Lees wanneer u verzekerd bent als door u of een medewerker schade ontstaat.
Lees wanneer u verzekerd bent als u niet kunt werken door het coronavirus.
Lees wanneer u verzekerd bent als u omzetverlies heeft, omdat uw bedrijf stil staat.
Lees wat u kunt doen om de kans op schade door cybercriminelen te verkleinen.
Lees wanneer uw evenement verzekerd is als u het moet annuleren of uitstellen door het coronavirus. En of u een evenementenverzekering kunt afsluiten voor een bestaand evenement.
Lees wanneer uw goederen verzekerd bij vervoer van en naar uw klant door uzelf of een beroepsvervoerder.
Lees wanneer uw zakelijke voertuigen, aanhangers en werkmaterieel verzekerd zijn.
Lees wanneer u kunt rekenen op juridische bijstand bij uw ondernemersactiviteiten.
Lees wanneer uw medewerker verzekerd is als hij niet kan werken door het coronavirus.
Algemene vragen over uw verzekering.
Met een aansprakelijkheidsverzekering verzekert u de aansprakelijkheid voor schade aan zaken en personen. Het gaat om schade die wordt toegebracht tijdens werkzaamheden door u of uw medewerkers.
Denkt u dat u besmet bent met het coronavirus? Meld dit bij uw huisarts. Dat is noodzakelijk voor een eventuele uitkering.
U heeft alleen recht op een uitkering als er door ziekte lichamelijke beperkingen optreden. En u daardoor niet in staat bent om te werken. Heeft u milde klachten, zoals verkoudheid, dan is er geen recht op uitkering.
Op uw verzekering is een eigenrisicoperiode van toepassing. In de meeste gevallen zult u herstellen van het coronavirus voor het einde van de eigenrisicoperiode. Bent u op dit moment al gedeeltelijk arbeidsongeschikt, dan geldt de eigenrisicoperiode niet meer. U krijgt mogelijk een hogere uitkering.
Wij bieden u 2 mogelijkheden:
Ondernemersadvieslijn: 020 740 05 55
Heeft u vragen over de zakelijke kant van uw onderneming? Bijvoorbeeld over het wegvallen van inkomsten door de coronamaatregelen. En heeft u hierbij hulp nodig of iemand die hierover met u meedenkt. Of heeft u vragen over het invullen van een document of over het contract met uw opdrachtgever of verhuurder? Voor deze en andere vragen kunt u terecht bij de Ondernemersadvieslijn. Uw vraag wordt altijd vertrouwelijk behandeld door een deskundig team met verschillende achtergronden en specialisaties. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden, behalve uw gebruikelijke telefoniekosten. Neem daarvoor tussen 8.00 en 18.00 uur contact op via 020 740 05 55.
HANDS: 0800 022 29 99
Zijn er problemen die u bezighouden, bijvoorbeeld door de coronamaatregelen? Of ziet u even door de bomen het bos niet meer? U kunt dan rekenen op de ervaren specialisten van HANDS. Zij adviseren u en uw gezinsleden. Over gezondheid, opvoeding en loopbaan. Maar ook over huisvesting en juridische en financiële vragen. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden, behalve uw gebruikelijke telefoniekosten. HANDS is 24 uur per dag bereikbaar via 0800 022 29 99. U mag ook een e-mail sturen naar info@vraaghethands.nl.
Voor medisch specialisten, huisartsen die lid zijn van de LHV of tandartsen die lid zijn van de KNMT geldt een speciale regeling. Mag u uw beroep niet uitoefenen omdat u mogelijk (tijdelijk) drager van een virus en/of bacterie bent? Dan zien wij dat als arbeidsongeschiktheid. Dit geldt ook als u ziekteverschijnselen hebt van het virus en daardoor niet kunt werken. De eigenrisicoperiode van uw verzekering blijft voor u wel van toepassing. Als u geen klachten heeft waardoor u kan werken en/of u geen drager bent maar u volgens de huidige richtlijnen voor het coronavirus toch niet mag werken, zien wij dit niet als arbeidsongeschiktheid.
