Vrouw met krullen zit achter laptop, op de achtergrond pratende mannen

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid

Soms moet u eerst beter worden om te kunnen werken. Soms moet u juist werken om beter te worden. Verschillende manieren om naar inzetbaarheid te kijken. Een goed beleid begint altijd met respectvolle aandacht maar eindigt altijd met noodzakelijke zakelijkheid.
 
Samen met u kijken we graag wat voor u en uw onderneming de passende oplossing is om uw medewerkers zowel mentaal als fysiek gezond en betrokken te houden. Met een passende oplossing die er toe doet. Heeft u een verzuimverzekering bij Interpolis? Dan zijn de preventiediensten op deze pagina wellicht interessant voor u.
 
Wilt u liever met ons van gedachten wisselen over een mogelijke oplossing op maat? Vul het contactformulier in. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.
Man zit aan tafel, achter zijn laptop

Verzuim preventiediensten

Wij bieden oplossingen en diensten waarmee u en uw werknemers tegenslagen voorkomen en gezond blijven. U kiest zelf wat u wilt gebruiken en wanneer. In sommige gevallen vergoeden wij de kosten. Wat u bespreekt met een deskundige is altijd vertrouwelijk. Zo kunt u zich focussen op wat voor u echt belangrijk is. Samen helpen we verzuim voorkomen. Komt er toch verzuim voor? Dan kunt u natuurlijk op ons rekenen. 

Heeft u een verzuimverzekering bij Interpolis? Maak dan gebruik van onderstaande diensten.

Preventiediensten

Man en vrouw in de bouw werken een checklist af

Risico-inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Met een RI&E zet u risico’s op een rij. Zo kunt u ze gericht aanpakken! Een RI&E bevat 2 onderdelen: een lijst met alle (veiligheids- en gezondheid) risico’s in uw bedrijf en een plan voor het oplossen ervan. Met die 2 kunt u de risico’s voor uw personeel en uw bedrijf terugdringen. Dus ook het financiële risico zoals de kosten van ziekteverzuim.

Vraag een offerte voor de uitvoering van een RI&E aan.
Jonge man zit aan tafel achter zijn laptop

De Interpolis preventiemedewerker

De werkgever heeft de eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering van de RI&E. In ieder bedrijf moet een preventiemedewerker zijn. Een preventiemedewerker houdt zich bezig met de veiligheid en gezondheid van de medewerkers. En zorgt daarbij voor aandacht en nakomen van verplichtingen uit de Arbowet. 

Interpolis maakte een gratis e-learning waarin we u stap voor stap meenemen in de taken die bij deze rol horen. Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.
Gesprek met psycholoog via videobellen

Hulp van een online psycholoog

Heeft u het gevoel dat u altijd achter de feiten aanloopt? Neemt uw werk steeds meer vrije tijd in beslag? Wordt het steeds moeilijker om uw batterij op te laden, maar ziet u niet wat u anders kunt doen? Bespreek het met een psycholoog van OpenUp. Zo krijgt u inzicht in wat u kunt doen om weer in balans te komen. 

Maak vrijblijvend en kosteloos kennis met een online psycholoog.
Man met pet op metselt een muur

Inzicht in gezondheid en inzetbaarheid

De medische diensten hieronder geven u inzicht in uw gezondheid en conditie. En in de gezondheid van uw bedrijf.
 
Fysiofitheidscan
U krijgt een Fysiofitheidscan door een erkende fysiotherapeut. Uw conditie, kracht en lenigheid wordt onderzocht en u krijgt een persoonlijk advies.
 
Medische check-up
Uw eigen huisarts onderzoekt uw algemene gezondheid met een bloeddruk-, oog- en hartslagmeting en een gehoortest. Wij hebben een check-up formulier voor u gemaakt. U kunt dit formulier meenemen naar uw arts.
 
Zo gebruikt u een medische dienst
  1. U maakt een afspraak bij een arts of fysiotherapeut.
  2. U betaalt de rekening eerst zelf.
  3. U stuurt een kopie van de rekening met het polisnummer van uw bedrijf en het rekeningnummer waar het geld naar toe moet naar klantenservice@interpolis.nl. Of u stuurt de rekening per post naar: Interpolis Preventiedesk, Antwoordnummer 396, 5000 WB Tilburg.
De vergoeding staat binnen 1 week op uw rekening

Wij hebben nog meer voor u

Naast de diensten op deze pagina hebben wij nog meer diensten gericht op duurzame inzetbaarheid. Niet elk bedrijf is hetzelfde. Het kan zijn dat u een andere dienst zoekt die we niet op deze pagina noemen. We kunnen dan eventueel samen kijken naar een maatwerkoplossing. 
 
