Jouw verzekeringspakket is aangepast.

Je verzekeringspakket is omgezet naar Interpolis ZekerInBedrijf®. We leggen uit wat er verandert.

Je verzekeringen veranderen mee met jouw bedrijf.

Bedrijven groeien en verbreden. Bijvoorbeeld door schaalvergroting, digitalisering en internationalisering. Wij veranderen met jouw bedrijf mee. Daarom zetten we je verzekeringspakket Interpolis Bedrijven Compact Polis® om naar Interpolis ZekerInBedrijf®.

De verzekeringsvoorwaarden zijn met Interpolis ZekerInBedrijf® vernieuwd.

Ze zijn helder, overzichtelijk en passend bij deze tijd. Wij schreven de voorwaarden korter en duidelijker op. De tekst is daardoor op veel punten anders. De belangrijkste verschillen voor jouw bedrijf lees je in de verschillenoverzichten hieronder.

Bekijk de aanpassingen.

In de verschillenoverzichten lees je per verzekering of per categorie wat de veranderingen zijn.

Voordelen van Interpolis ZekerInBedrijf®

Dagelijks opzegbaar
Past een verzekering niet meer bij je bedrijfssituatie? Dan kun je de verzekering snel en makkelijk opzeggen.
Groei is meeverzekerd
Groei in omzet en voorraad is tot 30% standaard meeverzekerd. Ook groei in activiteiten binnen je branche is meeverzekerd.
Glasheldere voorwaarden
Je verzekering en dekking zijn kort en begrijpelijk opgeschreven. Zo weet je waar je aan toe bent.

Kloppen je gegevens nog?

Ondernemer die op zijn smartphone de keuzehulp van Interpolis gebruikt om de juiste zakelijke verzekeringen af te sluiten

Zit je nog goed?

Controleer regelmatig je verzekeringen.
Je bedrijf is steeds in beweging. En je krijgt dan ook met andere en nieuwe risico’s te maken. Ga daarom regelmatig na of je verzekeringen nog passen bij de huidige situatie van jouw bedrijf. We helpen je daar graag bij. Beantwoord 7 korte vragen in onze keuzehulp en krijg een overzicht van de verzekeringen die jij als ondernemer nodig hebt.

Ook interessant voor jou?

Inspecteur die een Interpolis Elektrakeuring uitvoert

Verklein de kans op brand met een elektrakeuring.

Breng elektrische gebreken in kaart met onze elektrakeuringen.
Je bedrijf verzekeren tegen brand gaat vaak samen met het laten uitvoeren van een verplichte elektrakeuring. Bij onze elektrakeuringen controleren gecertificeerde, onafhankelijke inspecteurs de elektra in je bedrijf op brand- of aanrakingsgevaar. Snel, transparant en tegen een scherpe prijs. De Interpolis Elektrakeuring is er voor iedereen. Dus ook als je niet bij ons verzekerd bent.
Man achter een laptop die Interpolis Rechtshulp on demand inschakelt

Juridisch advies on demand nodig?

Heb je juridisch advies nodig, maar geen rechts­bijstand­verzekering?
Als ondernemer komt er veel op je af. Zo kun je ook te maken krijgen met juridische zaken. Heb je bijvoorbeeld een zakelijk conflict? Of heb je niet de juiste dekking voor rechtshulp bij jouw probleem? Schakel dan Interpolis Juridische Diensten in. Binnen 1 werkdag heb je contact met een onafhankelijke jurist. Tegen een vast tarief. Zo regel je wat jij nodig hebt, wanneer het voor jou uitkomt. 

