Zakelijke rechts­bijstand­verzekering voor mkb

Juridische hulp bij zakelijke conflicten verzekeren?

Kies dan voor onze zakelijke rechtsbijstand­verzekering voor het mkb. De adviseur van Rabobank helpt je graag bij het afsluiten van jouw verzekering. En krijgt je bedrijf te maken met een conflict? Dan kun je rekenen op deskundige juridische hulp. 

Daarom kies je voor onze zakelijke rechts­bijstand­verzekering:

Volledige dekking voor rechtsbijstand

Je krijgt juridische hulp bij conflicten met leveranciers of afnemers. Ook incasso­problemen met afnemers zijn verzekerd. 

Ook conflicten over motorrijtuigen

Conflicten over motorrijtuigen die niet te maken hebben met verkeerssituaties, zijn verzekerd. Denk aan juridische hulp bij een conflict met een autodealer of garage.

Keuze voor verhuur- of arbeidsrechtsbijstand

Je kunt verhuur- of arbeidsrechtsbijstand meeverzekeren. Voor juridische hulp bij conflicten met huurders of medewerkers.
Ben je zzp'er of een kleinzakelijke ondernemer?
Heeft je bedrijf een omzet tot 1 miljoen euro? Dan kun je jouw verzekering zelf regelen. Kies dan voor de zakelijke rechtsbijstand­verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®. Je bepaalt dan zelf welke risico's je verzekert en regelt je verzekering makkelijk online via Rabobank.

Wat is verzekerd met onze rechtsbijstand­verzekering voor het mkb? 

Je verzekert rechtshulp bij zakelijke conflicten. Bijvoorbeeld met klanten, opdrachtgevers, leveranciers, medewerkers of de overheid. 

Wel verzekerd

 • conflicten met inkopers, leveranciers of klanten, bijvoorbeeld over inkoop, levering of verkoop van spullen of diensten
 • conflicten over incasso, bedrijfsgebouwen, verzekeringen, vergunningen en sociale wetgeving
 • conflicten over de interne bedrijfsvoering, zoals inventaris, machines of overeenkomsten
 • proces- en arbitragekosten, ook van de tegenpartij
 • kosten van mediation

Niet verzekerd

 • privéconflicten en conflicten die niets te maken hebben met de werkzaamheden van je bedrijf
 • conflicten die te maken hebben met belastingen
 • conflicten met een motorrijtuig in het verkeer; dit verzeker je met een zakelijke autoverzekering
Vraag advies aan
Zo gedaan op rabobank.nl

Dit kun je aanvullend verzekeren:

Arbeid

Verzeker rechtsbijstand bij conflicten die te maken hebben met arbeidsrecht. Bijvoorbeeld een conflict met een (ex-)medewerker of stagiair. Ook ben je verzekerd bij conflicten die gaan over sociale voorzieningen of sociale verzekeringen.

Verhuur

Verzeker rechtsbijstand bij conflicten die te maken hebben met de verhuur van je gebouw of grond. Bijvoorbeeld een conflict met een huurder of pachter. Ook ben je verzekerd bij conflicten die gaan over sociale voorzieningen of sociale verzekeringen.
Vraag advies aan
Zo gedaan op rabobank.nl

Zo maken we voor jouw bedrijf het verschil:

 • persoonlijk advies: een vaste, gespecialiseerde jurist van Stichting Achmea Rechtsbijstand behandelt je zaak en zoekt samen met jou naar de beste oplossing
 • incasso zit standaard in de dekking: voor incassoproblemen met je afnemers
 • extra kosten zijn meeverzekerd, bijvoorbeeld voor een onafhankelijke deskundige (tot € 50.000,-) of eigen advocaat (tot € 10.000,-)

Persoonlijk advies over jouw situatie.

Bij Rabobank regel je het afsluiten en wijzigen van je verzekeringen. Voor een persoonlijk advies voor jouw bedrijf, vraag je een vrijblijvend adviesgesprek aan. Het team van Rabobank adviseurs helpt je graag. Zo zijn je bedrijfsrisico's in goede handen en kun jij je helemaal richten op ondernemen. En heb je schade? Dan staan wij voor je klaar.

Ook handig om te weten!

Man zit op de rand van een vijer in een park

Wanneer kan een rechts­bijstand­verzekering helpen?

Heb jij als ondernemer al eens te maken gehad met een juridische kwestie?

We geven 5 voorbeelden van veel voorkomende zakelijke juridische conflicten. Dit zijn situaties waarbij een zakelijke rechts­bijstand­verzekering van pas kan komen.
Ondernemer die aan een bureau aan het werk is.

Voorkom juridische conflicten als de omzet daalt.

Wil je juridische conflicten met leveranciers en klanten voorkomen als de omzet daalt? 

Onderzoek in opdracht van Interpolis geeft aan dat het aantal incassozaken sinds lange tijd stijgt. Hoe voorkom je als ondernemer dat je juridische geschillen of incassozaken krijgt met leveranciers of afnemers? 

Voorwaarden en belangrijke documenten.

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijk je eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Ben je al klant en op zoek naar jouw voorwaarden?
Bekijk de lijst met alle voorwaarden van onze zakelijke rechts­bijstand­verzekering.