Heeft u interesse in een gesprek over diensten die de duurzame inzetbaarheid bij uw organisatie vergroten? Vul dan het contactformulier in. 
logo-goodhabits

Online trainingen bij Goodhabitz

Met een gratis account bij Goodhabitz heeft u toegang tot ruim 100 trainingen. Er zijn trainingen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Maar u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een exceltraining of een training om uw digitale vaardigheden te verbeteren. Zo kunt u uw duurzame inzetbaarheid vergroten.

Vraag inloggegevens aan via klantenservice@interpolis.nl.
logo Weight Watchers

Hulp bij afvallen

Werknemers met ernstig overgewicht verzuimen vaker en langer dan werknemers met een normaal gewicht.


Wilt u op een gezonde manier afvallen? Weight Watchers helpt u daarbij. Wij vergoeden een online cursus van 8 maanden of een cursus op locatie van 4 maanden. 
Logo SineFuma

Stoppen met roken

Roken is niet goed voor uw gezondheid. Werknemers die roken verzuimen vaker en langer dan rookvrije medewerkers (bron: www.trimbos.nl). Zorgverzekeraars vergoeden daarom de cursus stoppen met roken.

Wilt u stoppen met roken en daarmee uw duurzame inzetbaarheid vergroten? 

Veelgestelde vragen

Wat is duurzame inzetbaarheid?
Duurzame inzetbaarheid van medewerkers betekent dat zij op lange termijn inzetbaar zijn én blijven in hun werk. Op een gezonde manier, waarbij de medewerkers toegevoegde waarde leveren. De basis voor duurzaam inzetbare medewerkers is het vergroten van werkplezier. Doorlopende aandacht voor hun inzetbaarheid, vitaliteit en ontwikkeling is daarbij belangrijk. Het doel is om hen tijdens hun loopbaan een passende rol te kunnen (blijven) bieden. Zowel binnen uw bedrijf als bij eventuele toekomstige werkgevers.
Waarom is duurzame inzetbaarheid van medewerkers belangrijk?
Het heeft voordelen als medewerkers op lange termijn goed inzetbaar zijn. Zij kunnen er mee omgaan als hun takenpakket verandert of als hun loopbaan wijzigt. Bijvoorbeeld doordat er ontwikkelingen zijn in de organisatie die invloed hebben op hun functie. Aandacht hebben voor duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers is dan ook belangrijk. Zo blijven zij gezond, met plezier en productief aan het werk. Nu en in de toekomst.
Wat is het voordeel van duurzame inzetbaarheid voor mijn bedrijf?
Aandacht hebben voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers heeft voordelen voor uw bedrijf. U investeert dan namelijk in medewerkers die nu én in de toekomst meerwaarde blijven leveren. De mogelijkheid om het verzuim te beperken, is een groot voordeel. Op een gezonde, veilige en vitale manier werken is voor iedereen belangrijk. Als medewerkers zich fysiek en mentaal fit voelen, presteren zij beter en zijn ze minder vaak ziek. Ook financiële en sociale gezondheid dragen daaraan bij. Zorgen voor een omgeving waarin mensen gezond, veilig en vitaal werken, is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van medewerkers en van u als werkgever.
Zijn er subsidiemogelijkheden voor duurzame inzetbaarheid?

Sectoren kunnen sinds 1 februari 2021 gebruikmaken van de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU). Deze subsidieregeling komt vanuit het Pensioenakkoord. Hiermee ondersteunt het kabinet werkgevers in sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid. De regeling biedt ook subsidie voor uitkeringen van werkgevers aan medewerkers die het werken niet volhouden tot de AOW-leeftijd. Bijvoorbeeld omdat het werk te zwaar is.

 

Vanaf 1 februari 2021 is het voor samenwerkingsverbanden mogelijk om een aanvraag te doen voor een vaste subsidie van € 20.000,- voor een sectoranalyse. En vanaf 1 juni voor een activiteitenplan. Deze regeling loopt tot en met 2025. In totaal is 1 miljard euro aan subsidies beschikbaar.