Presentator Thomas Brok, de Black Box

Mis Niks

Black Box

Skydiven. De hele Efteling voor jezelf. Een sleepover in een high-end villa. In Black Box verrast Thomas Brok elke aflevering een vriendengroep met hun ‘Mis Niks’ bucketlist ervaring.

Maar 1 van de vrienden mist alles…

opruimactie op het strand

Schone zee met #PhoNo:

 • In 2020 zamelden we samen in totaal € 60.000,- in voor Stichting de Noordzee. Wil je weten wat Stichting de Noordzee met dat bedrag doet? Kijk dan hier het filmpje.
 • Dat zijn ongeveer 600.000 plastic flesjes!
 • Samen maakten we 66.000 ritten.
Download de PhoNo app nu voor je iPhone of Android mobiel. 28.000 jongeren gingen je al voor.
Jongen en meisje met fietsen

Fiets jij ook voor een schone zee?

Mobielvrij fietsen is niet gemakkelijk. Het liefst ben je altijd en overal bereikbaar voor je vrienden. Maar niet op de fiets. De PhoNo app voorkomt afleiding door je mobiele telefoon. Voor iedere minuut die jij met #PhoNo fietst, zamel je geld in voor Stichting de Noordzee. Dit goede doel is door jongeren zelf gekozen, voor een beter milieu. Met het gespaarde bedrag maakt Stichting de Noordzee de Nederlandse stranden en Noordzee schoon. Veilig fietsen en ook nog geld inzamelen voor het goede doel, hoe makkelijk is dat?
plastic flesje op een strand

Mobielvrij voor minder plastic

Benieuwd hoe jij met mobielvrij fietsen bijdraagt aan een beter milieu? Stichting de Noordzee maakt de Nederlandse stranden schoner, hun vrijwilligers vonden: 

 • 10.000 kilo afval in 2019. Dat is net zoveel als al het afval van 20 personen in 1 jaar. 
 • 18.585 doppen in 2017 en 2018 samen. 
 • 8.172 ballonresten in 2018 en 2019 samen. Intussen is het oplaten van ballonnen in 45% van de gemeentes nu verboden. 
 • Bijna 15.000 sigarettenfilters op één dag tussen Hoek van Holland en Monster. Dat is een afstand van maar 6 kilometer.  

Fiets met #PhoNo en steun Stichting de Noordzee!

iPhone met Phono app

Fiets mobielvrij met #PhoNo

Dan zamel je niet alleen geld in voor een schonere zee, je fietst ook veiliger. Wist je bijvoorbeeld dat in 68% van de verkeersongevallen afleiding een rol speelt? En dat je mobiele telefoon de meeste afleiding veroorzaakt? Ook maak je als jongere 7 keer meer kans op een ongeval dan een volwassene. Download de PhoNo app dus vandaag nog en fiets voortaan mobielvrij!

Met #PhoNo:
 • Voorkom je een boete voor het gebruik van je telefoon op de fiets. Elke dag krijgen ongeveer 120 fietsers zo’n boete.
 • Draag je bij aan een veiliger verkeer en voorkom je ongevallen door afleiding.
 • Draag je voor iedere minuut die jij mobielvrij fietst, bij aan een beter milieu.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de PhoNo app?
De PhoNo app helpt je mobielvrij te fietsen. Door een persoonlijk doel in te stellen, fiets je vaker zonder je telefoon te gebruiken. Een persoonlijk doel dat je zelf kiest, motiveert je namelijk. Je krijgt punten als je een rit fietst zonder je telefoon aan te raken totdat de timer stopt. Ben je eerder klaar met fietsen? Geef dan aan dat je wil stoppen, omdat je klaar bent met fietsen. De PhoNo app moedigt je aan met leuke notificaties. En als je toch je telefoon gebruikt als de timer van de PhoNo app aanstaat, stimuleren we je met een notificatie om terug te gaan.
Hoe voeg ik vrienden toe in de PhoNo app?
Je voegt je vrienden toe door rechts onderin op het icoontje met een paar poppetjes te drukken, naast de knop 'Rit starten'. In het invulveld voer je de persoonlijke code van je vriend(in) in. Jouw eigen persoonlijke code zie je in dit scherm, maar ook in je profiel.

Hebben je vrienden de PhoNo app nog niet? Deel de app dan met ze door in jouw profiel te drukken op de knop 'Vertel een vriend'. Via het icoontje links bovenin met 1 poppetje kom je bij jouw profiel.
Kan ik met PhoNo nog naar muziek luisteren?
Je kunt nog naar muziek luisteren. Zorg er wel voor dat je je omgevingsgeluiden nog hoort. Fiets bijvoorbeeld maar met 1 oortje in. Een nummer skippen kan alleen als dat met je oortjes kan, niet door je telefoon te bedienen.
Waarom doet Interpolis dit?
Interpolis vindt het belangrijk dat iedereen veilig kan deelnemen aan het verkeer. Of je nu naar school gaat, naar huis of naar familie of vrienden, als jongere op de fiets ben je kwetsbaar. Ieder ongeval is er een te veel vinden wij. Daarom zoeken we naar oplossingen die jou helpen om veilig thuis te komen. PhoNo is zo’n oplossing. Voor automobilisten ontwikkelden we eerder al de AutoModus app. Zo gaan we samen ongevallen door afleiding in het verkeer tegen.
Hoe draag ik met PhoNo bij aan een beter milieu?
Voor elk punt dat jij in de PhoNo app behaalt, maakt Interpolis € 0,01 over naar Stichting De Noordzee. Met de opbrengst haalt Stichting De Noordzee plastic uit de zee. Zo zorg jij door mobielvrij te fietsen voor een schonere zee. Je kunt in de app zien hoeveel geld er is ingezameld. Links bovenin de app zie je een icoontje van een poppetje. Als je daarop drukt, zie je jouw profieloverzicht. Hierin zie je niet alleen hoeveel geld er in totaal al is ingezameld, maar ook hoeveel punten en geld jijzelf hebt behaald.
Wat doet Interpolis met mijn gegevens?
Als je meedoet met de actie vragen we om je telefoonnummer. Dat gebruiken wij alleen voor de actie. Als je gewonnen hebt, willen we je namelijk bellen. Je hoeft geen andere gegevens in te vullen. Na de actie verwijderen we jouw persoonsgegevens.

Binnen de PhoNo app worden verder geen persoonsgegevens verwerkt. Wel verzamelen we anonieme gegevens, onder meer om ervoor te zorgen dat de app goed werkt. En om gebruikers met behulp van notificaties te stimuleren om de app te gebruiken of om vrienden te complimenteren. Meer informatie lees je in de PhoNo app onder 'Algemene Voorwaarden'.

Ook interessant voor jou?

Fiets in het donker die, met fietsverlichting aan, tegen een railing staat

Fietsen in het donker

Nu het eerder donker en later licht wordt, loop je het risico dat andere weggebruikers je zonder fietslicht over het hoofd zien. Door te zorgen voor goede fietsverlichting, ben je beter zichtbaar in het verkeer.
Meisje op de fiets

Mobielvrij fietsen: zo doe je dat!

Een belangrijke afleider in het verkeer is de smartphone. Als je op je telefoon kijkt, zie je het verkeer om je heen niet meer. Fiets dus mobielvrij! Dat is makkelijker dan je denkt.
AutoModus-app op een smartphone in een auto

Kom veilig thuis

Met AutoModus. Als je rijdt zonder je af te laten leiden door je mobiele telefoon, kom je veilig thuis bij jouw gezin.