Inbraak en diefstal

  Elke 3 minuten vindt in Nederland een poging tot inbraak plaats. Vooral bedrijfspanden zijn een geliefd doelwit. Bijna 40% van de ondernemers krijgt ooit met een inbraak te maken. Het gaat criminelen tegenwoordig niet meer alleen om spullen of geld, maar ook om digitale bedrijfsinformatie. Reden genoeg om uw bedrijf zo goed mogelijk te beschermen. Dat kan al met een aantal eenvoudige maatregelen op organisatorisch, bouwkundig en elektronisch gebied. In dit dossier Inbraak en (cyber)diefstal leest u er alles over.

  Inbraak: hoe goed is jouw bedrijf beveiligd?

  Ieder bedrijf heeft spullen die criminelen aantrekkelijk vinden, ook uw bedrijf! Bijvoorbeeld bedrijfswagens, gereedschappen, apparatuur zoals laptops en tablets. Maar ook persoonsgegevens van klanten en uw intellectueel eigendom. Met goede beveiligingsmaatregelen voorkomt u een hoop ellende. Op de preventiekaart leest u tips om (cyber)diefstal te voorkomen.

  ebook cybersecurity

  Meer inzicht in uw risico's

  Alleen als u weet hoe groot uw risico op diefstal van uw spullen, geld of informatie is, kunt u proberen dit risico te voorkomen of te beperken. Hieronder leest u de 3 grootste risico’s voor bedrijven.
  Dossier Inbraak
  Inbraak
  Inbrekers zijn in 2 groepen in te delen: gelegenheidsinbrekers en beroepsinbrekers. Natuurlijk kunt u een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar als u inzicht hebt in de werkwijze van inbrekers, kunt u wel proberen om ze een stap voor te blijven. 
  Een bedrijf en een slot
  Bedrijfscontinuïteit
  Uw bedrijf staat niet stil, dus ook de risico’s veranderen continu. Er zijn verschillende risico’s die het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar kunnen brengen. U kunt uw risico's in kaart brengen met risicomanagement. Zo weet u welke risico's uw bedrijf loopt. 
  Overval
  Als iemand uw geld of spullen tijdens een overval met geweld of onder bedreiging wegneemt, is dat een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Ook al is de buit vaak klein, de impact op uw medewerkers en uw bedrijfscontinuïteit is groot.

  Voorkomen is beter dan genezen

  Verzekeren is niet de enige manier om risico’s tegen te gaan, vinden wij. Veel liever helpen wij u te voorkomen dat het misgaat. Daarom geven wij u graag tips en handige preventiemaatregelen om de kans op inbraak in uw bedrijfspand en diefstal van uw spullen te beperken.

  inbraakbeveiliging
  Inbraakbeveiliging
  Voor een verzekering tegen inbraak en diefstal is soms een BORG-Beveiligingscertificaat verplicht. Wij brengen uw inbraakrisico in kaart en adviseren u over bij uw bedrijf passende beveiligingsmaatregelen. Als u deze goed uitvoert, ontvangt u het certificaat. 
  mistgenerator
  Mistgenerator
  Een inbraak of ramkraak duurt gemiddeld 3 tot 4 minuten. Natuurlijk neemt u maatregelen om indringers buiten te houden. Als het inbrekers lukt om binnen te komen, dan zorgt een mistgenerator ervoor dat ze hun inbraakpoging al snel moeten staken.
  bestelauto-beschermen
  Bestelauto beschermen
  Juist de inhoud van uw bestelauto heeft vaak een grote aantrekkingskracht op dieven. Gereedschappen en materialen zijn gemakkelijk verhandelbaar en dus een aantrekkelijke buit. Met onze tips voorkomt u diefstal uit uw bestelauto.

  Leer van uw collega-ondernemers

  In de meeste branches heeft meer dan 10% van de bedrijven ieder jaar te maken met 1 of meer inbraken. Collega-ondernemers vertellen over hun ervaringen en de preventiemaatregelen die zij nemen om herhaling te voorkomen.
  Persoon die verhaal vertelt
  Jan van Bree
  Jan van Bree is 1 van de ondernemers die meedoet aan de proef met slimme verlichting op bedrijventerrein Kreitenmolen. Hij vertelt hoe slimme verlichting de veiligheid en leefbaarheid op het bedrijventerrein helpt te verbeteren. 
  Persoon die verhaal vertelt
  Jessie Grunstra
  Jessie Grunstra is eigenaresse van Yess mode in Katwijk. Toen zij verhuisde naar een groter pand, adviseerde Interpolis haar om naast een inbraakalarmsysteem ook een mistgenerator te installeren. Ze legt uit hoe de mistgenerator precies werkt.
  Persoon die verhaal vertelt
  Annemarie ten Kate
  Annemarie is algemeen directeur bij CAESAR Fitness + Spa Resort. Enige tijd geleden werd het computersysteem van haar bedrijf besmet met zogenaamde gijzelsoftware (ransomware). Annemarie wilde snel de beveiliging verbeteren.