernemer bij een whiteboard met post-its

Aansprakelijkheid in het buitenland

Bent u in het buitenland en veroorzaakt u daar schade aan anderen? Dan kunt u daarvoor aansprakelijk worden gesteld. U verzekert dit met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering.

Tv in woonkamer hangt scheef.

Uw situatie en verzekeren

 Lees welke verzekeringen interessant kunnen zijn voor u.

Kind krijgen

Verzekeringen regelen tijdens jullie zwangerschap.

Op jezelf wonen

Voor het eerst zelf je verzekeringen regelen? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes.