Autodiefstal komt steeds minder vaak voor

In de afgelopen jaren zagen we het aantal autodiefstallen dalen. Maar in 2022 worden er weer meer auto’s gestolen, omdat we na een lange periode met coronamaatregelen weer meer van huis gaan. De kans dat jouw auto gestolen wordt, hangt van verschillende dingen af. Het merk en type auto zijn de belangrijkste factoren. Zo is de kans op diefstal van een Toyota C-HR het grootst. Ook waar je jouw auto parkeert, is van belang. In Amsterdam loop je bijvoorbeeld het meeste risico.
Auto in een parkeergarage

Hoe voorkom je auto-inbraak of autodiefstal?

Gemiddeld wordt er iedere 10 minuten een auto opengebroken. Dieven maken het vaakst laptops en telefoons buit. Maar ze stelen ook auto-onderdelen, zoals airbags, een autostuur of wielen. Gelukkig kun je zelf veel doen om diefstal van je auto of van spullen uit je auto te voorkomen.
Kantoorpand Interpolis

Waarom doet Interpolis dit?

We zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen die jou helpen om tegenslag te voorkomen. Want schade en ongemak zijn vervelend. Het kost geld, maar ook tijd en energie. Inzicht kan helpen om tegenslag en schade te voorkomen.

Om jou inzicht te geven in het inbraak- en diefstalrisico van je auto, voegen we onder andere onze eigen schadedata, data van het CBS en de politie samen. En omdat niemand zit te wachten op schade, geven we je ook een paar praktische tips die helpen auto-inbraak en autodiefstal te voorkomen.