Bijvoorbeeld voor:
Zo kunnen jouw geliefden het leven weer op de rit krijgen.
In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijk je onze verzekering gemakkelijk met die van andere verzekeraars.
Ben je al klant en op zoek naar jouw voorwaarden?
Deze vind je in Mijn Interpolis. Of bekijk de lijst met alle voorwaarden van onze overlijdensrisicoverzekering.
Een overlijdensrisicoverzekering is een tijdelijke verzekering. Interpolis betaalt een bedrag als je overlijdt voor de einddatum van de verzekering. De nabestaanden bepalen zelf waarvoor zij dat bedrag gebruiken. Bijvoorbeeld voor het aflossen van een hypotheek. Als je op de einddatum van de verzekering nog leeft, dan stopt de verzekering en volgt er geen uitkering.
Een uitvaartverzekering is bedoeld voor het betalen van de uitvaart. Interpolis keert altijd uit (levenslange verzekering). De bedragen die worden verzekerd met een uitvaartverzekering zijn vaak lager dan bij een overlijdensrisicoverzekering. De premies zijn wel hoger omdat de verzekering altijd uitkeert.
Op dit moment kun je geen uitvaartverzekering afsluiten bij Interpolis
Sloot je in het verleden een uitvaartverzekering af? Die loopt dan gewoon door.
De kosten van een ORV zijn voor iedereen anders. Deze hangen bijvoorbeeld af van:
Wist je dat je leven verzekeren vaak goedkoper is dan het verzekeren van de inboedel van je woning?
Voor deze verzekering geldt een medische beoordeling.
Voor je Interpolis Overlijdensrisicoverzekering kies je een vaste of variabele premie. Bij een vaste premie betaal je gedurende de looptijd van de verzekering iedere maand hetzelfde premiebedrag. Kies je voor een variabele premie, dan betaal je iedere maand een premiebedrag dat past bij je leeftijd op dat moment. Ook bij een variabele premie weet je vooraf precies hoeveel je elke maand betaalt.
Als de verzekerde op de einddatum van de verzekering nog leeft, dan keren we niet uit. De verzekering stopt dan op de einddatum zonder uitkering. Vanaf de einddatum ben je niet meer verzekerd.
In sommige situaties keren wij bij overlijden minder uit:
In sommige situaties keren wij niet uit bij overlijden:
Dit zijn de belangrijkste situaties. Wil je precies weten wat wel en niet verzekerd is? Lees dan de productvoorwaarden van de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering.
Op deze pagina geven wij je algemene informatie. Laat je goed adviseren vanuit je persoonlijke situatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Belastingdienst. Of vraag meer informatie aan de adviseur bij Rabobank.
Financiële zekerheid bij het overlijden van jou of je partner
Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) hoeven je partner en kinderen zich geen zorgen te maken over geld als je overlijdt. Deze verzekering keert in dat geval namelijk eenmalig een bedrag uit. Hiermee kunnen je nabestaanden de kosten voor bijvoorbeeld kinderopvang of studie en de hypotheek of de huur betalen. Heb je nog geen levensverzekering en wil je je nabestaanden financiële zekerheid bieden? Wij helpen je graag verder.
Hoe zit het met inkomstenbelasting?
Je betaalt geen inkomstenbelasting over je overlijdensrisicoverzekering. De premie is niet aftrekbaar voor inkomstenbelasting. En je nabestaanden betalen over een uitkering geen inkomstenbelasting.
Toeslagen en subsidies
De eenmalige uitkering uit de overlijdensrisicoverzekering kan wel gevolgen hebben voor het ontvangen van toeslagen (zoals zorgtoeslag), subsidies (zoals huursubsidie) of de vermogensrendementsheffing. Ga voor meer uitleg naar www.belastingdienst.nl.
Het kan zijn dat uw nabestaanden erfbelasting moeten betalen over de uitkering
Dat hangt af van hun persoonlijke situatie. Er gelden vrijstellingen:
Je kunt erfbelasting voor je partner voorkomen
Je partner kan de verzekering op jouw leven afsluiten in de volgende situaties:
Vaak sluiten partners een overlijdensrisicoverzekering af op het leven van elkaar. Beiden sloten dan een verzekering af. We noemen dat ‘kruislings afsluiten’.
Sluit je de verzekering wel op je eigen leven af?
Ook dan kunt je erfbelasting voor je partner voorkomen. Hiervoor moet je 3 dingen regelen:
Erfbelasting voor uw partner is niet altijd te voorkomen
In de volgende situaties telt de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering altijd mee voor de erfbelasting:
Let op: op 1 januari 2018 veranderde het huwelijksvermogensrecht
Voor huwelijken en geregistreerde partnerschappen die afgesloten zijn na 1 januari 2018, geldt automatisch een beperkte gemeenschap van goederen. Dat betekent dat het vermogen dat de partners tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap opbouwen gemeenschappelijk eigendom wordt. Eigen bezittingen en schulden van vóór het huwelijk of geregistreerd partnerschap vallen niet in de gezamenlijke boedel. Deze verandering kan gevolgen hebben voor de erfbelasting van je overlijdensrisicoverzekering.
Dat hangt af van je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld van je leeftijd en geslacht. Rook je wel of niet? Wanneer sloot je je overlijdensrisicoverzekering af? Jouw verzekering kent misschien mogelijkheden die we nu niet meer aanbieden. En zijn je wensen nog steeds hetzelfde?
De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste jaren lager geworden. Dit komt doordat:
Je kunt de premie van de Overlijdensrisicoverzekering berekenen op rabobank.nl.
Onze Overlijdensrisicoverzekering vraag je aan bij de Rabobank
Je kunt een offerte aanvragen bij een Rabobank bij jou in de buurt. Wij vragen om medische gegevens van de verzekerde. Je leest hier meer over in de brochure Medische beoordeling Interpolis Overlijdensrisicoverzekering.
Zeg je bestaande verzekering pas op als je nieuwe aanvraag is geaccepteerd
Voor het afsluiten van een Overlijdensrisicoverzekering beoordelen wij je gezondheid. Je vult daarvoor een gezondheidsverklaring in. Kom je niet door de nieuwe medische acceptatie? Dan kun je de bestaande verzekering gewoon houden.