"Ik krijg de kans om de draad weer op te pakken en dat voelt als een cadeau"

Het verhaal van Chantal, ondernemer

Haar bedrijf runnen lukte niet meer

Chantal: “Ik heb altijd een eigen onderneming gehad. Maar de laatste drie jaar kon ik amper nog een paar uur werken. Tijdens de bevalling van onze tweede zoon krijg ik forse complicaties. Ik kan niet meer lopen, zitten en staan. Ik heb zoveel pijn dat mijn leven stil komt te staan. Het lukt niet om voor mijn kinderen te zorgen of zelfs een wandelingetje te maken. En mijn bedrijf runnen lukt al helemaal niet meer."

Op de rem trappen

"De arbeidsdeskundige van Interpolis bezoekt mij verschillende keren. Hij trapt meerdere malen op de rem. Ik wil zo graag sneller, maar dan krijg ik steeds flinke terugvallen. En het gaat inderdaad beter vanaf het moment dat ik beter voor mezelf zorg. Er volgt een medisch onderzoek om te kijken of ik nog kan werken. Ik zie daar erg tegenop. Je hebt dan toch het gevoel dat je gecontroleerd wordt. De arts stelt behoorlijke beperkingen vast en ik krijg een medisch traject aangeboden om te leren omgaan met mijn beperkingen en pijn. Dat betekent nogal wat. Je moet het allemaal wel doorlopen, maar ik ben erg dankbaar. Ik krijg de kans om de draad weer op te pakken en dat voelt als een cadeau. Want er is gewoon niks dat ik liever wil."
Ik krijg de kans om de draad weer op te pakken en dat voelt als een cadeau.

Het herstel duurde uiteindelijk meer dan 3 jaar

"Eind dit jaar stopt mijn uitkering. Dat betekent niet dat ik geen lichamelijke klachten meer heb, maar door mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering heb ik de tijd gekregen om ermee te leren leven. Ik kan mijn pijn nu naar de achtergrond brengen, dat had ik nooit gedacht. En ik ben echt trots dat ik zelfs weer kan ondernemen. Ik heb daarmee mijn leven weer op de rit.”