Diefstal en inbraak veiligheid en preventie. De grootste risico's en tips om schade te voorkomen of beperken,

Veiligheid.

Verzekeren?

Via de Rabobank

Zakelijke verzekeringen van Interpolis zijn verkrijgbaar via de Rabobank.

Inbraak en diefstal

Jaarlijks krijgt 1 op de 10 bedrijven te maken met een inbraak. Slachtoffers van diefstal of een inbraak blijven lange tijd met een gevoel van onbehagen en onveiligheid zitten. Daarnaast heeft het financieel ook gevolgen.


U kunt zelf veel beveiligingsmaatregelen treffen. Zo voorkomt of beperkt u veel ellende.

Risico top 5 diefstal en inbraak: diefstal uit uw pand
5

5
Diefstal pand

Inbrekers kijken niet alleen naar bedrijven met luxe artikelen. Tegenwoordig is er in iedere bedrijf wel een buit te vinden. Denk maar eens aan:
• Voertuigen en brandstof
• Geld en geldwaardige documenten
• Metalen
• Spullen van klanten die bijvoorbeeld ter reparatie bij u liggen
• Voedselwaren
• Apparatuur zoals computers en laptops
Risico top 5 diefstal en inbraak: diefstal onderweg
4

4
Onderweg

U bent vaak onderweg naar uw klanten. Uw auto of bus is dan uw werkplek. Er ligt een laptop in, uw gereedschap en uw voorraden. Geef inbrekers zo weinig mogelijk aanleiding en kans om uit uw voertuig te stelen.
Risico top 5 diefstal en inbraak: diefstal van uw bouwplaats
3

3
Diefstal bouwplaats

U bewaart kostbare spullen op de bouwplaats. Gereedschappen, materialen, machines. Als uw gereedschappen en materialen zijn gestolen, kunt u niet verder met uw klus. U krijgt het werk misschien niet op tijd af en het kost tijd en geld.
Risico top 5 diefstal en inbraak: diefstal van uw gegevens
2

2
Diefstal gegevens

Steeds meer ondernemers zijn afhankelijk van digitale middelen zoals e-mail, internet en mobiel bankieren. Criminelen schieten met digitale hagel om zoveel mogelijk te raken. Cyberproblemen worden bovendien niet alleen door digitale misdaad veroorzaakt, ook door menselijke fouten, technisch falen en calamiteiten.

U moet er niet aan denken dat iemand anders uw digitale zaken misbruikt of steelt. Gelukkig kunt u veel doen om veilig online te ondernemen.

Risico top 5 diefstal en inbraak: diefstal van eigen medewerkers
1

1
Eigen medewerkers

Van alle diefstallen die plaatsvinden binnen het MKB, is in de meeste gevallen het eigen personeel de dader. Meer en meer melden MKB-bedrijven dat eigen medewerkers er vandoor gaan met geld, goederen of documenten. Bijna vier op de tien ondernemers heeft hiermee afgelopen jaar te maken gehad, vooral in de horeca en detailhandel.