Tips van experts

  Experttips

   Onze experts helpen u op weg met een aantal tips. Deze lijst is zeker niet volledig, maar geeft wel een goed idee van de maatregelen die nodig zijn om de basis van uw cybersecurity op orde te brengen.

  1. Geef uw medewerkers inzicht in de risico's
   Want wie de risico’s begrijpt, is vanzelf alerter op verdachte situaties en e-mails.

  2. Stel beleid op voor cybersecurity in uw bedrijf
   Stel systeembeheerprocessen op die het onderhoud van de firewall, de configuratie en de opvolging van signalen uit de firewall en antivirussoftware regelen. En maak duidelijke afspraken over het gebruik van wachtwoorden.

  3. Zorg voor een goede firewall en antivirussoftware
   Samen vormen zij de basis van uw beveiliging en houden ze veel malware buiten de deur. 

  4. Voer alle software-updates direct uit
   Een software-update van Windows, Adobe Flash, AutoCAD of uw server is een gratis herstel van de kwetsbaarheden die ontdekt zijn in de software. Voer deze updates direct uit voor een optimale bescherming.

  5. Zorg voor een noodplan
   Soms gaat het toch mis. Wees daarop voorbereid. Bedenk vooraf hoe u en uw medewerkers moeten reageren bij een cyberincident.

  6. Maak dagelijks een back-up
   Sla uw bestanden elke dag op een medium buiten het netwerk op. Bijvoorbeeld op een losse harde schijf of tape. Berg deze apart van de server op. Controleer ook regelmatig of het systeem waarmee u back-ups maakt, goed functioneert. U wilt namelijk voorkomen dat u bij een cyberincident alsnog met lege handen staat omdat uw back-up niet werkte.

    

  7. Check uw risico's met Interpolis CyberInZicht
   Voer een snelle check uit: scan uw cyberrisico’s en ontdek hoe u uw bedrijf online het best beschermt. Of krijg meer inzicht met een van de CyberInZicht onderdelen.

  Meer informatie over cybersecurity

  Meer weten over de risico's van cybercriminaliteit? In het dossier Cybersecurity leest u meer. Daar vindt u ook tips om een cyberaanval te voorkomen. Of download de preventiekaart met tips, waarmee u uw cyberrisico's kunt verminderen.