Extreem weer heb je helaas niet in de hand.

Uiteraard wil je genieten van je vakantie. Maar wat als je onverwacht te maken krijgt met noodweer of een natuurramp? Met de juiste voorbereiding bescherm je jezelf tegen onverwachte situaties. Vraag bijvoorbeeld bij je accommodatie naar de noodprocedures en waar de veiligste schuilplaatsen zijn in geval van extreem weer. Check ook alvast of je reis is aangesloten bij het Calamiteitenfonds

Een noodgeval, wat nu?

Op reis kun je te maken krijgen met pech, ziekte of een noodgeval. Soms moet je hierdoor eerder naar huis of maak je extra kosten. Je staat er in zo’n situatie niet alleen voor. Bel altijd onze alarmcentrale. Je mag ze ook bellen voor alleen advies. De alarmcentrale is 24/7 bereikbaar op telefoonnummer +31 13 462 04 62.

Schade, verlies of diefstal van je bagage.

Met onze aanvullende dekking Bagage, ben je verzekerd voor schade, verlies of diefstal van je bagage. Je kunt de dekking makkelijk aanzetten via de Rabo App. Word je bagage gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie op je vakantiebestemming. Ontstaat er schade aan je bagage door de luchtvaartmaatschappij, maak dan een melding bij hen. Je ontvangt dan een Property Irregularity Rapport (PIR). Hiermee toon je aan dat de schade door de luchtvaartmaatschappij is ontstaan.

Controleer de dekking van je reisverzekering.

Dit doe je eenvoudig via de Interpolis app of Rabo App. Check bijvoorbeeld of je vakantiebestemming onder Europa- of werelddekking valt en wijzig je dekking als dat nodig is. De dekking van je reisverzekering kun je dagelijks en op elk moment online aanpassen via de Rabo App. Nog geen reisverzekering bij Interpolis? Sluit deze tot 5 minuten voor vertrek makkelijk af via rabobank.nl.
Image met QR code voor app download

Download de Interpolis app.

Je persoonlijke assistent tijdens je reis.

Met onze handige app heb je alles bij de hand:

  • makkelijk schade melden, waar en wanneer het jou uitkomt
  • altijd en overal inzicht in je producten
  • je groene kaart altijd binnen handbereik

Als je schade hebt, dan is dat al vervelend genoeg. Via de app kun je bagageschade, onverwachte kosten en annulering van je reis makkelijk en snel melden. Altijd en overal.