Zo maken wij samen het verkeer veiliger.

Verkeersbord; verboden voor fietsers

Wat weet jij van ons verkeer?

Ken jij de feiten over verkeersveiligheid?

Uit ons onderzoek blijkt dat afleiding 1 van de belangrijkste oorzaken is van verkeersongevallen. Wist je dat…

  • …de smartphone de grootste afleider in het verkeer is?
  • …verkeersongevallen ons naar schatting 14 miljard euro per jaar kosten?

Hier moeten we iets aan doen! Daarom werken we aan oplossingen om de verkeersveiligheid te vergroten. Jij doet toch ook mee?

2 jonge meiden op de fiets, met een mandje voorop met hun tas erin

Jong geleerd is oud gedaan.

Vergroot de verkeersvaardigheid van kinderen.
Dit geldt zeker in het verkeer. We zien een piek in ongelukken bij 12-jarige fietsers die zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Om basisschoolleerlingen verkeersvaardiger te maken, bieden we scholen het verkeerseducatiepakket WegWijsVR aan. Dit is een compleet pakket voor in de klas dat virtuele lessen combineert met een werkboek.
Presentator Thomas Brok, de Black Box

Mis Niks

Black Box

Skydiven. De hele Efteling voor jezelf. Een sleepover in een high-end villa. In Black Box verrast Thomas Brok elke aflevering een vriendengroep met hun ‘Mis Niks’ bucketlist ervaring.

Maar 1 van de vrienden mist alles…

afbeelding van een auto die in een straat geparkeerd staat

Bekijk het risico op inbraak en diefstal van jouw auto.

Weet jij hoe groot de kans is dat autodieven toeslaan bij jouw auto?
Dit hangt van verschillende dingen af. Zoals het merk en type auto dat je hebt. Maar ook waar je jouw auto parkeert, is van belang. Vul jouw kenteken en postcode in en bekijk jouw risico op auto-inbraak en -diefstal.
Iemand rijdt auto, telefoon zit in houder aan het raam. Rijd mobielvrij

Laat je niet afleiden, rijd mobielvrij.

Voorkom afleiding in het verkeer.
Helaas stijgt het aantal ernstige verkeersgewonden de laatste jaren. In 68% van de verkeersongevallen speelt afleiding een rol, blijkt uit ons onderzoek. En vooral de telefoon is een grote afleider. Om dat tegen te gaan, ontwikkelden we de apps AutoModus en PhoNo. Deze apps helpen je om je aandacht op het verkeer te houden. Wel zo veilig!
Verkeerslicht staat op groen

We gaan voor 0 verkeersslachtoffers.

Voorkomen is beter dan verzekeren.
Onze ambitie: 0 verkeersslachtoffers in 2050. Daarom werken we, samen met verschillende partners, aan oplossingen die daaraan bijdragen. Zoals AutoModus, PhoNo en WegWijsVR. Hiermee willen we mensen bewust maken en gedrag veranderen, zodat we samen dit maatschappelijke probleem aanpakken. Want geen verkeersslachtoffers meer, dat is voor ons focussen op wat echt belangrijk is. 

Lees meer over deze onderwerpen:

Kind stopt laadkabel in een elektrische auto | Interpolis verzekeringen

Elektrisch rijden

Vanaf 2030 moeten alle nieuwe auto's elektrisch zijn. Overweeg je zelf om elektrisch te gaan rijden? Bekijk wat de kosten van een elektrische auto zijn. En welke verzekeringen zijn handig als je een elektrische auto rijdt?
Jonge bestuurder aan het autorijden

Beginnend bestuurder

Yes, je hebt je rijbewijs gehaald! Maar waar krijg je als beginnend bestuurder allemaal mee te maken? We helpen je op weg naar veilige kilometers.
Kind op de achterbank in een auto dat uit het raam kijkt

Kinderen in de auto

Autorijden met kinderen op de achterbank is een vak apart. Saai is het in ieder geval nooit. Afleiding ligt daardoor op de loer. Zorg voor een fijne en veilige autorit.
Automonteur aan het sleutelen

Onderhoud en pech

Een goed onderhoud verkleint de kans op autopech. Voor een deel kun je daar zelf voor zorgen, maar ook onderhoud door de garage is nodig. Zo ga je veiliger op weg.