Let op! In verband met drukte kunnen de levertijden oplopen.

Voor alle bedrijven

Ieder bedrijf kan de SCIOS Scope 8 Elektrakeuring kopen. Ook als je bedrijf niet bij Interpolis verzekerd is.

Vergroten arbeidsveiligheid

Met de SCIOS Scope 8 Elektrakeuring controleren we jouw elektrische installatie op het veilig gebruik en het voorkomen letsel; ook wel het aanrakingsgevaar.

Keuring binnen 2 maanden

De keuringen worden binnen 2 maanden uitgevoerd.

Scherpe prijs

Je koopt de SCIOS Scope 8 en 10 Elektrakeuring combi tegen een scherp tarief.

Wat is SCIOS Scope 8 Elektrakeuring?

Een man gebruikt een elektrisch meetinstrument.

Wat is het nut van een SCIOS Scope 8 keuring?

Het werken met elektrische installaties brengt bepaalde risico’s met zich mee. Een defect in de installatie kan bijvoorbeeld lichamelijk letsel bij een medewerker veroorzaken. De SCIOS Scope 8 Elektrakeuring geeft een overzicht van deze risico’s binnen jouw bedrijf. De keuring richt zich namelijk op het aanrakingsgevaar van de elektrische installatie. Ook voldoe je hiermee aan de eisen die de Arbowet stelt, om arbeidsplaatsen regelmatig te controleren op veiligheid.
Een apparaat waarmee je de elektrische installatie kan doormeten.

Hoe werkt de Interpolis SCIOS Scope 8 keuring?

Tijdens een SCIOS Scope 8 Elektrakeuring, voert een SCIOS gecertificeerd bedrijf de inspectie uit. De inspecteur maakt samen met jou een rondgang door je bedrijf. Je krijgt tips om de elektrische installatie veilig te gebruiken om zo letselschade te voorkomen en de inspecteur benoemt aandachtspunten. Na de inspectie maakt de inspecteur een rapport. In dit rapport zie je of er afwijkingen zijn geconstateerd. Ook staat in het rapport welke gebreken of afwijkingen als eerste om een oplossing vragen.
Inspecteur doet een elektrakeuring

Wat controleert een inspecteur allemaal?

Tijdens de elektrakeuring voert de inspecteur een aantal tests uit, zoals:
 • Visuele inspecties van de elektrische installatie.
 • Metingen van de elektrische installatie.
 • Beproevingen van de elektrische installatie.
 • Thermografisch onderzoek van de elektrische installatie voor het voorkomen van brandgevaar in schakel- en verdeelinrichtingen (meterkasten).
Een apparaat waarmee je de elektrische installatie kan doormeten.

Combi deal SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 10

Koop je een SCIOS Scope 8 en een SCIOS Scope 10 keuring samen, dan krijg je een extra scherpe prijs. Wil je hier gebruik van maken? Selecteer je branche en kies vervolgens voor de optie ‘combi Scope 8 en 10’. Onze partner neemt dan binnen 5 dagen contact met je op voor het opstellen van een offerte.

Veelgestelde vragen

 • Hoe vaak moet ik een SCIOS Scope 8 keuring laten uitvoeren?Hoe vaak je de keuring moet uitvoeren, bepaalt de Risico Inspectie & Evaluatie (RI&E) van de NEN 3140. Heeft jouw bedrijf een installatieverantwoordelijke, dan adviseert hij hoe vaak je de keuring moet laten uitvoeren.
 • Wanneer kan de keuring worden uitgevoerd?

  We streven ernaar de keuring binnen 2 maanden uit te voeren. Duurt je keuring langer dan 3 dagen? Houd er dan rekening mee dat het langer kan duren voordat je wordt ingepland.

   

  Woon je op de Waddeneilanden? Houd er dan rekening mee dat het langer kan duren voordat je wordt ingepland. Voor een inspectie op de Waddeneilanden brengen we extra kosten in rekening afhankelijk van de grote van de keuring. 

   

  Werkzaamheden vinden plaats op maandag tot en met vrijdag tussen 6.00 en 18.00 uur. Voor uren buiten reguliere werktijden op doordeweekse dagen en op zaterdag betaal je 30% extra, bovenop het uurtarief. Voor uren buiten reguliere werktijden op zon- en feestdagen betaal je 60% opslag op het uurtarief.

   

  De ingevulde herstelverklaring stuur je naar het adviesbureau dat de elektrakeuring uitvoerde. Ben je bij Interpolis verzekerd? Stuur de verklaring dan ook naar je Rabobank. Dan geven zij dit door aan ons.

Contact

Heb je een vraag, opmerking of klacht over Elektrakeuring? Neem contact met ons op. Je ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie.

Contactgegevens
Maandag tot en met vrijdag: 8:30 – 17:00 uur.