Debiteurenrisico

Debiteurenrisico

Wanneer loop je debiteurenrisico?
Jij en je afnemers. Al jaren een prima samenwerking. Nooit problemen. Tijdige levering, tijdige betaling. Vertrouwen voor de toekomst. Maar zelfs een betrouwbare zakenpartner kan in financiële problemen komen. En wat weet je eigenlijk van die nieuwe afnemer? Is die financieel zo stabiel als hij zich voordoet?

Alle bedrijven die leveren op krediet aan zakelijke afnemers kunnen debiteurenrisico lopen. Eén niet-betalende klant kan het voortbestaan van je onderneming in gevaar brengen. Wist je dat meer dan de helft van de faillissementen wordt veroorzaakt door niet betalende afnemers? Goed debiteurenbeheer helpt je bij het krijgen van je geld. Dit is goed voor het werkkapitaal van je onderneming. En daarmee het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit.

Euler Hermes vanaf 1 januari nieuwe partner van de Rabobank
Sinds jaren is Interpolis Kredietverzekeringen de partner van de Rabobank om het debiteurenrisico van haar klanten af te dekken. Interpolis Kredietverzekeringen is een joint venture tussen Achmea en Euler Hermes Nederland. Recent heeft Euler Hermes Nederland de aandelen van Achmea in Interpolis Kredietverzekeringen overgenomen. Hiermee wordt Euler Hermes de nieuwe partner voor de Rabobank op het gebied van afdekken van debiteurenrisico’s.

Wat betekent dit voor mij als klant van de Rabobank?
Interpolis Kredietverzekeringen besteedde de limietafgifte, incassoactiviteiten en schadeafhandeling al jaren aan Euler Hermes uit. Euler Hermes is dus geen onbekende voor de Rabobank. Ben je als klant van de Rabobank op zoek naar een oplossing voor je debiteurenrisico? Dan kun je vanaf nu dus terecht bij Euler Hermes. Naast de wijziging van het merk verandert er verder niets:

  • De oplossingen voor het debiteurenrisico blijven hetzelfde. Ook de voorwaarden.
  • Rabobank blijft je intermediair.
Heb je op dit moment een kredietverzekering bij Interpolis? Dan neemt je relatiebeheerder binnenkort contact met je op om de lopende polis met je te bespreken.

Neem voor meer informatie contact op met je lokale Rabobank
Wil je in gesprek over je debiteurenrisico? Of heb je een kredietverzekering bij Interpolis of Euler Hermes en heb je hierover vragen? Neem dan contact op met je lokale Rabobank.