Jongeman zit in auto, andere man legt dingen uit

Ontvang tot 15% korting op de premie van je autoverzekering

Rij mobielvrij en ontvang korting op je premie
Al meer dan een half miljoen Nederlanders kozen voor onze autoverzekering. Sluit nu een nieuwe autoverzekering af en ontvang het eerste jaar tot 15% korting op je premie. En met de AutoModus app ga je veiliger op weg. Krijg je toch te maken met schade? Dan kun je op ons rekenen. Zodat je snel weer veilig op weg kan.
Twee handen aan het stuur van een auto

Hou je ogen op de weg met AutoModus

Voorkom schade door afleiding in het verkeer
Gelukkig leveren de meeste ongelukken in het verkeer alleen blikschade op. Maar ook dat is vervelend. Als je even nét niet gefocust bent, is de kans groter dat je bijvoorbeeld tegen een paaltje rijdt. Onze grootste afleider in het verkeer, is de telefoon. Om jou te helpen om je ogen op de weg te houden, maakten wij de AutoModus App.
Verkeerslicht staat op groen

We gaan voor 0 verkeersslachtoffers

Voorkomen is beter dan verzekeren
Onze ambitie: 0 verkeersslachtoffers in 2050. Daarom werken we, samen met verschillende partners, aan oplossingen die daaraan bijdragen. Zoals AutoModus, PhoNo en WegWijsVR. Hiermee willen mensen bewust maken en gedrag veranderen, zodat we samen dit maatschappelijke probleem aanpakken. Want geen verkeersslachtoffers meer, dat is voor ons focussen op wat echt belangrijk is. 

Zo maken wij samen het verkeer veiliger:

Verkeersbord; verboden voor fietsers

Wat weet jij van ons verkeer?

Feiten over de verkeers(on)veiligheid

Uit ons onderzoek blijkt dat afleiding 1 van de belangrijkste oorzaken is van verkeersongevallen. Wist je dat…

  • …de smartphone de grootste afleider in het verkeer is?
  • …verkeersongevallen ons naar schatting 14 miljard euro per jaar kosten?

Hier moeten we iets aan doen! Daarom werken we aan oplossingen om de verkeersveiligheid te vergroten. Jij doet toch ook mee?

Iemand rijdt auto, telefoon zit in houder aan het raam. Rijd mobielvrij

Laat je niet afleiden, rijd mobielvrij

Voorkom afleiding in het verkeer
Helaas stijgt het aantal ernstige verkeersgewonden de laatste jaren. In 69% van de verkeersongevallen speelt afleiding een rol, blijkt uit ons onderzoek. En vooral de telefoon is een grote afleider. Om dat tegen te gaan, ontwikkelden we de apps AutoModus en PhoNo. Deze apps helpen je om je aandacht op het verkeer te houden. Wel zo veilig!
2 jonge meiden op de fiets, met een mandje voorop met hun tas erin

Jong geleerd is oud gedaan

Vergroot de verkeersvaardigheid van kinderen
Dit geldt zeker in het verkeer. We zien een piek in ongelukken bij 12-jarige fietsers die zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Om basisschoolleerlingen verkeersvaardiger te maken, bieden we scholen het verkeerseducatiepakket WegWijsVR aan. Dit is een compleet pakket voor in de klas dat virtuele lessen combineert met een werkboek.
Bovenaanzicht van toetsenbord van een laptop en kopje cappuccino

Krijg inzicht in het diefstalrisico van jouw auto

Verklein de kans op autodiefstal
Nederland staat in Europa op de 8e plek als het gaat om het aantal autodiefstallen. Iedere anderhalf uur wordt er in in ons land een auto gestolen. Het ene merk of model is meer in trek dan het andere. Ook waar je auto geparkeerd staat, maakt verschil. Vul je kenteken en postcode in en krijg inzicht in het diefstalrisico van jouw auto.

Lees meer over deze onderwerpen:

Automonteur aan het sleutelen

Onderhoud en pech

Een goed onderhoud verkleint de kans op autopech. Voor een deel kun je daar zelf voor zorgen, maar ook onderhoud door de garage is nodig. Zo ga je veiliger op weg.
Kind op de achterbank in een auto dat uit het raam kijkt

Kinderen in de auto

Autorijden met kinderen op de achterbank is een vak apart. Saai is het in ieder geval nooit. Afleiding ligt daardoor op de loer. Zorg voor een fijne en veilige autorit.
Jonge bestuurder aan het autorijden

Beginnend bestuurder

Yes, je hebt je rijbewijs gehaald! Maar waar krijg je als beginnend bestuurder allemaal mee te maken? We helpen je op weg naar veilige kilometers.