Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Als zelfstandige verzekerd voor schade die jij veroorzaakt.

Waarom de aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers?

Als ZZP’er werk je hard voor je klanten. Daarbij zit een ongeluk in een klein hoekje. Bijvoorbeeld als je de laptop van je klant kapot maakt. Of als je klant over een losliggende kabel valt en zijn been breekt. Met een particuliere aansprakelijkheidsverzekering ben je in zulke gevallen niet verzekerd. Maar met een Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) van Interpolis gelukkig wel.

Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven voor ZZP'ers.

Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven hoef je de onverwachte kosten door schade waarvoor je aansprakelijk bent niet zelf te betalen.
 • Je bent verzekerd voor schade veroorzaakt door jouw producten.
 • Je bent verzekerd voor beschadigingen of letsel opgelopen tijdens werktijd door  jou werkzaamheden.
 • Hulp die je hebt ingeschakeld is ook verzekerd
 • Wereldwijde dekking, met uitzondering van de Verenigde Staten en Canada.
 • De verzekering is dagelijks opzegbaar.
Ben je starter? Dan profiteer je het eerste halfjaar gratis van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Aanvullende aansprakelijkheidsverzekeringen:

Overweeg ook om de volgende verzekeringen af te sluiten. Deze zijn voor ZZP’ers de ideale aanvulling op een Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven.
 • Construction All Risk-verzekering (CAR-verzekering)
  Werk je in de bouw? Overweeg dan naast een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook een Construction All Risk-verzekering (CAR-verzekering). Hiermee verzeker je schade aan je hulpmaterialen, eigendommen van je opdrachtgever en schade aan het bouwwerk (zoals bij schade door wind, beschadiging door een constructiefout).
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  Heb je een adviserend beroep, zoals jurist of notaris, en pakt een advies nadelig uit? Dan kun je aansprakelijk gesteld worden voor de financiële schade door dit advies. Dit risico verzeker je met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht als ZZP'er?

Het is niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben als je zzp’er bent. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en kan grote gevolgen hebben. De hoogte van schadeclaims is vooraf moeilijk in te schatten. Tegenwoordig claimen gedupeerden daarnaast steeds vaker − en hogere bedragen. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de kosten – ook die van juridische zaken - die hierbij komen kijken. 

Als je via een opdrachtgever werkt, ben je soms verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering van de opdrachtgever. Maar dit is lang niet altijd het geval. Bijvoorbeeld als de opdrachtgever niet toereikend verzekerd is. Ook voor hen is het prettig als je goed verzekerd bent. Daarom is het voor jou als zelfstandige een groot voordeel om verzekerd te zijn voor bedrijfsaansprakelijkheid.

Aansprakelijkheidsverzekering is fiscaal aftrekbaar.

Wist je dat de kosten voor deze verzekering fiscaal aftrekbaar zijn voor jou als ZZP’er? Zo ben je voor een relatief laag bedrag verzekerd voor aansprakelijkheid.

Aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers afsluiten.

De Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven is onmisbaar voor zelfstandigen. De verzekering sluit je af via de Rabobank.

 

Ben je starter? Dan profiteer je het eerste halfjaar gratis van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.