icoon van een smartphone

235.000+ downloads

Al meer dan 235.000 anderen gingen je voor en downloadden de AutoModus app.

icoon van een tandwiel

25% minder ongevallen

Samen gaan we het aantal verkeersongevallen met minimaal 25% verlagen.

icoon met een euroteken

Sparen voor goed doel 

Wij doneren € 1,- aan een goed doel voor elke 100 kilometer die je in AutoModus rijdt.

icoon met een kortingspercentage

Tot 15% korting 

Download AutoModus en krijg het 1e jaar tot 15% korting op je nieuwe autoverzekering. Lees meer over deze actie.

Wat is AutoModus?

Twee mensen in een auto die de AutoModus app gebruiken
Ongestoord onderweg, rij mobielvrij

Autorijden zonder mobiele afleiding

AutoModus is een app die je helpt om jouw telefoon te negeren als je onderweg bent. De app moedigt je op verschillende manieren aan om mobielvrij te rijden. Zo spaar je bijvoorbeeld punten voor iedere kilometer die jij rijdt zonder het scherm van je telefoon aan te raken en zonder te bellen. Na elke 100 kilometer spaar je € 1,-. Het totaal gespaarde bedrag doneren wij aan een goed doel dat je zelf kiest.
Telefoon in AutoModus waarop getoond wordt hoeveel punten er zijn verdiend
draag bij aan een betere wereld

Spaar mee voor het goede doel

Geld inzamelen voor het goede doel was nog nooit zo makkelijk! Voor elke 100 kilometer die jij in AutoModus rijdt, spaar je € 1,- voor een goed doel dat je zelf kiest. Je kunt in de app kiezen uit 3 verschillende goede doelen, namelijk:
 • Verkeersslachtoffers Nederland
 • De Voedselbank
 • KiKa

Handige tips voor het gebruik van de AutoModus app

2 mobiele telefoons: 1 met de AutoModus app en 1 met een navigatieapp geopend
navigatiefunctie

Gebruik AutoModus samen met je favoriete navigatie-app

Met de AutoModus app rijd jij mobielvrij, terwijl je jouw telefoon gebruikt om te navigeren. Je stelt de navigatie in voordat je gaat rijden. Zo word je onderweg naar je bestemming niet afgeleid.
Twee handen aan het stuur van een auto
niet storen-functie

Niet gestoord worden terwijl je in AutoModus rijdt

Bij het gebruik van AutoModus vraagt de app toestemming tot de niet storen-functie van je telefoon. AutoModus werkt het beste samen met deze functie om zo inkomende oproepen en berichten te dempen. Je krijgt dan na je autorit alle berichten en gemiste oproepen alsnog te zien.

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt de AutoModus app?De AutoModus app beloont je als je de telefoon niet gebruikt tijdens het autorijden. Als je het scherm van je telefoon niet aanraakt én niet handsfree belt, verdien je punten.
 • Welke gegevens moet ik invullen om de AutoModus app te gebruiken? Bij het aanmaken van een gebruikersprofiel vragen we om je voornaam en of je auto bij Interpolis verzekerd is. Als dat het geval is, dan vragen we ook om je kenteken. Je bent niet verplicht om je voornaam en kenteken in te vullen.
 • Wat doet Interpolis met mijn gegevens van de AutoModus app? Interpolis gaat zorgvuldig om met de gegevens van klanten en gebruikers van de AutoModus app. De gegevens van de app worden alleen gebruikt voor interne onderzoeken. Wij willen weten of het aantal schadeclaims afneemt door het gebruik van de app. De gegevens worden anoniem behandeld. We leggen dus geen verbinding tussen jouw gegevens uit de app en jouw autoverzekering. Lees ook ons privacy statement.
 • Worden de mobielvrij gereden kilometers van de AutoModus app opgeslagen?Het aantal kilometers dat gereden wordt met de AutoModus app aan, wordt door de app opgeslagen. We berekenen de kilometers aan de hand van de locatiegegevens (GPS). Deze locatiegegevens worden niet opgeslagen.

  Met het aantal gereden kilometers verdien je punten. Met deze punten spaar je mee voor een goed doel. Je kunt in de app kiezen uit 3 verschillende goede doelen, namelijk: Verkeersslachtoffers Nederland, De Voedselbank of KiKa. Via jouw profiel in de app pas je het gekozen goede doel eenvoudig aan.
 • Is de AutoModus app verbonden aan mijn autoverzekering? We leggen geen verbinding tussen jouw gegevens uit de app en jouw autoverzekering. De gegevens van de app worden alleen gebruikt voor interne onderzoeken. Wij willen weten of het aantal schadeclaims afneemt door het gebruik van de app. De gegevens worden anoniem behandeld. Lees ook ons privacy statement.
Meer vragen
 • Mogen alleen klanten van Interpolis de AutoModus app gebruiken? Iedereen mag de AutoModus app gebruiken. Dus ook als je geen klant bent bij Interpolis. De app is gratis verkrijgbaar via de App Store en Google Play.
Minder vragen

Contact

Heb je een vraag, opmerking of klacht over AutoModus? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag. Binnen 2 werkdagen ontvang je een reactie.

Contactgegevens
ma - vrij: 9:00 uur - 21:00 uur
zaterdag: 10:00 uur - 17:00 uur