icoon van een smartphone

400.000+ downloads

Al meer dan 400.000 anderen gingen je voor en downloadden de AutoModus app.
icoon van een tandwiel

25% minder ongevallen

Samen gaan we het aantal verkeersongevallen met minimaal 25% verlagen.
icoon met een euroteken

Sparen voor goed doel 

Wij doneren € 0,50 aan een goed doel voor elke 100 kilometer die je in AutoModus rijdt.

Wat is AutoModus?

Twee mensen in een auto die de AutoModus app gebruiken

Autorijden zonder mobiele afleiding

Ongestoord onderweg, rij mobielvrij

AutoModus is een app die je helpt om jouw telefoon te negeren als je onderweg bent. De app moedigt je op verschillende manieren aan om mobielvrij te rijden. Zo spaar je bijvoorbeeld € 0,50 voor iedere 100 kilometer die jij rijdt zonder het scherm van je telefoon aan te raken en zonder te bellen. De opbrengst doneren wij aan een goed doel dat je zelf kiest. Je hoeft er eigenlijk niets voor te doen, want de app start en stopt automatisch zodra je telefoon verbinding maakt met de autoradio. Makkelijk toch?  

Mobiele telefoon aan raam bevestigd met op het scherm hoeveel je spaart

Spaar mee voor het goede doel

Draag bij aan een betere wereld

Geld inzamelen voor het goede doel was nog nooit zo makkelijk! Voor elke 100 kilometer die jij in AutoModus rijdt, spaar je € 0,50 voor een goed doel dat je zelf kiest. Je kunt in de app kiezen uit 3 verschillende goede doelen, namelijk:
  • Verkeersslachtoffers Nederland
  • De Voedselbank
  • KiKa

Handige tips voor het gebruik van de AutoModus app

2 mobiele telefoons: 1 met de AutoModus app en 1 met een navigatieapp geopend

Gebruik AutoModus samen met je favoriete navigatie-app

Navigatiefunctie

Met de AutoModus app rijd jij mobielvrij, terwijl je jouw telefoon gebruikt om te navigeren. Je stelt de navigatie in voordat je gaat rijden. Zo word je onderweg naar je bestemming niet afgeleid.
Twee handen aan het stuur van een auto

Niet gestoord worden terwijl je in AutoModus rijdt

Niet storen-functie

Bij het gebruik van AutoModus vraagt de app toestemming tot de niet storen-functie van je telefoon. AutoModus werkt het beste samen met deze functie om zo inkomende oproepen en berichten te dempen. Je krijgt dan na je autorit alle berichten en gemiste oproepen alsnog te zien.
Man kijkt op automodus app in auto

We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens

Jouw gegevens in de AutoModus app zijn beveiligd

Deze beveiliging voldoet aan de wetten en regels voor privacy. 

  • Bij gebruik van de app vragen we om je naam en kenteken. Invullen is niet verplicht. Doe je dat wel? Dan gebruiken we deze persoonsgegevens bijvoorbeeld om te onderzoeken of mensen die in AutoModus rijden minder schade rijden. We bekijken geen individuele schadegevallen.
  • De app registreert je locatiegegevens via GPS bij gebruik van de app. Zo stellen we vast of je in een auto rijdt en hoeveel mobielvrije kilometers je rijdt. Als je de app na je rit sluit, dan verwijderen wij jouw locatiegegevens uit de app. 

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de AutoModus app?

De AutoModus app beloont je als je de telefoon niet gebruikt tijdens het autorijden. Vermijd de volgende telefoonactiviteiten om punten te verdienen: (handsfree) bellen, appen of andere activiteiten waarbij je het scherm aanraakt. Het is wel mogelijk om in AutoModus te rijden en jouw navigatie te gebruiken.

Welke gegevens moet ik invullen om de AutoModus app te gebruiken?

Bij het aanmaken van een gebruikersprofiel vragen we om je voornaam en of je auto bij Interpolis verzekerd is. Als dat het geval is, dan vragen we ook om je kenteken. Je bent niet verplicht om je voornaam en kenteken in te vullen.

Wat doet Interpolis met mijn gegevens van de AutoModus app?

Interpolis gaat zorgvuldig om met de gegevens van klanten en gebruikers van de AutoModus app. De gegevens van de app worden alleen gebruikt voor interne onderzoeken. Wij willen weten of het aantal schadeclaims afneemt door het gebruik van de app. De gegevens worden anoniem behandeld. We leggen dus geen verbinding tussen jouw gegevens uit de app en jouw autoverzekering. Lees ook ons privacy statement.

Worden de mobielvrij gereden kilometers van de AutoModus app opgeslagen?

Het aantal kilometers dat gereden wordt met de AutoModus app aan, wordt door de app opgeslagen. We berekenen de kilometers aan de hand van de locatiegegevens (GPS). Deze locatiegegevens worden niet opgeslagen.

Met het aantal gereden kilometers verdien je punten. Met deze punten spaar je mee voor een goed doel. Je kunt in de app kiezen uit 3 verschillende goede doelen, namelijk: Verkeersslachtoffers Nederland, De Voedselbank of KiKa. Via jouw profiel in de app pas je het gekozen goede doel eenvoudig aan.

Is de AutoModus app verbonden aan mijn autoverzekering?

We leggen geen verbinding tussen jouw gegevens uit de app en jouw autoverzekering. De gegevens van de app worden alleen gebruikt voor interne onderzoeken. Wij willen weten of het aantal schadeclaims afneemt door het gebruik van de app. De gegevens worden anoniem behandeld. Lees ook ons privacy statement.

Mogen alleen klanten van Interpolis de AutoModus app gebruiken?

Iedereen mag de AutoModus app gebruiken. Dus ook als je geen klant bent bij Interpolis. De app is gratis verkrijgbaar via de App Store en Google Play.

Vragen over AutoModus?

Stuur ons een e-mail
Wij helpen je graag.
Heb je een vraag over slimme oplossingen, zoals de veiligheidsmeter, groene daken, AutoModus of elektrakeuringen? Of heb je vragen over onze webwinkel? Wij helpen je graag.
Bel ons
Wij helpen je graag.
Heb je een vraag over slimme oplossingen, zoals de veiligheidsmeter, groene daken, AutoModus of elektrakeuringen? Of heb je vragen over onze webwinkel? Wij helpen je graag.