Klantverhalen arbeidsongeschiktheid

Ondernemers vertellen over de periode waarin ze arbeidsongeschikt waren.

Interpolis verzekert, maar zorgt ook voor oplossingen en diensten.

Wij vinden het belangrijk dat je als ondernemer goed voor jezelf zorgt. Daarom bieden we naast onze arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) ook oplossingen en diensten die je helpen om gezond te blijven. Zo verkleinen we samen de kans op (langdurige) arbeidsongeschiktheid. 
Word je toch arbeidsongeschikt? Dan kun je natuurlijk op ons rekenen!

Lees de verhalen van klanten.

Ingeborg Moonen, zzp'er in de financiële sector.

‘Ik let op mijn belastbaarheid en maak daar nu duidelijke keuzes in.’

Het leven van zelfstandig ondernemer Ingeborg Moonen staat in 2018 volledig op zijn kop. Al enkele jaren kampt ze met flinke hoofdpijn, en heeft ze last van evenwichts­­stoornissen. Na een pijnlijke val komt ze terecht bij de fysiotherapeut die een aantal testen bij haar doet. De resultaten van Ingeborg zijn lager dan die van mensen met hersenletsel, waarna ze direct wordt doorverwezen naar de neuroloog.
Tegelzetter Eddie staat tussen de tegel en wijst lachend ergens naar

‘Ik kan me nu richten op waar ik druk mee wil zijn.’

1 op de 4 ondernemers raakt voor korte of langere periode arbeidsongeschikt. Tegelzetter Eddie was dit voor. Met hulp van de bedrijfscoach ervaart Eddie nu rust in zijn werk en dat werpt zijn vruchten af. De eenmanszaak groeide uit tot een mkb-onderneming met 17 mensen in dienst en klanten over de hele wereld.
Dierenarts Janny zit in haar bus

‘Ik kreeg de ruimte om stap voor stap op te bouwen.’

Janny is werkzaam als dierenarts in de veehouderij. Een intensieve baan waar je je hoofd koel moet houden. Maar wat als dat niet meer lukt? Dankzij een passende begeleiding is ze na een burn-out in 1 jaar tijd van 100% naar 0% arbeidsongeschikt gegaan.
Kees Nieuwstraten op een zonnige dag in een bosrijke omgeving.

‘Dit traject heeft mijn leven in zoveel opzichten mooier en lichter gemaakt.’

Kees Nieuwstraten raakte door een hersen- en hartinfarct 100% arbeids­ongeschikt en was het vertrouwen in zijn lichaam kwijt. Ziekte en verlies in zijn nabije omgeving zorgden voor nóg meer mentale klappen. Je zou er bijna van bij de pakken neer gaan zitten. Maar Kees ziet weer een toekomst, mede dankzij BoFit – een dienst van de Interpolis AOV – waardoor zijn herstel in een opwaartse spiraal terecht kwam.

‘Misschien moest ik het roer omgooien en iets totaal anders gaan doen…’

Marga (34) had een eigen accountants­kantoor en last van lichamelijke klachten. Toen bleek dat de oorzaak van haar klachten helemaal niet lichamelijk was begon ze een coachings­traject. Zo kwam ze er achter dat haar rationele benadering haar werkrelaties negatief beïnvloedde.

‘Door een beetje ademruimte kreeg ik de grip op mijn leven terug.’

Als verloskundige in een maatschap had Marit (32) naar eigen zeggen het mooiste werk van de wereld. Ondanks de hoge werkdruk en de vele nachtdiensten zat haar iets dwars dat niet zozeer met haar baan te maken had: 'Het was een opeen­stapeling van gebeurtenissen in mijn privéleven die ervoor zorgden dat ik ‘overliep’.'

‘Ik leer te focussen op wat nog wél lukt.’

René (53) is tandarts en heeft een eigen praktijk. 4 maanden geleden werd er een tumor uit zijn arm verwijderd. Na de operatie had hij last van vermoeidheid en was hij prikkelbaar. Met behulp van een coach leerde hij zijn beperkingen te accepteren. 'Ik ben blij dat ik die gesprekken aangegaan ben; ze helpen me vooruit.'
Vrouw staat voor het raam met een kop thee en kijkt naar buiten

‘Ik krijg de kans om de draad weer op te pakken en dat voelt als een cadeau.’

Chantal krijgt tijdens de bevalling van haar 2e zoon forse complicaties. Haar leven komt stil te staan. Maar ze wil hoe dan ook doorgaan. Ze ziet op tegen het medisch onderzoek dat nodig is voor haar arbeids­ongeschiktheids­­verzekering. Maar uiteindelijk is ze alleen maar erg dankbaar. Want ondanks alles, wil Chantal niks liever dan toch gewoon haar leven weer op de rit krijgen.

Arbeidsongeschiktheid voorkomen.

Met de Interpolis AOV profiteer je van diensten die je helpen met het ondernemerschap en met een gezonde levensstijl.

Is een AOV iets voor jou? 

Het afsluiten van een AOV kan een goede oplossing zijn om het risico van inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid op te vangen. Bovendien kun je onze verzekering altijd afstemmen op jouw situatie. Jij bepaalt zelf welk bedrag je wilt verzekeren en hoe lang je eigenrisicoperiode is.