inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/downloadinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube

Kan ik de premie van mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aftrekken van de belasting?

De premie van uw AOV is aftrekbaar van de belasting. Dit doet u door de AOV-premie af te trekken van ‘inkomen uit werk en woning’ (box 1). De AOV-premie behoort dus tot de fiscaal aftrekbare kosten.

De uitkering van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt ook belast
Raakt u arbeidsongeschikt? Dan is de uitkering die u ontvangt van ons belast. Deze 'loonbelasting' houden wij voor u in en dragen we direct af aan de Belastingdienst.
Als u arbeidsongeschikt raakt ontvangt u dus minder dan het verzekerde bedrag, omdat u hierover nog belasting moet betalen. Houd hier rekening mee bij het bepalen van het bedrag dat u wilt verzekeren. Het verzekerde bedrag op uw verzekeringsbewijs is een bruto bedrag.