Gezin eet taart aan het kookeiland in hun keuken.
BrandBarometer
Samen met de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland ontwikkelden we de BrandBarometer. Je vult een paar simpele vragen over jouw woonsituatie in. De BrandBarometer berekent het brandrisico en jij ontvangt een op maat gemaakt advies om de brandveiligheid te verbeteren. De inschrijfperiode is gesloten. Je kunt je helaas niet meer opgeven voor de BrandBarometer. 

Risico's in kaart brengen door data slim te combineren

Maak jij al gebruik van de InbraakBarometer? Deze tool ontwikkelde Interpolis om inzicht te geven in het inbraakrisico in jouw wijk. Woninginbraken komen overal voor, maar de ene wijk is meer in trek bij inbrekers dan de andere. Op basis van historische inbraakdata doet onze barometer dagelijks een voorspelling van het inbraakrisico in jouw wijk.

Een vergelijkbare methode willen we nu ook inzetten om je inzicht te geven in het risico op brand. Hiervoor combineren we jouw gegevens met openbare data en gegevens van de brandweer. We ontwikkelden een model waarin deze gegevens leiden tot een score en een persoonlijk brandrisicoprofiel. Hierdoor kunnen we gericht adviezen en tips geven om de brandveiligheid thuis te vergroten. En zo de kans op vervelende gevolgen te verkleinen.

Een samenwerking tussen Interpolis en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG)
De VNOG heeft veel kennis in huis die ze graag beschikbaar stellen om samen met hun inwoners de regio veiliger te maken. Interpolis werkt hier natuurlijk graag aan mee. Samen bedachten we de BrandBarometer.

De afgelopen maanden boden we inwoners van de regio Noord- of Oost-Gelderland de kans om deel te nemen aan de BrandBarometer. Zij beantwoordden een aantal simpele vragen over hun woonsituatie en kregen passende adviezen en tips om hun huis brandveiliger te maken. Op dit moment zijn we de resultaten van de 1e fase van het project aan het evalueren. Je kunt daarom helaas niet meer deelnemen. 

Waarom doet Interpolis dit?

We zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen die jou helpen om tegenslag te voorkomen. Want tegenslag en schade zijn vervelend. Het kost naast geld ook veel tijd en energie. Inzicht kan helpen om tegenslag en schade te voorkomen. Daarom combineren we onze eigen kennis en data van de brandweer met jouw gegevens. Zo geven we jou inzicht in het brandrisico van je woning. En maken we je duidelijk wat je kunt doen om de kans op brand en brandschade zo klein mogelijk te houden.

Wat doen we met jouw gegevens?
De gegevens en informatie die je invult in het contactformulier versturen we via een beveiligde verbinding. We delen deze gegevens en informatie met de VNOG. We gebruiken jouw informatie alleen voor het berekenen van het brandrisicoprofiel van je woning, het geven van bijpassende adviezen en het tevredenheidsonderzoek. We delen je gegevens en informatie niet met andere partijen dan de VNOG. Je ontvangt ook geen aanbiedingen van ons door je deelname. Wel krijg je van ons een e-mail met de inzichten voor jouw woning op het gebied van brandrisico en preventie. Binnen 6 maanden na het einde van deze pilot verwijderen we jouw gegevens. Lees in ons privacy statement hoe wij omgaan met jouw gegevens. 

Let op; je kunt je niet meer opgeven om mee te doen met de BrandBarometer. De 1e fase is voorbij, we zijn nu aan het evalueren.

Gezin zit aan tafel, achter de laptop

Hoe werkt de BrandBarometer?

De BrandBarometer heeft gegevens van je nodig om een passend ‘brandrisicoprofiel’ van je woning te kunnen berekenen. Bijvoorbeeld:

  • je gezinssamenstelling
  • soort woning
  • of er rookmelders in je huis hangen, en welke soort dan
  • of je hulp verwacht uit de buurt bij een brand

We combineren de door jou verstrekte gegevens met gegevens die de brandweer heeft van jouw buurt en woning.