Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Als zelfstandige verzekerd voor schade die u veroorzaakt.

  Waarom de aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers?

  Als ZZP’er werkt u hard voor uw klanten. Daarbij zit een ongeluk in een klein hoekje. Bijvoorbeeld als u de laptop van uw klant kapot maakt. Of als uw klant over een losliggende kabel valt en zijn been breekt. Met een particuliere aansprakelijkheidsverzekering bent u in zulke gevallen niet verzekerd. Maar met een Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) van Interpolis gelukkig wel.

  Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven voor ZZP'ers

  Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven hoeft u de onverwachte kosten door schade waarvoor u aansprakelijk bent niet zelf te betalen.
  • U bent verzekerd voor schade veroorzaakt door uw producten.
  • U bent verzekerd voor beschadigingen of letsel opgelopen tijdens werktijd door uw werkzaamheden.
  • Hulp die u heeft ingeschakeld is ook verzekerd
  • Wereldwijde dekking, met uitzondering van de Verenigde Staten en Canada.
  • De verzekering is dagelijks opzegbaar.
  Bent u starter? Dan profiteert u het eerste halfjaar gratis van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

  Aanvullende aansprakelijkheidsverzekeringen

  Overweeg ook om de volgende verzekeringen af te sluiten. Deze zijn voor ZZP’ers  de ideale aanvulling op een Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven.
  • Construction All Risk-verzekering (CAR-verzekering)
   Werkt u in de bouw? Overweeg dan naast een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook een Construction All Risk-verzekering (CAR-verzekering). Hiermee verzekert u schade aan uw hulpmaterialen, eigendommen van uw opdrachtgever en schade aan het bouwwerk (zoals bij schade door wind, beschadiging door een constructiefout).
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
   Hebt u een adviserend beroep, zoals jurist of notaris, en pakt een advies nadelig uit? Dan kunt u aansprakelijk gesteld worden voor de financiële schade door dit advies. Dit risico verzekert u met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

  Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht als ZZP'er?

  Het is niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben als u zzp’er bent. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en kan grote gevolgen hebben. De hoogte van schadeclaims is vooraf moeilijk in te schatten. Tegenwoordig claimen gedupeerden daarnaast steeds vaker − en hogere bedragen. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor de kosten – ook die van juridische zaken - die hierbij komen kijken. 


  Als u via een opdrachtgever werkt, bent u soms verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering van de opdrachtgever. Maar dit is lang niet altijd het geval. Bijvoorbeeld als de opdrachtgever niet toereikend verzekerd is. Ook voor hen is het prettig als u goed verzekerd bent. Daarom is het voor u als zelfstandige een groot voordeel om verzekerd te zijn voor bedrijfsaansprakelijkheid.


  Aansprakelijkheidsverzekering is fiscaal aftrekbaar

  Wist u dat de kosten voor deze verzekering fiscaal aftrekbaar zijn voor u als ZZP’er? Zo bent u voor een relatief laag bedrag verzekerd voor aansprakelijkheid.

  Aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers afsluiten

  De Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven is onmisbaar voor zelfstandigen. De verzekering sluit u af via de Rabobank.

    

  Bent u starter? Dan profiteert u het eerste halfjaar gratis van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.