Voor alle bedrijven

Ieder bedrijf kan de SCIOS Scope 9 Elektrakeuring kopen. Ook als je bedrijf niet bij Interpolis verzekerd is.

Vergroten arbeidsveiligheid

Met de Interpolis SCIOS Scope 9 keuring controleren we jouw elektrische apparaten op het veilig gebruik en voorkomen zo letsel; ook wel het aanrakingsgevaar.

Keuring binnen 2 maanden

De keuringen worden binnen 2 maanden uitgevoerd.

Scherpe prijs

Je koopt de SCIOS Scope 9 Elektrakeuring tegen een scherp tarief.

Wat is SCIOS Scope 9 Elektrakeuring?

Een man controleert een elektrisch apparaat.

Wat is het nut van een SCIOS Scope 9 keuring?

Het werken met elektrische apparaten brengt bepaalde risico’s met zich mee. Een defect in een apparaat kan bijvoorbeeld letsel bij een medewerker veroorzaken of brand. Door regelmatig een SCIOS Scope 9 elektrakeuring te laten uitvoeren, beperk je deze risico’s. Bovendien voldoe je hiermee aan de eisen die de Arbowet stelt, om arbeidsplaatsen regelmatig te controleren op veiligheid.
Schakelaars op een rij

Hoe werkt de Interpolis SCIOS Scope 9 keuring?

Als je een Interpolis SCIOS Scope 9 elektrakeuring koopt, voert een SCIOS gecertificeerd bedrijf de inspectie uit. De inspecteur maakt samen met jou een rondgang over je bedrijf. Je krijgt tips om de elektrische apparaten veilig te gebruiken om zo letselschade te voorkomen en de inspecteur benoemt aandachtspunten. Na het bezoek maakt de inspecteur een rapport op. In dit rapport kun je zien of er afwijkingen zijn geconstateerd tijdens de inspectie van de elektrische apparaten. Als er afwijkingen zijn geconstateerd, dan geeft het rapport ook aan welke gebreken (afwijkingen) als eerste om een oplossing vragen.
Inspecteur doet een elektrakeuring

Wat controleert een inspecteur allemaal?

Bij een SCIOS Scope 9 keuring richt de inspecteur zich alleen op de losse elektrische apparaten, alle apparaten met een stekker dus. Hij beoordeelt de apparaten op arbeidsveiligheid, oftewel op het veilig gebruik en het voorkomen van letsel. Tijdens de elektrakeuring voert de inspecteur een aantal tests uit zoals:
 • Visuele inspecties van de elektrische apparaten.
 • Metingen van de elektrische apparaten.
 • Beproevingen van de elektrische apparaten.
Het doel van de inspectie is om te beoordelen of de apparaten veilig kunnen worden gebruikt.
Een man gebruikt een apparaat waarmee je de elektrische installatie kan doormeten.

Samenwerking partners

We werken samen met 3 onafhankelijke, SCIOS-gecertificeerde adviesbureaus: Parkstad Inspecties, Synorga en Arepa. Dit zijn onafhankelijke, SCIOS gecertificeerde adviesbureaus voor veilige en duurzame technische installaties. Zij voeren de keuringen voor ons uit. Hiervoor hebben zij jouw persoonsgegevens nodig. Lees hoe Parkstad Inspecties, Synorga en Arepa met jouw gegevens omgaan.

Nog een keer de voordelen op een rij
 • Veilig gebruik van de elektrische apparatuur.
 • SCIOS Scope 9 keuring binnen 2 maanden.
 • Scherpe prijs bij aankoop via Interpolis. Ook als je niet bij Interpolis verzekerd bent.

Veelgestelde vragen

 • Hoe vaak moet ik een SCIOS Scope 9 keuring laten uitvoeren?Hoe vaak je de keuring moet uitvoeren, bepaalt de RI&E van de NEN 3140 arbeidsmiddelen. Heeft jouw bedrijf een installatieverantwoordelijke, dan adviseert hij hoe vaak je de keuring moet laten uitvoeren.
 • Wat gebeurt er als ik het verkeerde product koop?Zorg dat je het juiste aantal arbeidsmiddelen doorgeeft. Zo kan er voldoende tijd ingepland worden voor de inspectie van de elektrische apparatuur. We berekenen je prijs op basis van de informatie die je doorgeeft. Als deze informatie niet (helemaal) klopt, heeft dit gevolgen voor de tijdsduur en kosten van de keuring. Dit wordt meerwerk genoemd. De kosten voor meerwerk bepalen we op basis van het aantal extra arbeidsmiddelen. Het tarief voor meerwerk berekenen we in dagdelen.
 • Wanneer kan de keuring worden uitgevoerd?

  We streven ernaar de keuring binnen 2 maanden uit te voeren. Duurt je keuring langer dan 3 dagen? Houd er dan rekening mee dat het langer kan duren voordat je wordt ingepland.

   

  Woon je op de Waddeneilanden? Houd er dan rekening mee dat het langer kan duren voordat je wordt ingepland. Voor een inspectie op de Waddeneilanden brengen we extra kosten in rekening afhankelijk van de grote van de keuring. 

   

  Werkzaamheden vinden plaats op maandag tot en met vrijdag tussen 6.00 en 18.00 uur. Voor uren buiten reguliere werktijden op doordeweekse dagen en op zaterdag betaal je 30% opslag op het uurtarief. Voor uren buiten reguliere werktijden op zon- en feestdagen betaal je 60% opslag op het uurtarief.

   

  De ingevulde herstelverklaring stuur je naar Parkstad Inspecties, Synorga of Arepa. Ben je bij Interpolis verzekerd? Stuur de verklaring dan ook naar je Rabobank. Dan geven zij dit door aan ons.

 • Moet ik een Interpolis verzekering hebben om een Interpolis SCIOS Scope 9 keuring te kopen?Nee, een Interpolis SCIOS Scope 9 keuring kan door iedere ondernemer worden besteld, ook als jouw bedrijf ergens anders verzekerd is. De keuring voldoet aan SCIOS Scope 9 en daarmee aan de Arbowet (NEN3140).
 • Hoelang duurt een SCIOS Scope 9 keuring?Hoelang de keuring precies duurt, is afhankelijk van het aantal elektrische apparaten. Indien je de apparaten zoveel als mogelijk op 1 punt verzamelt, zal de inspectie sneller verlopen. Je moet zelf ook aanwezig zijn. Dit geeft de inspecteur de mogelijkheid om eventueel geconstateerde risicovolle afwijkingen direct uit te leggen.

Contact

Heb je een vraag, opmerking of klacht over Elektrakeuring? Neem contact met ons op. Je ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie.

Contactgegevens
Maandag tot en met vrijdag: 8:30 – 17:00 uur.