Wij doen tijdelijk geen beroep op onderverzekering. Wanneer uw totale voorraad meer waard is dan het verzekerde bedrag, zullen wij de schade-uitkering niet naar rato verminderen. Wij keren schade uit tot maximaal het verzekerde bedrag. Is de waarde van uw voorraad hoger dan het verzekerd bedrag? Neem dan contact op met uw adviseur om de verzekering aan te passen.
Schade aan de bedrijfsinventaris die tijdelijk bij uw medewerkers verblijft, is verzekerd.
Met de bedrijfsstagnatieverzekering verzekert u uzelf voor het verlies aan brutowinst. Bijvoorbeeld als uw bedrijf stil ligt door schade aan uw pand.
Cybercriminelen maken gebruik van de angst en onzekerheid over corona. We adviseren extra alert te zijn op phishing e-mails. Ook is het belangrijk rekening te houden met digitale dreigingen bij thuiswerkende medewerkers. Het Nationaal Cyber Security Centrum geeft tips over extra beveiligingsmaatregelen bij het thuiswerken tijdens de coronacrisis op https://www.ncsc.nl/onderwerpen/veilig-thuiswerken.
Moet u uw geplande evenement uitstellen of annuleren omdat de overheid dit besluit? Dan zijn onkosten verzekerd als u een evenementenverzekering met de rubriek Onkosten heeft afgesloten.
Bij een nieuwe evenementenverzekering met de rubriek Onkosten is er geen dekking voor de onkosten door het annuleren, onderbreken of voortijdig afbreken van het evenement vanwege het coronavirus.
Met een transportverzekering verzekert u uw spullen voor schade tijdens transport. Het maakt daarbij niet uit of u de spullen zelf vervoert of dat u dit door een beroepsvervoerder laat doen.
Met een bedrijfsautoverzekering bent u verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt met of aan uw zakelijke voertuigen, aanhangers of werkmaterieel.
U kunt de dekking van uw voertuig aanpassen. Neem contact op met uw adviseur om te kijken naar de mogelijkheden.
Let op: als uw voertuig stilstaat, ben u volgens de wet nog wel verplicht het voertuig te verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Om deze dekking stop te zetten, moet u eerst het voertuig schorsen bij het RDW.
Gaat u meer bezorgen of vervoeren met bedrijfsvoertuigen die al verzekerd zijn? Dan is dit meeverzekerd.
Zijn de voertuigen nog niet verzekerd? Neem voor de mogelijkheden contact op met uw adviseur.
Met de bedrijfsrechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische bijstand bij vrijwel al uw ondernemersactiviteiten.
Is uw medewerker ziek door het coronavirus en kan hij daardoor niet werken? Dan is verzuim verzekerd.
Als de hoofdactiviteit binnen uw bedrijf verandert, dan horen wij dat graag van u. Wij begrijpen dat deze situatie nu vaker voorkomt door de genomen maatregelen rond het coronavirus. Als de nieuwe hoofdactiviteit van tijdelijk aard is (dus tijdens de maatregelenperiode rond het coronavirus) en niet heel erg afwijkt van uw normale hoofdactiviteit die u bij ons verzekerd heeft dan hoeft u dat niet aan ons door te geven. Twijfelt u? Bel ons gerust.
Het is belangrijk dat u als werkgever altijd zorgt voor een veilige werkomgeving. De wet vraagt dit ook van u. Voeren uw medewerkers andere werkzaamheden uit? Dan gelden deze regels natuurlijk nog steeds. Het is ook belangrijk dat uw medewerkers gekwalificeerd zijn om de veranderde werkzaamheden uit te voeren. Voldoen u en uw medewerkers aan deze wettelijke regels? En wordt een medewerker tijdens de periode van de coronamaatregelen ziek? Dan heeft u dekking op uw Verzuimverzekering.
