Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

WegWijsVR

Een effectieve verkeerstraining die kinderen voorbereidt op zelfstandige deelname aan het verkeer

WegWijsVR: kinderen veiliger in het verkeer

Met WegWijsVR oefenen kinderen virtueel verschillende verkeerssituaties. Dit kan met behulp van een tablet of mobiele telefoon. In een virtuele omgeving kunnen kinderen veilig en in spelvorm het verkeer verkennen. Zo leren ze spelenderwijs omgaan met onverwachte situaties die ze ook kunnen tegenkomen als ze op straat lopen of fietsen. WegwijsVR sluit aan bij de verkeerseducatiemethode van Veilig Verkeer Nederland.

Motivatie bij kinderen én ouders

Kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan, krijgen te maken met nieuwe en onbekende wegen, meer verkeersdeelnemers, een langere afstand en meer omgevingsprikkels. Dit alles zorgt voor een groter risico op verkeersongevallen. Samen met jou en jouw kind(eren) wil Interpolis dat voorkomen. Kinderen én ouders zijn gemotiveerd om mee te doen:

  • 90% van de ouders vindt het belangrijk om verkeerssituaties te oefenen.
  • 98% van de kinderen vindt het leuk om te oefenen met WegWijsVR.
  • 98% van de ouders vindt het leuk om samen met hun kind(eren) te oefenen.

WegWijsVR werkt!

  • 49% van de gebruikers voerde de verkeerssituaties veilig uit met de app.
  • Herhalen van taken leidt tot betere vaardigheden.
  • 65% van de gebruikers vindt WegWijsVR leerzaam en 50% vindt het nuttig.
  • Ouders vinden hun kinderen na deelname aan WegWijsVR verkeersvaardiger.

25% minder verkeersongevallen in 2020

Daar gaat Interpolis voor. Om aan dit doel bij te dragen, ontwikkelen we WegWijsVR. Zo willen we kinderen veiliger aan het verkeer laten deelnemen. Met WegWijsVR kunnen zij hun verkeersvaardigheid op een vernieuwende manier oefenen en leren zij te reageren op onverwachte verkeerssituaties.

Interpolis en Veilig Verkeer Nederland werken samen

Het doel is om het probleem rondom het grote aantal verkeersslachtoffers aan te pakken. Kinderen vormen in het verkeer een grote risicogroep. Vorig jaar onderzochten Interpolis en Veilig Verkeer Nederland het belang van oefenen met levensechte verkeerssituaties via een virtualrealitybril. Deze methode is, naar aanleiding van het onderzoek, verbeterd en onder 446 leerlingen van 3 basisscholen in Tilburg getest. Wat bleek? Oefenen in een virtuele omgeving heeft een positief effect op het uitvoeren van verkeerstaken.
Focus op wat echt belangrijk is:
kinderen veilig in het verkeer

Download nu de WegWijsVR-app, oefen en vergroot de verkeersvaardigheid.

 

Download de WegWijsVR-app in de App Store  Download de WegWijsVR-app in de Google Play Store
Contact

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op via slimopweg@interpolis.nl of 013 462 26 22