Zo maken wij samen het verkeer veiliger:

Verkeersbord; verboden voor fietsers
feiten over de verkeers(on)veiligheid

Wat weet jij van ons verkeer?

Uit ons onderzoek blijkt dat afleiding 1 van de belangrijkste oorzaken is van verkeersongevallen. Wist je dat…

  • …de smartphone de grootste afleider in het verkeer is?
  • …verkeersongevallen ons naar schatting 14 miljard euro per jaar kosten?

Hier moeten we iets aan doen! Daarom werken we aan oplossingen om de verkeersveiligheid te vergroten. Jij doet toch ook mee?

Iemand rijdt auto, telefoon zit in houder aan het raam. Rijd mobielvrij
voorkom afleiding in het verkeer

Laat je niet afleiden, rijd mobielvrij

Helaas stijgt het aantal ernstige verkeersgewonden de laatste jaren. In 69% van de verkeersongevallen speelt afleiding een rol, blijkt uit ons onderzoek. En vooral de telefoon is een grote afleider. Om dat tegen te gaan, ontwikkelden we de apps AutoModus en PhoNo. Deze apps helpen je om je aandacht op het verkeer te houden. Wel zo veilig!
2 jonge meiden op de fiets, met een mandje voorop met hun tas erin
vergroot de verkeersvaardigheid van kinderen

Jong geleerd is oud gedaan

Dit geldt zeker in het verkeer. We zien een piek in ongelukken bij 12-jarige fietsers die zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Om basisschoolleerlingen verkeersvaardiger te maken, bieden we scholen het verkeerseducatiepakket WegWijsVR aan. Dit is een compleet pakket voor in de klas dat virtuele lessen combineert met een werkboek.
Bovenaanzicht van toetsenbord van een laptop en kopje cappuccino
verklein de kans op autodiefstal

Krijg inzicht in het diefstalrisico van jouw auto

Nederland staat in Europa op de 8e plek als het gaat om het aantal autodiefstallen. Iedere anderhalf uur wordt er in in ons land een auto gestolen. Het ene merk of model is meer in trek dan het andere. Ook waar je auto geparkeerd staat, maakt verschil. Vul je kenteken en postcode in en krijg inzicht in het diefstalrisico van jouw auto.

Lees meer over deze onderwerpen:

Automonteur aan het sleutelen

Onderhoud en pech

Een goed onderhoud verkleint de kans op autopech. Voor een deel kun je daar zelf voor zorgen, maar ook onderhoud door de garage is nodig. Zo ga je veiliger op weg.
Kind op de achterbank in een auto dat uit het raam kijkt

Kinderen in de auto

Autorijden met kinderen op de achterbank is een vak apart. Saai is het in ieder geval nooit. Afleiding ligt daardoor op de loer. Zorg voor een fijne en veilige autorit.
Jonge bestuurder aan het autorijden

Beginnend bestuurder

Yes, je hebt je rijbewijs gehaald! Maar waar krijg je als beginnend bestuurder allemaal mee te maken? We helpen je op weg naar veilige kilometers.

Onze verzekeringen op het gebied van verkeer:

Jongeman zit in auto, andere man legt dingen uit
je kunt nooit alle schades voorkomen

Voor een aantal risico's wil je goed verzekerd zijn

Met onze verzekeringen kun je het risico op schade en diefstal van je vervoersmiddelen afdekken. En natuurlijk verzekeren voor schade die je aan (spullen van) anderen veroorzaakt. In geval van schade kun je op ons rekenen. Zodat je snel weer veilig op weg kan!

Zo kijken wij naar dit onderwerp:

Verkeerslicht staat op groen
voorkomen is beter dan verzekeren

We gaan voor 0 verkeersslachtoffers

Onze ambitie: 0 verkeersslachtoffers in 2050. Daarom werken we, samen met verschillende partners, aan oplossingen die daaraan bijdragen. Zoals AutoModus, PhoNo en WegWijsVR. Hiermee willen mensen bewust maken en gedrag veranderen, zodat we samen dit maatschappelijke probleem aanpakken. Want geen verkeersslachtoffers meer, dat is voor ons focussen op wat echt belangrijk is.