Veelgestelde vragen

Waarom vernieuwt Interpolis mijn Interpolis Bedrijven Compact Polis®?
Bedrijven groeien en verbreden. Bijvoorbeeld door schaalvergroting, digitalisering en internationalisering. Wij passen onze dienstverlening hierop aan en vernieuwen daarom jouw Interpolis Bedrijven Compact Polis® naar Interpolis ZekerInBedrijf®. Zo ontwikkelen en groeien je verzekeringen mee met jouw bedrijf.
Welke voordelen heeft Interpolis ZekerInBedrijf® voor mij?
Jouw verzekeringen zijn vernieuwd, verbeterd en eenvoudiger gemaakt:
  • De voorwaarden van je verzekeringen zijn begrijpelijk en kort opgeschreven.
  • De uitgebreide dekkingen zijn logisch ingedeeld en goed op elkaar afgestemd.
  • Er zijn minder clausules.
  • Je verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar.
  • Je vindt jouw digitale verzekeringsbewijs in je berichten inbox van de Rabobank.
Ik wil geen verlenging van mijn verzekeringen naar Interpolis ZekerInBedrijf®. Wat kan ik doen?
Je kunt jouw verzekering dagelijks opzeggen. Neem hiervoor contact op met je Rabobank. Het telefoonnummer is (088) 722 66 66. Of neem contact op via de Rabo Bankieren App.
Waarom zijn er op mijn nieuwe verzekeringsbewijs clausules veranderd of verwijderd?

Wij zorgden bij Interpolis ZekerInBedrijf® voor veel minder clausules. Bijvoorbeeld door de afspraken uit de clausules in de voorwaarden te zetten. Dat is duidelijker en overzichtelijker. De clausules die wel nodig zijn, pasten wij aan. Zodat deze beter aansluiten bij jouw bedrijf en bij de huidige tijd. Was een clausule niet meer nodig? Dan staat deze niet meer op je verzekeringsbewijs.

 

De meeste veranderingen hebben geen gevolgen voor je bedrijf. Als er wel een belangrijk gevolg is voor jouw verzekeringen, dan lees je dat in de bijlage ‘Wat verandert er voor u?’ die je ontving bij jouw nieuwe verzekeringsbewijs.

Hoe krijg ik mijn groene kaart?
De groene kaart heet tegenwoordig internationaal verzekeringsbewijs. Je ontvangt het elk jaar automatisch bij je verzekeringsbewijs als je een voertuig hebt verzekerd. Het internationaal verzekeringsbewijs is tegenwoordig ook digitaal. Als je koos voor digitale communicatie, dan vind je het in je berichten inbox van de Rabo Bankieren App. Wil je meer informatie of wil je graag een papieren verzekeringsbewijs aanvragen? Lees dan meer over de groene kaart.
Mijn verzekeringsbewijs loopt tot en met 31 december. Wat betekent dit voor mij en mijn premie?

Alle verzekeringen van Interpolis ZekerInBedrijf® lopen ieder jaar door tot en met 31 december. Wij verlengen voortaan alle verzekeringen op 1 januari. Mogelijk heb je hierdoor eenmalig een korter verzekeringsjaar. Betaal je jouw premie normaal gesproken in 1 keer voor het hele jaar? Dan passen we jouw jaarpremie aan naar de periode tot de volgende verlenging op 1 januari.

Waarom zijn mijn bonus-malustrede en korting anders?

De bonus-malustabel is veranderd. Er zijn nu 22 treden, in plaats van 19. Daarom zijn ook de kortingspercentages per trede anders. In de oude tabellen kreeg je op de laagste treden geen korting, maar betaalde je juist een premietoeslag. In de nieuwe vernieuwde bonus-malustabel krijg je op elke trede korting. Dus ook op de laagste treden. 

 

Wij zorgden er bij de omzetting voor dat de nieuwe tabel nu geen gevolgen heeft voor de premie die je betaalt. Veranderde de premie voor je autoverzekering toch? Dat kan komen door een eventuele schade in de afgelopen 12 maanden, of doordat je een jaar lang schadevrij hebt gereden. Hierdoor kunnen je bonus-malustrede en korting veranderen. En dat kan gevolgen hebben voor jouw premie.

Waar kan ik terecht voor meer informatie of vragen?
Voor vragen kun je terecht bij Rabobank. Dit kan via de website van Rabobank, via de Rabo App of telefonisch via 088 722 66 66.