inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/downloadinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube
Cybercrime veiligheid en preventie. De grootste risico's en tips om schade te voorkomen of beperken,

Risico inzicht

Verzekeren?

Via de Rabobank

Zakelijke verzekeringen van Interpolis zijn verkrijgbaar via de Rabobank.

Cybersecurity

Cyberincidenten zijn aan de orde van de dag. En toch maken de meeste ondernemers zich er geen zorgen over. Terwijl de impact van een cyberincident op het voortbestaan van een bedrijf net zo groot is als bij een grote brand. Uw bedrijf ligt tijdelijk plat. En misschien wel belangrijker, uw imago loopt een flinke deuk op. Het vertrouwen van uw klanten en opdrachtgevers wint u niet zomaar terug als hun gegevens op straat zijn komen te liggen.

In ons dossier over cybersecurity leest u alles over de risico’s. En laten we zien hoe u uw digitale weerbaarheid kunt vergroten.

Cybersecurity: hoe goed is uw bedrijf beschermd?

Criminelen schieten met hagel om zoveel mogelijk te raken. Cyberproblemen worden bovendien niet alleen door cybercrime veroorzaakt, ook door menselijke fouten, technisch falen en calamiteiten. 

In dit e-book leest u:
  • Hoe u de kans dat u slachtoffer wordt van ransomware beperkt
  • 3 manieren om uw computer zo optimaal mogelijk te beschermen
  • Ervaringsverhalen van collega-ondernemers
  • Handige tips voor het kiezen van een veilig wachtwoord

ebook cybersecurity

Meer inzicht in uw cyberrisico's

Wat is uw kans op een hack, virus, DDoS-aanval of ransomware? We geven u graag inzicht in uw risico’s, zodat u uw onderneming zo optimaal mogelijk beschermt.
Cybersecurity onderzoek
Cybersecurityonderzoek
Als ondernemer hebt u met een scala aan cyberrisico’s te maken. Samen met Capgemini deed Interpolis onderzoek naar cybersecurity bij het MKB. In het e-book leest u de resultaten.
Ransomware
Ransomware
Ransomware is een chantagemethode waarmee criminelen losgeld vragen. Een ‘gijzeling’ in de virtuele wereld. Anders dan in de echte wereld gijzelt men niet een persoon, maar een computersysteem.
Ddos aanval
Ddos-aanval
Met een DDoS-aanval worden systemen platgelegd. Vaak zijn websites van grote bedrijven en banken het doelwit, maar onbedoeld kunnen ook andere bedrijven worden getroffen. 

Zo voorkomt u een cyberaanval

Wij vinden verzekeren niet de enige manier om risico’s tegen te gaan. Veel liever helpen wij u te voorkomen dat het misgaat. Daarom geven wij u tips en preventiemaatregelen om uw cyberrisico’s te beperken. En zo uw digitale weerbaarheid te vergroten. 
Veilig wachtwoord
Veilig wachtwoord
Achterhalen criminelen uw wachtwoord? Dan is het voor hen een koud kunstje om bij uw vertrouwelijke informatie te komen. 
Bescherm computer data
Bescherm computerdata
Hoe goed is uw computerdata beschermd? Waar moet u op letten om te zorgen dat de ICT-systemen blijven draaien? 
Expert
Tips van experts
Hoe beschermt u uw bedrijf tegen de risico's van het internet? Met deze tips wapent u uw bedrijf nóg beter tegen cybercriminaliteit. 

Cybersecurity in de praktijk

Lees wat uw collega-ondernemers en onze risicodeskundige in de praktijk meemaakten en doe uw voordeel met hun ervaringen.
Cybersecurity voor bedrijven
Cybersecurity in het MKB
Cybercriminelen maken slim misbruik van uw gebrek aan kennis over uw cyberrisico’s. Risicodeskundige Johan Feenstra weet hoe u dát kunt veranderen. 
Veiliger ondernemen
Veiliger ondernemen
Tijdens zijn gesprekken met de risico-expert van Interpolis, kwamen met enige regelmaat de cyberrisico’s van het bedrijf van Wouter ter sprake. 
Risico's inzichtelijk
Risico's inzichtelijk
Cybersecurity had lange tijd geen prioriteit bij ondernemer Job. Hij maakte zich echter wel zorgen over de kwetsbaarheid van zijn netwerk. 

Interpolis
cyber preventiediensten