inline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/play-largeinline/pointer-moreinline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube
Cybercrime veiligheid en preventie. De grootste risico

Veiligheid.

Verzekeren?

Via de Rabobank

Zakelijke verzekeringen van Interpolis zijn verkrijgbaar via de Rabobank.

Cybercrime

U moet er niet aan denken dat iemand anders uw digitale zaken misbruikt of steelt.  Of dat uw klantgegevens op straat komen te liggen. Cybercrime is hard op weg de grootste bedreiging te worden voor bedrijven . Wereldwijd heeft 32% van de bedrijven  de afgelopen twee jaar te maken gehad met cybercrime. U kunt zelf veel doen om veilig online te ondernemen.


Op deze pagina vindt u de grootste risico’s en tips om hier mee om te gaan.

Cybercrime veiligheid en preventie. De grootste risico
4

4
Digitale omgeving

De veiligheid van uw digitale werkomgeving is niet iets waar u alleen invloed op hebt. Verschillende diensten hebben een verbinding met de IT in uw bedrijf. Zonder stroom hebt u bijvoorbeeld geen IT.  Uw internetverbinding valt ook onder diensten, net zoals uw (publieke) WiFi netwerk. Handig, maar wie kan daar allemaal bij? Veiligheid ligt dus niet alleen bij u, maar bijvoorbeeld ook bij de externe verwerker van betalingen.
Cybercrime veiligheid en preventie. De grootste risico
3

3
Apparaten en programma's

Zeker bij beveiliging van uw online omgeving speelt apparatuur en software een belangrijke rol. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig een actuele virusscanner en een goede firewall. Maar hoe staat het met apps op uw zakelijke smartphone? Vooral apps die locatiegegevens delen of die een open Bluetooth verbinding hebben kunnen redelijk simpel gehackt worden.
Cybercrime veiligheid en preventie. De grootste risico
2

2
Een aanval van buitenaf

Technologische vernieuwingen gaan razendsnel. Cybercriminelen bedenken en maken ook in hoog tempo nieuwe manieren om voor digitale problemen te zorgen. Virus, malware, spyware, phishing, ransomware, spam en hacking kunnen veel ongemak veroorzaken.
Cybercrime veiligheid en preventie. De grootste risico
1

1
Personeel

Hoe goed uw beveiliging ook is, als u of uw personeel niet bewust omgaan met de risico’s of de beveiliging dan gaat het snel fout. Wachtwoorden onder het toetsenbord, ‘zomaar’ klikken op linkjes in e-mail, gevoelige informatie onversleuteld per e-mail versturen. Het zijn zo maar wat voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. De inrichting van de organisatie speelt een belangrijke rol bij IT beveiliging. Procedures en richtlijnen helpen. Het naleven van die procedures en richtlijnen is nog belangrijker.