Ondernemen en zwangerschap

Zeker van genoeg inkomen met een AOV van Interpolis
Heb je een kinderwens voor de toekomst? Als zwangere ondernemer en kersverse moeder kun je tijdelijk niet werken. Hierdoor loop je inkomen mis, terwijl jouw privé-uitgaven flink stijgen. Gelukkig zijn er manieren om dit tekort op te vangen.

Krijg ik een uitkering als ik zwanger ben?

Als zwangere ondernemer verdien je tijdelijk geen inkomen, daarom heb je recht op de Zelfstandige en Zwanger regeling (ZEZ-regeling). Je krijgt van de overheid een uitkering van minimaal 16 weken tijdens je zwangerschap en in de periode na de bevalling. Deze uitkering is maximaal 100% van het wettelijk minimumloon

Hoe vraag ik een ZEZ-uitkering aan?

Je kunt de ZEZ-uitkering aanvragen bij het UWV. Dit kan vanaf de 24e week van je zwangerschap tot uiterlijk 2 weken voordat je zwangerschapsverlof ingaat. 

Aanvullende uitkering met een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Interpolis

Niet alle verzekeraars keren uit bij een zwangerschap. Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) krijg je wel een aanvullende zwangerschapsuitkering. Je bent verzekerd als je de verzekering meer dan 1 jaar vóór je uitgerekende bevallingsdatum afsloot. Wij keren maximaal 16 weken uit, min de door jou gekozen eigenrisicoperiode. 

Wat betekent mijn AOV-uitkering voor mijn ZEZ-uitkering?

Niets. De uitkering vanuit de arbeidsongeschiktheidsverzekering krijg je namelijk bovenop je uitkering van de overheid. Hierdoor heb je juist tijdens de mooie, hectische maanden voor en na je bevalling meer financiële speling. Dat geeft extra vrijheid en rust tijdens je verlof. 

Meer weten over de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering bied je niet alleen een uitkering bij zwangerschap, ziekte en arbeidsongeschiktheid. Je hebt ook toegang tot een uitgebreid pakket aan
preventie- en re-integratiediensten om jouw gezond en actief te houden.