Voorkom dubbele verzekeringen.

Misschien hebben jij en jouw partner allebei nog een eigen inboedelverzekering. Check ook je aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- en reisverzekering. Door de verzekeringen samen te voegen, bespaar je geld.

Ga je voor het eerst een huis kopen?

Een huis koop je niet elke dag. Een koophuis kan ook het begin zijn van een nieuwe fase in jouw leven. Misschien denk je na over een verbouwing. Of je bent al bezig met de inrichting. Bij de aanschaf van een woning komt er veel op je af. Zoals het regelen van je hypotheek en de verhuizing zelf. Maar het is ook hét moment om naar je verzekeringen te kijken.

Zo zit het met je woonverzekeringen rondom verhuizing.

Tijdens je verhuizing is je inboedel op het oude en nieuwe adres binnen Nederland verzekerd. Vanaf het moment dat je de sleutel van jouw nieuwe woning krijgt tot het moment dat je helemaal verhuist naar de nieuwe woning. Rondom je verzekeringen zijn er een aantal zaken waarop je moet letten.

Gaan jullie huren? Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht, wel verstandig.

Je gaat samenwonen met je partner. Je denkt er liever niet aan, maar wat als 1 van jullie overlijdt? Een overlijden heeft emotionele én financiële gevolgen. Kan jij of je partner de huur nog wel betalen als er een inkomen wegvalt? Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkom je het verdriet niet. Maar je zorgt er wel voor dat je geliefden door kunnen als jij er niet meer bent. Een ORV zorgt voor financiële rust voor je nabestaanden.