Vrouw met krullen zit achter laptop, op de achtergrond pratende mannen

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid

Soms moet je eerst beter worden om te kunnen werken. Soms moet je juist werken om beter te worden. Verschillende manieren om naar inzetbaarheid te kijken. Een goed beleid begint altijd met respectvolle aandacht maar eindigt altijd met noodzakelijke zakelijkheid.
 
Samen met jou kijken we graag wat voor jou en je onderneming de passende oplossing is om je medewerkers zowel mentaal als fysiek gezond en betrokken te houden. Met een passende oplossing die er toe doet. Heb je een verzuimverzekering bij Interpolis? Dan zijn de preventiediensten op deze pagina wellicht interessant voor jou.
 
Wil je liever met ons van gedachten wisselen over een mogelijke oplossing op maat? Vul het contactformulier in. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.
Man zit aan tafel, achter zijn laptop

Verzuim preventiediensten

Wij bieden oplossingen en diensten waarmee jij en je werknemers tegenslagen voorkomen en gezond blijven. Je kiest zelf wat je wilt gebruiken en wanneer. In sommige gevallen vergoeden wij de kosten. Wat je bespreekt met een deskundige is altijd vertrouwelijk. Zo kun je je focussen op wat voor jou echt belangrijk is. Samen helpen we om verzuim te voorkomen. Komt er toch verzuim voor? Dan kun je natuurlijk op ons rekenen. 

Heb je een verzuimverzekering bij Interpolis? Maak dan gebruik van onderstaande diensten.

Preventiediensten

Man en vrouw in de bouw werken een checklist af

Risico-inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Met een RI&E zet je risico’s op een rij. Zo kun je ze gericht aanpakken! Een RI&E bevat 2 onderdelen: een lijst met alle (veiligheids- en gezondheid)risico’s in je bedrijf en een plan voor het oplossen ervan. Met die 2 kun je de risico’s voor je personeel en je bedrijf terugdringen. Dus ook het financiële risico zoals de kosten van ziekteverzuim.

Vraag een offerte voor de uitvoering van een RI&E aan.
Jonge man zit aan tafel achter zijn laptop

De Interpolis preventie­medewerker

De werkgever heeft de eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering van de RI&E. In ieder bedrijf moet een preventiemedewerker zijn. Een preventiemedewerker houdt zich bezig met de veiligheid en gezondheid van de medewerkers. En zorgt daarbij voor aandacht en nakomen van verplichtingen uit de Arbowet. 

Interpolis maakte een gratis e-learning waarin we je stap voor stap meenemen in de taken die bij deze rol horen. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.
Gesprek met psycholoog via videobellen

Hulp van een online psycholoog

Heb je het gevoel dat je altijd achter de feiten aanloopt? Neemt je werk steeds meer vrije tijd in beslag? Wordt het steeds moeilijker om je batterij op te laden, maar zie je niet wat je anders kunt doen? Bespreek het met een psycholoog van HeyCoach. Zo krijg je inzicht in wat je kunt doen om weer in balans te komen. 

Maak vrijblijvend en kosteloos kennis met een online psycholoog.
Man met pet op metselt een muur

Inzicht in gezondheid en inzetbaarheid

De medische diensten hieronder geven je inzicht in je gezondheid en conditie. En in de gezondheid van je bedrijf.
 
Fysiofitheidscan
Je krijgt een Fysiofitheidscan door een erkende fysiotherapeut. Jouw conditie, kracht en lenigheid wordt onderzocht en je krijgt een persoonlijk advies.
 
Medische check-up
Jouw eigen huisarts onderzoekt je algemene gezondheid met een bloeddruk-, oog- en hartslagmeting en een gehoortest. Wij hebben een check-up formulier voor je gemaakt. Je kunt dit formulier meenemen naar je arts.
 
Zo gebruik je een medische dienst
  1. Je maakt een afspraak bij een arts of fysiotherapeut.
  2. Je betaalt de rekening eerst zelf.
  3. Je stuurt een kopie van de rekening met het polisnummer van je bedrijf en het rekeningnummer waar het geld naar toe moet naar klantenservice@interpolis.nl. Of je stuurt de rekening per post naar: Interpolis Preventiedesk, Antwoordnummer 396, 5000 WB Tilburg.
De vergoeding staat binnen 1 week op je rekening

Wij hebben nog meer voor jou

Naast de diensten op deze pagina hebben wij nog meer diensten gericht op duurzame inzetbaarheid. Niet elk bedrijf is hetzelfde. Het kan zijn dat je een andere dienst zoekt die we niet op deze pagina noemen. We kunnen dan eventueel samen kijken naar een maatwerkoplossing.