De regeling Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) geeft ondernemers een tegemoetkoming in de loonkosten vanaf 1 maart. Voorwaarde is dat het bedrijf 3 maanden lang minstens 20% omzetverlies heeft. Voorwaarde is wel dat de ondernemer zijn medewerkers hun reguliere salaris blijft betalen. En tijdens de subsidieperiode geen aanvraag doet voor ontslag om bedrijfseconomische redenen.
U leest meer over de NOW-regeling op de website van de Rijksoverheid.
Veel gestelde vragen NOW-regeling
Door de uitbraak van het coronavirus deden veel werkgevers een aanvraag voor Werktijdverkorting (wtv-regeling). Doordat deze regeling hierop niet berekend was, is de regeling ingetrokken. Daarvoor in de plaats is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) gekomen. Met deze regeling kunnen meer werkgevers sneller financieel een tegemoetkoming ontvangen. Had u al Werktijdverkorting aangevraagd? Of bent u benieuwd naar de verschillen tussen de NOW en de wtv-regeling? De overheid zette de meest gestelde vragen voor u op een rij.
Veelgestelde vragen over de NOW-regeling op de website van de Rijksoverheid.
Aanvragen tegemoetkoming NOW
Als werkgever kunt u sinds 6 april een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming volgens de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies door de coronamaatregelen tegemoet te komen. Hierdoor kunt u uw medewerkers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Op de website van UWV vindt u het aanvraagformulier voor deze tegemoetkoming NOW.
UWV beoordeelt daarna of u recht heeft op een tegemoetkoming NOW.
Met de WIA-verzekering InkomenVoorElkaar heeft uw medewerker ook bij langdurige arbeidsongeschiktheid inkomenszekerheid. Lees of uw medewerker verzekerd is als hij door het coronavirus langdurig arbeidsongeschikt raakt.
Controleer het reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier ziet u voor elke bestemming of er een negatief reisadvies geldt. Een negatief reisadvies geldt voor gebieden met kleurcodes 'rood' en 'oranje'.
Het coronavirus komt nu wereldwijd voor. Daarom is het geen onverwachte gebeurtenis meer. Een verzekering kunt u alleen maar afsluiten voor dingen die u niet kunt voorzien. Daarom bieden we niet meer in alle situaties dekking op onze Annuleringsverzekering. De annuleringsverzekering is onderdeel van de Interpolis Zakenreisverzekering en kunt u daarop meeverzekeren. Er zijn 4 mogelijkheden:
Heeft u een zakenreisverzekering zonder annuleringsdekking? Dan zijn de kosten van het afbreken van de reis niet verzekerd. U kunt misschien wel (een deel van) de werkelijke gemaakte kosten verhalen bij uw reisorganisatie, luchtvaarmaatschappij of het calamiteitenfonds.
Heeft u een annuleringsdekking op de zakenreisverzekering met de Model 12511 voorwaarden? Dan zijn de kosten van het afbreken van de reis niet verzekerd.
Heeft u een annuleringsdekking op uw ZekerInBedrijf zakenreisverzekering? Dan zijn de kosten van het afbreken verzekerd als u meer dan 8 uur eerder naar huis moet en als het gebied tijdens de reis is aangeduid als rood-risicogebied.
Heeft een ZekerInBedrijf zakenreisverzekering? Let dan wel op: bovenstaande is niet verzekerd als de overheid het gebied voor de aanvang van de reis als rood-risicogebied heeft aangeduid. Declareer de medische kosten eerst bij uw zorgverzekeraar.
Bestaande zakenreisverzekering zonder een annuleringsverzekering
Er is geen dekking want er is geen verzekering gesloten voor het annuleringsrisico.
Er is geen dekking omdat annulering vanwege een negatief reisadvies is uitgesloten.
Bestaande zakenreisverzekering met een annuleringsverzekering
Annulering is verzekerd als: