Ondernemen en zwangerschap

Zeker van genoeg inkomen met een AOV van Interpolis

Heeft u een kinderwens voor de toekomst? Als zwangere ondernemer en kersverse moeder kunt u tijdelijk niet werken. Hierdoor loopt u inkomen mis, terwijl uw privé-uitgaven flink stijgen. Gelukkig zijn er manieren om dit tekort op te vangen.

Krijg ik een uitkering als ik zwanger ben?

Als zwangere ondernemer verdient u tijdelijk geen inkomen, daarom heeft u recht op de Zelfstandige en Zwanger regeling (ZEZ-regeling). U krijgt van de overheid een uitkering van minimaal 16 weken tijdens uw zwangerschap en in de periode na de bevalling. Deze uitkering is maximaal 100% van het wettelijk minimumloon

Hoe vraag ik een ZEZ-uitkering aan?

U kunt de ZEZ-uitkering aanvragen bij het UWV. Dit kan vanaf de 24e week van uw zwangerschap tot uiterlijk 2 weken voordat uw zwangerschapsverlof ingaat. 

Aanvullende uitkering met een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Interpolis

Niet alle verzekeraars keren uit bij een zwangerschap. Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) krijgt u wel een aanvullende zwangerschapsuitkering. U bent verzekerd als u de verzekering meer dan 1 jaar vóór uw uitgerekende bevallingsdatum afsloot. Wij keren maximaal 16 weken uit, min de door u gekozen eigenrisicoperiode. 

Wat betekent mijn AOV-uitkering voor mijn ZEZ-uitkering?

Niets. De uitkering vanuit de arbeidsongeschiktheidsverzekering krijgt u namelijk bovenop uw uitkering van de overheid. Hierdoor heeft u juist tijdens de mooie, hectische maanden voor en na uw bevalling meer financiële speling. Dat geeft extra vrijheid en rust tijdens uw verlof. 

Meer weten over de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt u niet alleen een uitkering bij zwangerschap, ziekte en arbeidsongeschiktheid. U heeft ook toegang tot een uitgebreid pakket aan
preventie- en re-integratiediensten om u gezond en actief te houden.