Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

WegWijsVR

Jouw kind veiliger in het verkeer met WegWijsVR

WegWijsVR

WegWijsVR is een virtuele verkeerstraining, als aanvulling op het verkeersonderwijs op school. Met deze tool gaan 600 kinderen meedoen aan een experiment om het effect te toetsen.

WegWijsVR: de virtuele verkeerstraining voor kinderen

Jouw schoolroute in een 3D app

WegWijsVR werkt als een app op je smartphone. In de app worden situaties in het verkeer levensecht nagemaakt. De omgeving waarin dat gebeurt is hun eigen vertrouwde omgeving. Met behulp van de VR-bril en controller kunnen ze in die omgeving lopen en fietsen. 

Het gebied van 1,5 kilometer rondom de deelnemende scholen is heel realistisch in 3D in beeld gebracht. Spelenderwijs leren de kinderen zo van en naar hun eigen school lopen. Ze willen bijvoorbeeld de weg oversteken, maar een auto blokkeert het zicht.

Ook ouders kunnen meekijken

De tool kan thuis gebruikt worden, waar ouders kunnen meekijken. Zo kunnen ouders zien bij welke situaties hun kind nog extra aandacht nodig heeft.

“Prachtig dat kinderen ook in de veiligheid van virtual reality kunnen leren te reageren op onverwachte gebeurtenissen in het verkeer’’, aldus verkeersminister mevrouw Schultz van Haegen.