Welke levensverzekering heb ik?

Je hebt een (oude) levensverzekering van Interpolis, maar je weet niet precies welke. We helpen je graag.

Bekijk het overzicht van onze levensverzekeringen.

In dit overzicht van onze levensverzekeringen kun je opzoeken welke verzekering je hebt. Hieronder staat je een opsomming van de verschillende soorten verzekeringen.

 • Hypotheekverzekering. De hypotheekverzekering was geschikt voor klanten die fiscaal vriendelijk wilden sparen (en/of beleggen) om de hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk af te lossen.
 • Kapitaalverzekering. Als een kapitaalverzekering de einddatum bereikt, krijgt de begunstigde op de verzekering het opgebouwde of verzekerde bedrag uit de verzekering. 
 • Lijfrenteverzekering - opbouw. Je bouwde een bedrag op in een lijfrenteverzekering van Interpolis of van een andere verzekeraar of in een bankproduct. Hiermee kun je bijvoorbeeld zorgen voor een aanvulling op je inkomen. 
 • Lijfrenteverzekering - uitkerend. Bij het afsluiten van de verzekering kies je hoe lang de uitkering loopt en welk bedrag de verzekering per keer uitkeert. 
 • Overlijdensrisicoverzekering. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je er voor dat je nabestaanden een geldbedrag krijgen wanneer je overlijdt.
 • Uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering is bedoeld voor het betalen van de uitvaart.

Duurzaam beheer

Heb je een winstdelende kapitaalverzekering? Dan moeten wij je informeren over de duurzaamheid van jouw opgebouwde kapitaal dat wij voor je beheren. De Europese Unie stelde hiervoor regels op.

Europese regels voor duurzame beleggingen.

De Europese Unie stelde regels op over hoe wij je moeten informeren over de duurzaamheid van onze beleggingen. De Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) is 1 van deze regels. Hierin staat dat wij jou moeten informeren over hoe wij in onze beleggingsbeslissingen omgaan met duurzaamheidsrisico's en -kansen.


Wij houden in onze beleggingen rekening met de toekomst van het milieu, sociale rechtvaardigheid en goed bestuur. Dit wordt ook wel Environmental, Social en Governance, of ESG-integratie genoemd. In de SFDR staan 3 categorieën van duurzaamheid. Het hangt af van de categorie of beleggingen meer of minder ESG-kenmerken hebben. De 3 categorieën zijn:

 1. Grijs beleggingsproduct (artikel 6 SFDR).
  Een grijs beleggingsproduct heeft geen duurzame beleggingsdoelstellingen. We sluiten wel beleggingen uit. We beleggen niet in bepaalde landen en bedrijven. Daarover lees je meer in het MVB-beleid.  

 2. Lichtgroen beleggingsproduct (artikel 8 SFDR)
  Een lichtgroen beleggingsproduct promoot ecologische en sociale kenmerken en goed bestuur. Maar heeft duurzaamheid niet als doel.

 3. Donkergroen beleggingsproduct (artikel 9 SFDR)
  Een donkergroen beleggingsproduct heeft een duurzame belegging als doel.

Informatie over de duurzaamheid van jouw kapitaalverzekering.

Heb je een winstdelende kapitaalverzekering? Dan is je belegging lichtgroen. Jouw kapitaalverzekering promoot ecologische en/of sociale kenmerken en goed bestuur, en is volgens de SFDR een artikel 8 beleggingsproduct. Je krijgt van ons informatie over de duurzaamheid van jouw verzekering, voordat de je verzekering neemt en zolang je verzekerd bent. Wij noemen dit de precontractuele informatie en periodieke informatie.

Precontractuele informatie over de duurzaamheid van jouw verzekering.
In de precontractuele informatie staat of en in hoeverre de beleggingen van jouw winstdelende kapitaalverzekering ecologische en/of sociale kenmerken en goed bestuur promoten. En of de beleggingen een duurzame belegging als doel hebben. Je vindt de precontractuele informatie hier.

Periodieke informatie over de duurzaamheid van jouw verzekering.
In de periodieke informatie staat in hoeverre de gepromote ESG-kenmerken zijn bereikt. En of eventuele duurzame beleggingsdoelstellingen van de beleggingen in jouw winstdelende kapitaalverzekering zijn gehaald. Je vindt de periodieke informatie hier.

Wil je meer informatie over hoe wij omgaan met duurzaamheid? Lees dan de duurzaamheidsinformatie van Achmea Pensioen- & Levensverzekeringen N.V. 

 

Meer over levensverzekeringen:

Beleggingsverzekeringen

Interpolis biedt verschillende oplossingen om je financiële toekomst in te richten. Beleggen bijvoorbeeld.

Waarom een levensverzekering?

Er zijn verschillende redenen om een levensverzekering af te sluiten.

Belastinginformatie

Aan het begin van ieder jaar sturen we een Opgave Belastingdienst. Als klant ontvang je deze fiscale opgave bijna altijd vóór half februari.