Kwaliteit als grootste drijfveer

Labrotruck: van standaardproducten tot producent van maatwerkoplossingen

Specialist in truckinterieurs

Labrotruck uit het Midden-Limburgse Echt is gespecialiseerd in het inrichten van interieurs van truckcabines. Het bedrijf maakt onder meer stoelbekledingen, dashboardtafels, vloermatten en gordijnen. Volledig in eigen beheer en in eigen huis, met alleen de allerbeste stoffen en materialen.

“Toen we in 2011 begonnen, we woonden toen 3 jaar in Nederland, hadden we nooit verwacht zo hard te groeien. Ik had er in die tijd zelfs nog een vaste baan naast bij een transportbedrijf. Na 2 jaar heb ik me, net als Adriana, volledig op ons eigen bedrijf gericht. Nog steeds niet met de intentie om te groeien, wel om betere kwaliteit te leveren”, legt Lucjan Bronowicki, directeur-eigenaar van Labrotruck, uit. “Van een bedrijfspand zoals we dat dit jaar hebben gekocht, met ruimte voor productie, opslag, logistiek en een showroom, durfden we toen echt niet te dromen.”

Labrotruck maakte sinds de oprichting een enorme groeispurt door

Recent werd dus een groter bedrijfspand gekocht. Daarnaast heeft het bedrijf een tweede vestiging in Polen, waar de halffabricaten worden gemaakt die in Echt worden afgewerkt en verzonden. In totaal werken er zo’n 20 mensen. Vakmensen die de kunst van het handwerk verstaan en die écht begrijpen wat chauffeurs willen. Naar verwachting passeert het bedrijf binnen enkele jaren een bedrijfsomzet van 1 miljoen euro. Reden voor Veronique Zinken, risicospecialist verzekeren bij Rabobank Roermond-Echt, om het verzekeringspakket van het bedrijf om te zetten naar Interpolis ZekerInBedrijf®.
De 2 eigenaren van het bedrijf Labrotruck

Waardevolle investering

Lucjan: “Vrachtwagenchauffeurs zijn vaak meer onderweg dan thuis. Het is dus niet gek dat ze hun cabine een persoonlijk, huiselijk tintje willen geven. Met mooie stoel- en vloerbekleding, bijpassende gordijnen en een mooi afgewerkt dashboard. Daarnaast voorkom je met goede bekleding ook dat de cabine onnodig verslijt. Veel chauffeurs leasen hun vrachtwagen, een versleten stoel kost bij inruil al snel twaalfhonderd euro. Een mooie stoelhoes kost een paar honderd euro en die gaat gemakkelijk een paar jaar mee, dus de investering verdient zichzelf terug.”

Interieur op maat

Adriana Bronowicka, mededirecteur-eigenaar: “Aanvankelijk verkochten we standaardproducten die we in Polen tegen een aantrekkelijke prijs inkochten. Toen de economie aantrok, wisten niet alleen steeds meer chauffeurs ons te vinden, maar groeide ook de vraag naar kwalitatief betere producten. Kwaliteit die onze leveranciers niet altijd konden leveren. Wij vonden het echter belangrijk aan die vraag te voldoen en zo zijn we steeds meer in eigen beheer gaan maken.

We investeerden in de juiste machines, leerden naaien, borduren en ontwerpen. In 2016 openden we een tweede vestiging in Polen en inmiddels leveren we bijna alleen nog maar maatwerkoplossingen. Voor ieder merk cabine, voor ieder type stoel. En we groeien en vernieuwen met onze klanten mee. Komen er nieuwe modellen stoelen of truckcabines op de markt, dan ontwikkelen wij bijbehorende modellen op maat. Zo voldoen we voortdurend aan de wensen van onze klanten en garanderen we topkwaliteit. En dat slaat aan, want het merendeel van onze klanten, vrachtwagenbedrijven en -chauffeurs uit heel Europa, komt in onze showroom of webshop terecht via mond-tot-mondreclame. Daarnaast trekken we veel klandizie op Europese truckfestivals, waar we steevast aanwezig zijn en onze collectie presenteren.”

Groei in goede banen: risico's afdekken met Interpolis ZekerInBedrijf®

Lucjan: “Voor de financiering van ons nieuwe pand kwamen we in contact met Erwin Vanneer, accountmanager MKB van onze bank, Rabobank Roermond-Echt. Na het horen van onze uitbreidingsplannen stelde hij ons voor aan zijn collega Veronique Zinken, risicospecialist verzekeren. Terwijl Erwin de financiële aspecten van de aankoop in goede banen leidde, zorgde Veronique voor een up-to-date verzekeringspakket, afgestemd op onze groei en risico’s.”

Met Interpolis ZekerInBedrijf® ben je op maat verzekerd tegen zakelijke risico’s, tegen duidelijke voorwaarden. “We weten precies wat wel en niet verzekerd is. En bij onverhoopte schade aan onze machines of voorraden zorgt Interpolis ervoor dat we de draad snel weer kunnen oppakken. Wat ook fijn is, is dat groei in omzet en voorraad tot 30% standaard is meeverzekerd. Op aanraden van Veronique is ook onze zakelijke reisverzekering in het pakket opgenomen. We reizen immers geregeld naar Polen en dit is wel zo overzichtelijk. En voor onze medewerkers hebben we voor Interpolis ZekerVoorJePersoneel® gekozen. Er wordt dan goed voor hen gezorgd op het moment dat ze door ziekte uitvallen, in lijn met de wettelijke verplichting.”

“Door onze groei zijn we sterker, maar in zekere zin ook kwetsbaarder geworden", vertelt Lucjan. "We hebben in de voorbije jaren fors geïnvesteerd in machines, voorraden en een pand. Daarin schuilt ook een risico. Zonder onze inventaris zijn we nergens. Het is echter een prettig gevoel dat alles weer goed geregeld is in 1 pakket en om een vast aanspreekpunt te hebben voor alle vragen.”

Ook interessant voor jou?

De 2 eigenaren van het bedrijf Labrotruck

Klantverhaal Labrotruck

"Het is een fijn gevoel dat alles goed geregeld is." Labrotruck maakte sinds de oprichting een enorme groei door. De bijkomende risico's verzekerden de eigenaren met Interpolis ZekerInBedrijf®.
De 3 eigenaren van Vermue op hun terrein na een brand

Klantverhaal Vermue

"Ik heb veel geleerd van de brand in mijn bedrijf", vertelt eigenaar Lauran Vermue. Hij geeft praktijk- en preventietips na de brand in zijn opslagloods.