Heb je interesse in een gesprek over diensten die de duurzame inzetbaarheid bij je organisatie vergroten? Vul dan het contactformulier in. 

logo-goodhabits

Online trainingen bij Goodhabitz

Met een gratis account bij Goodhabitz heb je toegang tot ruim 100 trainingen. Er zijn trainingen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een exceltraining of een training om je digitale vaardigheden te verbeteren. Zo kun je je duurzame inzetbaarheid vergroten.

Vraag inloggegevens aan via klantenservice@interpolis.nl.

logo Weight Watchers

Hulp bij afvallen

Werknemers met ernstig overgewicht verzuimen vaker en langer dan werknemers met een normaal gewicht.

Wil je op een gezonde manier afvallen? Weight Watchers helpt je daarbij. Wij vergoeden een online cursus van 8 maanden of een cursus op locatie van 4 maanden.

Logo SineFuma

Stoppen met roken

Roken is niet goed voor je gezondheid. Werknemers die roken verzuimen vaker en langer dan rookvrije medewerkers (bron: www.trimbos.nl). Zorgverzekeraars vergoeden daarom de cursus stoppen met roken.

Wil je stoppen met roken en daarmee je duurzame inzetbaarheid vergroten?

Veelgestelde vragen

Wat is duurzame inzetbaarheid?
Duurzame inzetbaarheid van medewerkers betekent dat zij op lange termijn inzetbaar zijn én blijven in hun werk. Op een gezonde manier, waarbij de medewerkers toegevoegde waarde leveren. De basis voor duurzaam inzetbare medewerkers is het vergroten van werkplezier. Doorlopende aandacht voor hun inzetbaarheid, vitaliteit en ontwikkeling is daarbij belangrijk. Het doel is om hen tijdens hun loopbaan een passende rol te kunnen (blijven) bieden. Zowel binnen uw bedrijf als bij eventuele toekomstige werkgevers.
Waarom is duurzame inzetbaarheid van medewerkers belangrijk?
Het heeft voordelen als medewerkers op lange termijn goed inzetbaar zijn. Zij kunnen er mee omgaan als hun takenpakket verandert of als hun loopbaan wijzigt. Bijvoorbeeld doordat er ontwikkelingen zijn in de organisatie die invloed hebben op hun functie. Aandacht hebben voor duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers is dan ook belangrijk. Zo blijven zij gezond, met plezier en productief aan het werk. Nu en in de toekomst.
Wat is het voordeel van duurzame inzetbaarheid voor mijn bedrijf?
Aandacht hebben voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers heeft voordelen voor uw bedrijf. U investeert dan namelijk in medewerkers die nu én in de toekomst meerwaarde blijven leveren. De mogelijkheid om het verzuim te beperken, is een groot voordeel. Op een gezonde, veilige en vitale manier werken is voor iedereen belangrijk. Als medewerkers zich fysiek en mentaal fit voelen, presteren zij beter en zijn ze minder vaak ziek. Ook financiële en sociale gezondheid dragen daaraan bij. Zorgen voor een omgeving waarin mensen gezond, veilig en vitaal werken, is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van medewerkers en van u als werkgever.
Zijn er subsidiemogelijkheden voor duurzame inzetbaarheid?

Sectoren kunnen sinds 1 februari 2021 gebruikmaken van de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU). Deze subsidieregeling komt vanuit het Pensioenakkoord. Hiermee ondersteunt het kabinet werkgevers in sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid. De regeling biedt ook subsidie voor uitkeringen van werkgevers aan medewerkers die het werken niet volhouden tot de AOW-leeftijd. Bijvoorbeeld omdat het werk te zwaar is.

 

Vanaf 1 februari 2021 is het voor samenwerkingsverbanden mogelijk om een aanvraag te doen voor een vaste subsidie van € 20.000,- voor een sectoranalyse. En vanaf 1 juni voor een activiteitenplan. Deze regeling loopt tot en met 2025. In totaal is 1 miljard euro aan subsidies beschikbaar.