Wat is een direct ingaande lijfrenteverzekering?

Een direct ingaande lijfrenteverzekering is een levensverzekering waarmee u opgebouwd lijfrentekapitaal laat uitkeren. Met de verzekering krijgt u uitkeringen om bijvoorbeeld uw AOW of pensioen aan te vullen. Of om de periode tot uw AOW of pensioen te overbruggen. Hoe lang u uitkeringen ontvangt, tijdelijk of levenslang, kiest u zelf. De belastingregels en uw leeftijd bepalen de mogelijkheden. De uitkeringen stoppen als u overlijdt of als de einddatum van de verzekering wordt bereikt.

Aanvullend te verzekeren

Contraverzekering
Zekerheid over uw lijfrentekapitaal
Een Direct Ingaande Lijfrenteverzekering stopt als u overlijdt. Is uw partner meeverzekerd? Dan stopt de verzekering als na u, ook uw partner overlijdt. Het is mogelijk dat de totale uitkeringen tot dat moment lager zijn dan uw lijfrentekapitaal bij start van de Direct Ingaande Lijfrenteverzekering. U ontving dus minder dan u inlegde. U kunt dit voorkomen met een Contraverzekering.

Aanvullend verzekerd
De Contraverzekering is een aanvullende verzekering die u afsluit bij uw Interpolis Direct Ingaande Lijfrenteverzekering. Zo beschermt u uw lijfrentekapitaal. Daarbij kunt u uw partner bovendien eenvoudig meeverzekeren.