Sprinklerbeveiliging: Voorkom een grote brand

Sprinklers 

Jaarlijks komen in Europa zo’n 4.000 mensen om door verbranding of rookvergiftiging. En vallen er zo’n 100.000 gewonden (volgens cijfers van de non-profitorganisatie European Fire Sprinkler Network).

Dit aantal kan worden verminderd als er meer sprinklerinstallaties in gebouwen worden toegepast. Sprinklers, die automatisch sproeien zodra er brand is, voorkwamen al menig grote brand en beperkten de schade vaak tot wat rook- en waterschade.

In Nederland zijn in de afgelopen 25 jaar geen gevallen bekend van branden met dodelijke slachtoffers in gebouwen met sprinklerbeveiliging. Voordat de brandweer ter plaatse is – dit duurt gemiddeld meer dan 8 minuten − zijn 99 van de 100 branden al geblust door sprinklers (bron: Vereniging Sprinkler Installateurs). Hierdoor blijft de schade beperkt en vaak kunnen de werkzaamheden de volgende dag worden hervat.

In de whitepaper lees je hoe sprinklers jaarlijks levens en bedrijven redden. Je krijgt een toelichting op de vooroordelen die de ronde doen en wij leggen je uit hoe een sprinklerinstallatie werkt. Daarnaast heeft de whitepaper een bijlage waarin de verschillende soorten sprinklerinstallaties en hun onderdelen worden beschreven.