Wat is een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering?

Als logistiek dienstverlener kunt u aansprakelijk worden gesteld als er tijdens uw transport schade ontstaat aan de spullen van anderen. Met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die ontstaat tijdens de opslag, behandeling en het vervoer van andermans spullen.

Online afsluiten of met persoonlijk advies?

Zelf online uw verzekering afsluiten kan waar en wanneer u maar wilt. U bepaalt zelf welke risico’s u verzekert en welke niet. Wilt u verzekeringsadvies op maat? Bijvoorbeeld vanwege de hoge omzet of het specialisme van uw bedrijf? De verzekeringsadviseur van Rabobank geeft u graag advies.

Wat verzekert u met de vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering?

Met de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt u uw bedrijf tegen aansprakelijkheid voor schade aan of verlies van spullen van een ander die u vervoert.

Wel verzekerd
Niet verzekerd

Aanvullende dekking

Container- en traileraansprakelijkheid
Als u als beroepsvervoerder een oplegger met lading van een klant vervoert, kunt u te maken krijgen met schade. Bijvoorbeeld door een ongeval, waarbij de oplegger en lading beschadigd raken. Uw klant kan u hiervoor aansprakelijk stellen. Met de aanvullende dekking Container- en traileraansprakelijkheid verzekert u schade aan een container of trailer van een ander waarvoor u aansprakelijk bent.

Wat verzekert u met de vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering?

Het is voor u als logistiek dienstverlener vervelend als er tijdens transport, opslag, behandeling of gebruik schade ontstaat aan de spullen van anderen. Ook vanuit financieel oogpunt is het vervelend, want u kunt aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering verzekert u uw aansprakelijkheid voor schade tijdens transport of vervoer van een container of trailer van anderen.
Wel verzekerd
Niet verzekerd