Autodiefstal komt vaker voor dan je denkt

Nederland staat op de 8e plaats van Europese landen waar de meeste auto's worden gestolen. Er gaat een heel crimineel circuit achter schuil. En dat circuit is georganiseerder dan je misschien verwacht. Zo worden snelle, dure auto's vaak "op bestelling" gestolen. En auto's die populair zijn in de maatschappij, staan vaak bovenaan op de lijst met meest gestolen auto's, zoals de Volkswagen Golf en Polo. In de 1e helft van 2020 waren de Toyota C-HR en de Toyota RAV 4 erg in trek.


Wat trouwens ook opvalt, is dat er ieder jaar weer minder auto's worden gestolen dan het jaar daarvoor. Maar bij nieuwere auto's is er juist een stijgende lijn zichtbaar. Auto's met een leeftijd tot en met 3 jaar worden de afgelopen jaren alleen maar meer gestolen.

Auto naast een lege parkeerplek

Hoe voorkom je autodiefstal?

Ben je van plan om een auto aan te schaffen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een minder populaire auto te kopen. Maar wil je toch graag in je droomauto rijden? Dan zijn er gelukkig ook andere dingen die je kunt doen. We zetten een paar praktische preventietips voor je op een rij.

Waarom doet Interpolis dit?

We zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen die jou helpen om tegenslag te voorkomen. Want tegenslag en schade zijn vervelend. Het kost naast geld ook veel tijd en energie. Inzicht kan helpen om tegenslag en schade te voorkomen. Daarom voegden we onze eigen schadedata en data van het CBS samen, om jou inzicht te geven in het diefstalrisico van je auto. En omdat niemand zit te wachten op schade, geven we je ook een paar praktische tips die je helpen om diefstal van je auto te voorkomen.