Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

De kenmerken van uw bedrijf bepalen de hoogte van de premie

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering hangen van meerdere zaken af

Zo zijn uw vakgebied, de grootte van uw onderneming en uw omzet van invloed op de hoogte van de premie. Het maakt bijvoorbeeld nogal verschil of u in de bouwsector werkt of een nagelstudio heeft.

Het risico op aansprakelijkheid en de hoogte van de premie hangen samen

De premie van een aansprakelijkheidsverzekering is hoger als wij als verzekeraar het risico op schade of letsel hoger inschatten. Werken uw medewerkers bijvoorbeeld met machines? Of hebben ze fysiek contact met klanten? Dan neemt de kans op letselschade toe. We laten met 3 voorbeelden zien hoe dit werkt.

Voorbeeld 1: zzp'er in de bouw
U heeft als zzp'er bijvoorbeeld een eigen klusbedrijf. Uw jaarlijkse omzet is ongeveer € 50.000,-. Uw premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bedraagt dan ongeveer € 30,- per maand. U kunt hierbij nog een aanvullende Construction Allrisk (CAR) verzekering nemen.


Voorbeeld 2: eigenaar van een nagelstudio
In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat u een eigen nagelstudio heeft met een jaarlijkse omzet van ongeveer € 100.000,-. Uw maandelijkse premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bedraagt dan ongeveer € 10,-.

Voorbeeld 3: freelance marketeer

Stel: als freelance marketeer heeft u een jaarlijkse omzet van ongeveer € 130.000,-. De premie voor uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bedraagt dan zo'n € 10,- euro per maand, omdat het om een zittend beroep gaat. Voor de dekking beroepsaansprakelijkheid betaalt u ongeveer € 240,- per maand. Een relatief hoog bedrag, omdat u relatief veel risico loopt op een beroepsfout. En omdat schades als gevolg daarvan groot kunnen zijn.