Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd voor juridische hulp bij zakelijke conflicten. Als ondernemer kunt u te maken krijgen met een juridisch conflict, bijvoorbeeld met een afnemer, leverancier of medewerker. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering van Interpolis krijgt u rechtsbijstand van de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand.

Online afsluiten of persoonlijk advies?

Zelf online uw verzekering afsluiten kan waar en wanneer u wilt. U bepaalt zelf welke risico’s u verzekert en welke niet. Wilt u verzekeringsadvies op maat? Bijvoorbeeld vanwege de hoge omzet of het specialisme van uw bedrijf? De verzekeringsadviseur van Rabobank geeft u graag advies.

Wat verzekert u met de zakelijke rechtsbijstand­verzekering?

Het is een prettig idee dat u een specialist kunt inschakelen op momenten dat het nodig is. U krijgt onbeperkt onafhankelijk advies en hulp door juristen en deskundigen van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). De kosten van deze specialisten worden helemaal vergoed.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Wat verzekert u met de Zakelijke Rechtsbijstand­verzekering?

Met de Bedrijfsrechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische bijstand bij vrijwel al uw ondernemersactiviteiten. U krijgt rechtsbijstand bij geschillen over sociale wetgeving, bedrijfspand, verzekeringen, vergunningen, incasso en geschillen met leveranciers en afnemers. U krijgt deze rechtsbijstand van de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Aanvullend te verzekeren

Arbeid
Verzeker rechtsbijstand bij arbeidsgeschillen
Met de aanvullende dekking Arbeid bent u verzekerd van rechtsbijstand bij (dreigende) juridische geschillen die te maken hebben met arbeidsrecht. Bijvoorbeeld wanneer u een conflict hebt met een (ex-)werknemer of stagiair. Ook bent u verzekerd bij geschillen die te maken hebben met sociale voorzieningen en sociale verzekeringen.
Verhuur
Verzeker rechtsbijstand bij geschillen over verhuur
Met de aanvullende dekking Verhuur bent u verzekerd van rechtsbijstand bij (dreigende) juridische geschillen die te maken hebben met de verhuur van uw gebouw of grond. Bijvoorbeeld wanneer u een conflict hebt met een huurder of pachter. Ook bent u verzekerd bij geschillen die te maken hebben met sociale voorzieningen en sociale verzekeringen.

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.