Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

Terugkoppelingsbrief

 • Wat wordt het dilemma?

 • Het dilemma is bekend

 • Ontmoet onze Raad van Kinderen

 • Mindmaps maken

 • Raad van Kinderen op bezoek bij Interpolis

 • Mogelijke oplossingen toetsen bij ouderen

 • Dé oplossingen volgen onze Raad van Kinderen

 • De terugkoppelingsbrief

 • Terugkoppeling op school

 • Raad van Kinderen van Interpolis wint award

Raad van Kinderen gaat meedenken over zelfredzaamheid van ouderen

De terugkoppelingsbrief

Beste allemaal,

Wij vonden het geweldig om met jullie samen te werken. Veel dank voor jullie tijd en energie om na te denken over het vraagstuk: “Hoe kan Interpolis mensen helpen om oud te worden in de eigen woning?” Op woensdag 5 april presenteerden jullie aan ons jullie ideeën en adviezen. Deze hebben wij met elkaar besproken en we laten jullie graag weten wat Interpolis hier mee gaat doen.

Uitkomsten van het onderzoek 
We waren onder de indruk van jullie onderzoek. Daaruit bleek dat mensen het belangrijk vinden om fysiek en mentaal fit te blijven. Ook gaven ondervraagden aan zorgen te hebben om later eenzaam te zijn in hun eigen woning. Dan konden zij geen hulp meer vragen aan vrienden of familie. We vonden het inspirerend dat jullie zo enthousiast waren over het contact met de ouderen in Woonzorgcentrum in Goirle. Jullie zouden vaker met hen in gesprek willen gaan om van elkaar te leren en elkaar te helpen. En dat was ook de wens van ouderen zelf. 

De ideeën 
Jullie kwamen onder meer met de volgende creatieve ideeën die helpen om oud te kunnen worden in de eigen woning: 

 1. Organiseer een #beweegpicknick voor jong en oud; een leuke manier om ouderen geestelijk en lichamelijk fit te houden. En een gezellige manier om elkaar vaker te ontmoeten.
 2. Vervul wensen van ouderen met technologie, bijvoorbeeld met #Virtual Reality.
 3. Bouw een #ouderenpark waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. 

De terugkoppeling
Deze inzichten en ideeën hebben ons aan het denken gezet. We zochten een oplossing die alle aspecten raakt. Een leuke manier om jong en oud met behulp van slimme techniek met elkaar te verbinden. We proberen op deze wijze ouderen actief te betrekken bij de maatschappij, mentaal fit te houden en eenzaamheid in hun eigen woning te voorkomen. Maar het belangrijkste: dat jong en oud elkaar kan helpen en van elkaar kan leren. 

De oplossing van de Raad van kinderen en Interpolis: ‘Jong belt Oud’
We geven ouderen een vaste plek in het opleiden van kinderen in het basisonderwijs. Hoe? Heel simpel. Door ouderen via skype op hun eigen computer te laten bellen via het digibord in de klas. Met dit beeldbellen kunnen kinderen en ouderen met elkaar praten over een bepaald onderwerp. Kinderen leren van de verhalen van ouderen en ouderen voelen zich meer betrokken bij de samenleving. Ook kunnen zij bepaalde hulpvragen stellen. Uiteraard begeleidt de leerkracht het beeldbellen. 

Hoe gaat Interpolis dit doen?
Samen met onze Partner Rabobank wordt het platform Ikwoonleefzorg.nl opgericht. Op deze website vinden ouderen informatie over hoe zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Onze oplossing ‘Jong belt Oud’ past perfect op dit platform. Hier kunnen ouderen en kinderen zich aanmelden en laten we filmpjes van het beeldbellen zien. 

Doen jullie mee aan ‘Jong belt Oud?’ 
We zijn super trots dat we met jullie ideeën zo’n mooie oplossing gaan ontwikkelen. We zouden het daarom fantastisch vinden als jullie aan het begin van volgend schooljaar als eerste klas mee willen doen aan Jong belt Oud. We horen het graag!


Met hartelijke groet en tot ziens.

Chantal Vergouw

 

Interpolis bedankt Raad van Kinderen voor hun inzet!