Cybercrime veiligheid en preventie. De grootste risico's en tips om schade te voorkomen of beperken,

Risico-inzicht

Cybersecurity

Jaarlijks krijgt ongeveer 50% van de bedrijven met meer dan 10 werknemers te maken met cyberincidenten. De incidenten worden vaak veroorzaakt door technische storingen en menselijke fouten, maar ook cybercriminelen kunnen voor veel schade zorgen. Of scriptkiddies en online vandalen, die uit baldadigheid inbreken in uw systemen. Ook ontevreden klanten of ex-medewerkers vormen een risico voor uw data. 

Hoewel de meeste mkb'ers zich er weinig zorgen over maken, vindt toch een meerderheid dat ze te weinig inzicht hebben in hun cyberrisico. In dit dossier leest u meer over de risico’s die uw bedrijf loopt en krijgt u tips om uw digitale weerbaarheid te vergroten.

Cybersecurity: hoe goed is uw bedrijf beschermd?

Wist u dat cyberproblemen niet alleen door cybercriminelen worden veroorzaakt, maar ook door menselijke fouten, technisch falen of andere calamiteiten? 

In dit e-book leest u:
  • Hoe u uw risico's op ransomware, phishing en CEO-fraude beperkt
  • Hoe u een veilig wachtwoord kiest
  • 3 manieren om uw computer te beschermen
  • Ervaringsverhalen van collega-ondernemers

ebook cybersecurity

Meer inzicht in uw cyberrisico's

Weet u waar u op moet letten om uw cyberrisico’s te beperken? En wat u kunt doen als uw bedrijf tóch wordt getroffen door een cyberincident? We geven u graag meer inzicht, zodat u weet welke maatregelen nodig zijn om problemen te voorkomen.
Cybersecurity onderzoek
Privacywet
Door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hebt u meer verantwoordelijkheden rondom het verzamelen en bewerken van persoonsgegevens. Kent u de belangrijkste punten uit de privacywet?
Ransomware
Ransomware
Ransomware is een chantagemethode waarmee criminelen losgeld vragen. Ze gijzelen uw computersysteem of versleutelen uw bestanden. Losgeld betalen is niet verstandig, wat wel?
Ddos aanval
DDoS-aanval
Een DDoS-aanval legt systemen plat, bijvoorbeeld van grote bedrijven en banken. Ook u kunt hier last van hebben. Bijvoorbeeld omdat uw klanten hun online betaling niet kunnen afronden. En dan?
Cyberscan
Wilt u weten hoe goed u uw bedrijf beschermt tegen digitale dreigingen? Doe nu de Cyberscan. Met deze gratis online vragenlijst brengen we de cyberrisico's van uw bedrijf in kaart.
Phishing
Helemaal voorkomen dat cybercriminelen door phishing toegang krijgen tot uw netwerk en bestanden, is niet mogelijk. Met onze tips leren u en uw medewerkers wel valse e-mails en websites te herkennen.
CEO-fraude
Met een duidelijke procedure voor het overboeken van grote bedragen, voorkomt u in veel gevallen CEO-fraude. Laat een betalingsverzoek dat per e-mail binnenkomt bijvoorbeeld altijd telefonisch checken.

Liever verzekeren

Niet alle schade is te voorkomen. Verminder uw cyberrisico's met de:

Cyberverzekering BedrijvenCompactPolis®


Verzeker hulp, herstel, schade en
aansprakelijkheid bij cyberincidenten.

Zo voorkomt u een cyberaanval

Wij vinden verzekeren niet de enige manier om risico’s tegen te gaan. Veel liever helpen wij u te voorkomen dat het misgaat. Daarom geven wij u tips en preventiemaatregelen om uw cyberrisico’s te beperken. En zo uw digitale weerbaarheid te vergroten.
Veilig wachtwoord
Veilig wachtwoord
Achterhalen criminelen uw wachtwoord? Dan is het voor hen een koud kunstje om bij uw vertrouwelijke informatie te komen. 
Bescherm computer data
Bescherm computerdata
Hoe goed hebt u uw computerdata beschermd? Waar moet u op letten om te zorgen dat de ICT-systemen blijven draaien? 
Expert
Tips van experts
Hoe beschermt u uw bedrijf tegen digitale risico's? Met deze tips wapent u uw bedrijf nóg beter tegen cybercriminaliteit. 

Cybersecurity in de praktijk

Lees wat uw collega-ondernemers en onze risicodeskundige in de praktijk meemaakten en doe uw voordeel met hun ervaringen.
Cybersecurity voor bedrijven
Cybersecurity in het mkb
Veel mkb’ers krijgen te maken met cyberincidenten. Samen met Kantar TNS deed Interpolis daar onderzoek naar. 
Veiliger ondernemen
Veiliger ondernemen
Tijdens zijn gesprekken met de risico-expert van Interpolis kwamen de cyberrisico’s van het bedrijf van Wouter regelmatig ter sprake. 
Risico's inzichtelijk
Risico's inzichtelijk
Cybersecurity had lange tijd geen prioriteit bij ondernemer Job. Totdat zijn bedrijfsnetwerk veel kwetsbaarder bleek dan gedacht.