inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube
Dossier cyber

Dossier Cyber

  Cyberincidenten zijn aan de orde van de dag. En toch maken de meeste ondernemers zich er geen zorgen over. Terwijl de impact van een cyberincident op het voortbestaan van een bedrijf net zo groot is als bij een grote brand. Uw bedrijf ligt tijdelijk plat. En misschien wel belangrijker, uw imago loopt een flinke deuk op. Het vertrouwen van uw klanten en opdrachtgevers wint u niet zomaar terug als hun gegevens op straat zijn komen te liggen.


  In ons dossier over cybersecurity leest u alles over de risico’s. En laten we zien hoe u uw digitale weerbaarheid kunt vergroten.


  Cybersecurity: hoe goed is uw bedrijf beschermd?

  Criminelen schieten met hagel om zoveel mogelijk te raken. Cyberproblemen worden bovendien niet alleen door cybercrime veroorzaakt, ook door menselijke fouten, technisch falen en calamiteiten. 

  In dit e-book leest u:
  • Hoe u de kans dat u slachtoffer wordt van ransomware beperkt
  • 3 manieren om uw computer zo optimaal mogelijk te beschermen
  • Ervaringsverhalen van collega-ondernemers
  • Handige tips voor het kiezen van een veilig wachtwoord

  ebook cybersecurity

  Meer inzicht in uw cyberrisico's

  Wat is uw kans op een hack, virus, DDoS-aanval of ransomware? We geven u graag inzicht in uw risico’s, zodat u uw onderneming zo optimaal mogelijk beschermt.
  Cybersecurity onderzoek
  Cybersecurityonderzoek
  Als ondernemer hebt u met een scala aan cyberrisico’s te maken. Samen met Capgemini deed Interpolis onderzoek naar cybersecurity bij het MKB. In het e-book leest u de resultaten.
  Ransomware
  Ransomware
  Ransomware is een chantagemethode waarmee criminelen losgeld vragen. Een ‘gijzeling’ in de virtuele wereld. Anders dan in de echte wereld gijzelt men niet een persoon, maar een computersysteem.
  Ddos aanval
  Ddos-aanval
  Met een DDoS-aanval worden systemen platgelegd. Vaak zijn websites van grote bedrijven en banken het doelwit, maar onbedoeld kunnen ook andere bedrijven worden getroffen. 

  Zo voorkomt u een cyberaanval

  Wij vinden verzekeren niet de enige manier om risico’s tegen te gaan. Veel liever helpen wij u te voorkomen dat het misgaat. Daarom geven wij u tips en preventiemaatregelen om uw cyberrisico’s te beperken. En zo uw digitale weerbaarheid te vergroten. 
  Veilig wachtwoord
  Veilig wachtwoord
  Achterhalen criminelen uw wachtwoord? Dan is het voor hen een koud kunstje om bij uw vertrouwelijke informatie te komen. 
  Bescherm computer data
  Bescherm computerdata
  Hoe goed is uw computerdata beschermd? Waar moet u op letten om te zorgen dat de ICT-systemen blijven draaien? 
  Expert
  Tips van experts
  Hoe beschermt u uw bedrijf tegen de risico's van het internet? Met deze tips wapent u uw bedrijf nóg beter tegen cybercriminaliteit. 

  Cybersecurity in de praktijk

  Lees wat uw collega-ondernemers en onze risicodeskundige in de praktijk meemaakten en doe uw voordeel met hun ervaringen.
  Cybersecurity voor bedrijven
  Cybersecurity in het MKB
  Cybercriminelen maken slim misbruik van uw gebrek aan kennis over uw cyberrisico’s. Risicodeskundige Johan Feenstra weet hoe u dát kunt veranderen. 
  Veiliger ondernemen
  Veiliger ondernemen
  Tijdens zijn gesprekken met de risico-expert van Interpolis, kwamen met enige regelmaat de cyberrisico’s van het bedrijf van Wouter ter sprake. 
  Risico's inzichtelijk
  Risico's inzichtelijk
  Cybersecurity had lange tijd geen prioriteit bij ondernemer Job. Hij maakte zich echter wel zorgen over de kwetsbaarheid van zijn netwerk. 

  Interpolis
  cyber preventiediensten