Cybersecurity

Ontdek de risico's en vergroot je digitale weerbaarheid.

Cybersecurity

Jaarlijks krijgt ongeveer 50% van de bedrijven met meer dan 10 werknemers te maken met cyberincidenten. De incidenten worden vaak veroorzaakt door technische storingen en menselijke fouten, maar ook cybercriminelen kunnen voor veel schade zorgen. Of scriptkiddies en online vandalen, die uit baldadigheid inbreken in je systemen. Ook ontevreden klanten of ex-medewerkers vormen een risico voor je data.


Hoewel de meeste mkb'ers zich er weinig zorgen over maken, vindt toch een meerderheid dat ze te weinig inzicht hebben in hun cyberrisico. In dit dossier lees je meer over de risico’s die je bedrijf loopt en krijg je tips om je digitale weerbaarheid te vergroten.

Cybersecurity: hoe goed is je bedrijf beschermd?

Wist je dat cyberproblemen niet alleen door cybercriminelen worden veroorzaakt, maar ook door menselijke fouten, technisch falen of andere calamiteiten? In dit e-book lees je:
  • hoe je jouw risico's op ransomware, phishing en CEO-fraude beperkt
  • hoe je een veilig wachtwoord kiest
  • 3 manieren om je computer te beschermen
  • ervaringsverhalen van collega-ondernemers

Download het e-book >

Meer inzicht in je cyberrisico's.

Weet je waar je op moet letten om je cyberrisico’s te beperken? En wat je kunt doen als je bedrijf tóch wordt getroffen door een cyberincident? We geven je graag meer inzicht, zodat je weet welke maatregelen nodig zijn om problemen te voorkomen.

Privacywet

Door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb je meer verantwoordelijkheden rondom het verzamelen en bewerken van persoonsgegevens. Ken jij de belangrijkste punten uit de privacywet?

Ransomware

Ransomware is een chantagemethode waarmee criminelen losgeld vragen. Ze gijzelen je computersysteem of versleutelen je bestanden. Losgeld betalen is niet verstandig, wat wel?

DDoS-aanval

Een DDoS-aanval legt systemen plat, bijvoorbeeld van grote bedrijven en banken. Ook jij kunt hier last van hebben. Bijvoorbeeld omdat je klanten hun online betaling niet kunnen afronden. En dan?

Phishing

Helemaal voorkomen dat cybercriminelen door phishing toegang krijgen tot je netwerk en bestanden, is niet mogelijk. Met onze tips leren jij en jouw medewerkers wel valse e-mails en websites te herkennen.

CEO-fraude

Met een duidelijke procedure voor het overboeken van grote bedragen, voorkom je in veel gevallen CEO-fraude. Laat een betalingsverzoek dat per e-mail binnenkomt bijvoorbeeld altijd telefonisch checken.

Zo voorkom je een cyberaanval.

Wij vinden verzekeren niet de enige manier om risico’s tegen te gaan. Veel liever helpen wij je te voorkomen dat het misgaat. Daarom geven wij jou tips en preventiemaatregelen om je cyberrisico’s te beperken. En zo je digitale weerbaarheid te vergroten.

Veilig wachtwoord

Achterhalen criminelen je wachtwoord? Dan is het voor hen een koud kunstje om bij je vertrouwelijke informatie te komen.

Bescherm computerdata

Hoe goed heb je jouw computerdata beschermd? Waar moet je op letten om te zorgen dat de ICT-systemen blijven draaien? 

Cybersecurity in de praktijk.

Lees wat je collega-ondernemers en onze risicodeskundige in de praktijk meemaakten en doe je voordeel met hun ervaringen.

Cybersecurity in het mkb

Veel mkb’ers krijgen te maken met cyberincidenten. Samen met Kantar TNS deed Interpolis daar onderzoek naar.

Risico's inzichtelijk

Cybersecurity had lange tijd geen prioriteit bij ondernemer Job. Totdat zijn bedrijfsnetwerk veel kwetsbaarder bleek dan gedacht.