Ontwikkelingen binnen de horeca

Nieuws en actualiteiten

Als horecaondernemer blijf je graag op de hoogte van wat er op dit moment speelt in jouw branche. Dankzij de informatie op de onderstaande websites kun je snel en effectief inspelen op actualiteiten die belangrijk zijn voor leveranciers en klanten.

KvK Ondernemersplein
Dit is een internetportaal van de Kamer van Koophandel. Hier vind je branche-informatie voor alle soorten bedrijven in de horecasector. Van hotels tot cateraars en van kampeerterreinen tot restaurants. 

Koninklijke Horeca Nederland
Koninklijke Horeca Nederland is de grootste horeca-brancheorganisatie van Nederland. Op hun website vind je nieuws en nuttige informatie over wat er nu speelt binnen de horecasector.

Horeca Magazine
Online magazine voor horecaondernemers en iedereen die in de horeca werkt. Je vindt hier nieuws, actualiteiten en trends uit de branche.

Horeca Branche
Op dit webportaal vind je nieuwsberichten uit de horecawereld, maar ook artikelen over ontwikkelingen en trends.

Misset Horeca
Misset Horeca is een crossmediaal nieuwsplatform voor iedereen die actief is in de horecabranche.

Wetten en regels

Om je werk goed te doen, moet je op de hoogte zijn van wet- en regelgeving in de horeca. Weet jij hoe het precies zit met vergunningen en keurmerken? Hieronder vind je handige links naar alle belangrijke informatiebronnen die je nodig hebt.

Koninklijke Horeca Nederland
KHN maakt zich sterk voor een professionele en vooral toekomstbestendige horeca. Op hun website vind je veel informatie over wet- en regelgeving. 

KvK Ondernemersplein
Dit is een internetportaal van de Kamer van Koophandel. Hierop vind je veel informatie over de wet- en regelgeving in de horecabranche.

Entree magazine
Online platform voor de horeca met nuttige informatie over wetten en regels die belangrijk zijn voor horecaondernemers.

Cijfers en trends

Om als ondernemer doordachte beslissingen te maken over de toekomst, moet je weten hoe die toekomst eruit zal zien. Informatie over trends in de horecasector helpen bij het plannen van werkzaamheden en bij investeringen die je wilt doen. De onderstaande bronnen houden je op de hoogte van trends in de horeca en cijfers over de binnen- en buitenlandse economie.

CBS
Op de website voor het Centraal Bureau voor de Statistiek vind je de laatste cijfers en statistieken over de horecabranche op 1 plek.

Rabobank: cijfers en trends voor de horecasector
Waar liggen kansen in de horecabranche? Wat zijn de economische vooruitzichten? En welke rol speelt wet- en regelgeving? De experts van de Rabobank praten je bij.

ING: trends en ontwikkelingen voor de horecasector
Hier vind je analyses en prognoses van het ING Economisch Bureau, maar ook trends en ontwikkelingen uit de horecasector.

Koninklijke Horeca Nederland
Koninklijke Horeca Nederland volgt de trends en ontwikkelingen in de markt en onderscheidt 6 trends die de komende jaren van invloed zijn op de ontwikkelingen in de horeca.

Horeca Magazine
Horeca Magazine bespreekt de grootste trends die het komende jaar belangrijk worden binnen de horeca.