WEGAM (Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen)

Verzekerd tegen schade die personeel tijdens werktijd oploopt bij een verkeersongeval

Wat is de WEGAM?

Met de WEGAM-verzekering (werkgeversaansprakelijkheid motorrijtuigen) ben je als werkgever verzekerd tegen schade die jouw medewerkers tijdens hun werk oplopen bij een verkeersongeval. Als een medewerker schade heeft of letsel oploopt tijdens een zakelijke rit kun je als werkgever al snel aansprakelijk zijn. De WEGAM vergoedt dan de kosten.

Meer informatie over de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Wat is verzekerd op de WEGAM-verzekering?

Raakt 1 van je medewerkers betrokken bij een verkeersongeluk tijdens werktijd? Dit is niet altijd verzekerd op de motorrijtuigenverzekering van die medewerker. Betaal je geen reiskostenvergoeding, of niet volledig? Dan vergoedt de WEGAM de kosten van letselschade en materiële schade aan je medewerkers. Onder medewerkers rekenen wij ook uitzend- of inleenkrachten en stagiaires.


Als je een passende reiskostenvergoeding betaalt voor zakelijke ritten, zijn medewerkers zelf verantwoordelijk voor hun voertuigverzekering. Hun motorrijtuigenverzekering en inzittendenverzekering vergoeden dan de kosten.

Toch is de WEGAM-verzekering ook in dat geval handig. Je weet niet wat de werknemer zelf geregeld heeft. Ook krijg je hulp bij het beoordelen en vaststellen van de aansprakelijkheid. Zelfs als dit leidt tot een juridische procedure. Met een eigen WEGAM-verzekering voorkom je rompslomp en onverwachts hoge kosten als aansprakelijk wordt gesteld.

Waarom de WEGAM van Interpolis?

De WEGAM-verzekering is een vast onderdeel van de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) op Interpolis ZekerVanJeZaak®. Met de AVB hoef je je dus geen zorgen te maken over werkgeversaansprakelijkheid bij verkeersongevallen van je personeel.
  • Ook je stagiaires of uitzendkrachten zijn verzekerd
  • Schade melden? Eén telefoontje en het is geregeld.
  • Voorwaarden zonder kleine lettertjes

Een WEGAM verzekering afsluiten?

Als je medewerkers een bedrijfsauto rijden of andere voertuigen besturen, dan is het aan te raden om deze voertuigen zo compleet mogelijk te verzekeren. Met onze bedrijfsautoverzekering verzeker je al je bedrijfsvoertuigen en zijn inzittenden direct meeverzekerd.

Rijden medewerkers in hun eigen voertuig voor zakelijke ritten? Zorg dan voor een goede reiskostenvergoeding. Zo kunnen medewerkers zelf een goede verzekering afsluiten.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering inclusief WEGAM-verzekering sluit je af via de Rabobank.