Coronavirus en overlijdensrisicoverzekering

Er verandert niets aan de voorwaarden van onze Overlijdensrisicoverzekering. Ook kunt u een overlijdensrisicoverzekering gewoon aanvragen. Meer lezen over het coronavirus en onze overlijdensrisicoverzekering? Klik hier.

Wat is een overlijdensrisico­verzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een levensverzekering die eenmalig een bedrag uitkeert als u binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Met de uitkering kunnen uw nabestaanden het wegvallen van uw inkomen tijdelijk opvangen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld de kosten voor kinderopvang, de studie van uw kinderen, de hypotheek of de huur blijven betalen. Het is een verzekering waarmee u zorgt voor financiële rust voor uw nabestaanden. Welk bedrag u verzekert, hoe lang de verzekering loopt en wie de uitkering ontvangt, bepaalt u zelf.
Gezin staat in de keuken en maakt eten klaar. Met de overlijdensrisicoverzekering van Interpolis voorkomt u zorgen voor diegene die uw lief is.

Heb ik een overlijdensrisico­verzekering nodig?

Wilt u dat uw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over geld? Bedenk wat er moet blijven als u er niet meer bent. En kunnen uw nabestaanden dat betalen?
 
U stelt de verzekering zelf samen. Of met hulp van de Rabobank. Welk verzekerd bedrag kiest u? En hoe lang wilt u verzekerd zijn? U kunt de verzekering aan laten sluiten bij uw eigen situatie en wensen. Bekijk ook de video en ontdek of een overlijdensrisicoverzekering iets voor u is.

Kies wat bij uw situatie past

Wilt u meer informatie of ideeën over het samenstellen van uw overlijdensrisicoverzekering? Lees dan de informatie in onze keuzehulp.
Twee mensen die op een smartphone bezig zijn

Met vaste of variabele premie

U kiest voor een vaste of variabele premie. Een vaste premie is iedere maand hetzelfde. Met een variabele premie betaalt u iedere maand een premie die past bij uw leeftijd en het verzekerd bedrag op dat moment.

Twee mensen die op een laptop aan het werk zijn

Gelijkblijvend of dalend verzekerd bedrag

Naast de hoogte van het verzekerd bedrag, kiest u ook of het verzekerd bedrag tijdens de looptijd gelijk blijft of daalt. Er zijn 3 vormen.

Vrouw die op een laptop aan het werk is

Zelf online afsluiten of met hulp

U kunt deze verzekering zelf online afsluiten. Bent u niet helemaal zeker? Of wilt u hulp? Neem dan contact op met de Rabobank.

U, de verzekerde en het verzekerd bedrag
U sluit de verzekering af
 • U bent minimaal 18 jaar
U kiest wie de verzekerde is
 • De verzekerde is minimaal 15 jaar en maximaal 67 jaar
 • De verzekering kan lopen tot de verzekerde 75 jaar is
U kiest het verzekerde bedrag
 • Minimaal € 10.000,-
 • Maximaal € 2.000.000,-
Wat is niet verzekerd?
Als de verzekerde op de einddatum van de verzekering nog leeft, dan keren we niet uit. De verzekering stopt dan op de einddatum zonder uitkering. Vanaf de einddatum bent u niet meer verzekerd.

In sommige situaties keren wij bij overlijden minder uit:
 • Als niet alle premies zijn betaald.
 • Als de verzekerde rookt. En de premie voor niet-roker werd betaald.
 • Als u of de verzekerde ons verkeerde of misleidende informatie gaf.
 • Bij oorlog. Overlijdt de verzekerde tijdens een goedgekeurde missie door Ministerie van Defensie? Dan keren we alleen uit als de verzekering is gekoppeld aan de hypotheek. We keren maximaal € 400.000,- uit. Verzekeraars maakten hierover speciale afspraken met het Ministerie van Defensie.
 • Bij terrorisme.
In sommige situaties keren wij niet uit bij overlijden:
 • In geval van zelfdoding als dit gebeurt binnen 2 jaar na het afsluiten van de verzekering.
 • Als u of de verzekerde ons verkeerde of misleidende informatie gaf.
 • Als de verzekerde in een buitenlands leger dient.
 • Als de verzekerde terroristische handelingen uitvoert.
 • Als de verzekerde in een land is waarvoor een negatief reisadvies geldt.
Dit zijn de belangrijkste situaties. Wilt u precies weten wat wel en niet verzekerd is? Lees dan de productvoorwaarden van de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering.

Uw situatie en verzekeren

Twee mensen

Overlijden: uw leven verzekeren

Mensen verzekeren hun spullen, maar vergeten vaak zichzelf te verzekeren. Het is toch goed om hierover na te denken.

Een huis kopen

Gaat u een nieuw huis kopen? Dan is dat een goed moment om naar uw verzekeringen te kijken.

Een kindje krijgen

Wees voorbereid op de toekomst: regel jullie verzekeringen tijdens de zwangerschap.

Ook interessant voor u?

Gezondheidsverklaring

Voor deze verzekering geldt een medische beoordeling. Bij het afsluiten van de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering moet u een aantal medische vragen beantwoorden.

Twee mannen rennen buiten in de zon. Voordat u uw overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten moet u een gezondheidsverklaring invullen.

Overlijden melden

Wij wensen u veel sterkte. In deze moeilijke tijd moet u al veel regelen. De Rabobank helpt u graag om de verzekeringen van de overledene bij Interpolis te beëindigen of te wijzigen. 

Hand van vrouw in weiland.

Hoe regelden anderen het?

Jiska (36) en haar dochter (16) zijn afhankelijk van de bijstand. "Stel dat mij wat overkomt, en mijn dochter alleen achterblijft?" Lees waarom Jiska een overlijdensrisicoverzekering afsloot.

Moeder met een dochter die om haar nek hangt

Keuzehulp

U stelt uw verzekering zelf samen, zodat deze past bij uw situatie en het doel waarvoor u een overlijdensrisicoverzekering afsluit. We helpen u op weg met informatie en ideeën over de mogelijkheden.

Een vrouw die haar baby vasthoudt