Zo kijken wij naar dit onderwerp:

Twee vrouwen die samen aan een bureau zitten en op de computer aan het werk zijn

Van inzicht in risico's naar oplossingen

Voorkomen is beter dan genezen
Zeker als het gaat over de fysieke of mentale gezondheid van jezelf en jouw medewerkers. Het beperken van risico's begint bij het hebben van de juiste inzichten. We inspireren je daarom met actuele informatie. Ook werken we, samen met ondernemers en experts, aan oplossingen en diensten om uitval te voorkomen. Krijg je daar toch mee te maken? Dan zijn we er voor je met onze zakelijke verzekeringen.
medewerkers van een mkb-bedrijf in overleg

Arbeidskrapte leidt tot toenemende zorgen over behoud en werving van personeel

De arbeidskrapte die is ontstaan in vele sectoren, levert mkb'ers zorgen op over het behouden en werven van goed personeel, blijkt uit de Interpolis BedrijvenMonitor van april 2022. Andere inzichten:

 • De arbeidskrapte zorgt bij ruim 1 op de 4 mkb'ers voor een hogere werkdruk.
 • Veel mkb'ers geven aan te gaan investeren in personeel. Om personeel gemotiveerd te houden (49%) en om kennis te verhogen (44%).
 • Meer dan de helft (52%) van de ondernemers geeft aan een beleid voor duurzame inzetbaarheid te hebben.

 

Vrouw die achter de laptop zit en zichtbaar hoofdpijn heeft

Arbeidsongeschiktheid neemt toe onder zzp'ers

Wist je dat 1 op de 4 ondernemers arbeidsongeschikt raakt? Onder zzp'ers zien we een toename in arbeidsongeschiktheid. Daarvoor zijn 2 hoofdoorzaken:
 1. De snelle groei van het aantal mentale klachten. Jaarlijks lopen ruim 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere mentale klachten.
 2. Een verkeerde houding, overbelasting en spanningen zorgen voor fysieke klachten bij ondernemers.

Krijg inzicht in jouw situatie

Thuiswerken blijft, zo blijkt uit onze BedrijvenMonitor. Tegelijkertijd laat het onderzoek zien dat ondernemers zich druk maken over de gezondheid van hun personeel tijdens het thuiswerken én over het verzuim. Met onze ThuiswerkWijzer en WerkgelukScan breng je in beeld wat voor jouw bedrijf de gevolgen zijn van het vele thuiswerken.

Vrouw die aan het werk is

WerkgelukScan

De WerkGelukScan is een wetenschappelijk gevalideerde scan die je kan delen met jouw thuiswerkende medewerkers. Deze scan geeft hen inzicht in hun werkgeluk-score, aandachtspunten én hoe zij hiermee aan de slag kunnen. 
Man die aan een bureau zit en aan het werken is

ThuiswerkWijzer

Thuiswerken vergroot de kans op (fysieke) klachten. Daarom ontwikkelen we op dit moment de ThuiswerkWijzer. Een tool die jou inzicht en advies geeft over hoe je zorgt voor een gezonde thuiswerksituatie voor medewerkers. 

Oplossingen en preventiediensten

Samen met ondernemers en experts ontwikkelen we oplossingen en diensten om de mentale en fysieke weerbaarheid van jezelf en je medewerkers te vergroten. Om zo uitval te voorkomen.
Vrouw die ziek op de bank ligt en haar neus snuit

Verzuim voorkomen

Door medewerkers te helpen om fysiek en mentaal fit te blijven, maak je werk van duurzame inzetbaarheid. Dit leidt tot meer werkplezier, een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Onze preventiediensten helpen hierbij.
Man die aan het hardlopen is

Arbeidsongeschiktheid voorkomen

Uitval door arbeidsongeschiktheid wil je voorkomen. Daarom bieden we preventiediensten aan. Zoals hulp van een online psycholoog, een fysiofitheidscan en een monitor voor duurzame inzetbaarheid.

Bij tegenslag zijn we er voor je

Wil je de risico's op verzuim of arbeidsongeschiktheid afdekken? Dat kan met onze zakelijke verzekeringen op het gebied van gezondheid en inkomen. We staan voor je klaar!

Verzuim

Verzeker je met de verzuimverzekering Interpolis ZekerVoorJePersoneel®

 • kosten van loondoorbetaling als een medewerker ziek is (maximaal 2 jaar)
 • online cursus die helpt risico's te herkennen en verzuim te voorkomen
 • aanvullend te verzekeren: kosten voor verzuimmanagement

Arbeidsongeschiktheid

  Verzeker je met de Interpolis arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV)

 • maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid
 • arbeidsongeschiktheid bij ziekte, burn-out, zwangerschap of een ongeval
 • persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid