Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

De kenmerken van jouw bedrijf bepalen de hoogte van de premie

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering hangen van meerdere zaken af

Zo zijn je vakgebied, de grootte van je onderneming en je omzet van invloed op de hoogte van de premie. Het maakt bijvoorbeeld nogal verschil of je in de bouwsector werkt of een nagelstudio hebt.

Het risico op aansprakelijkheid en de hoogte van de premie hangen samen

De premie van een aansprakelijkheidsverzekering is hoger als wij als verzekeraar het risico op schade of letsel hoger inschatten. Werken je medewerkers bijvoorbeeld met machines? Of hebben ze fysiek contact met klanten? Dan neemt de kans op letselschade toe. We laten met 3 voorbeelden zien hoe dit werkt.

Voorbeeld 1: zzp'er in de bouw
Je hebt als zzp'er bijvoorbeeld een eigen klusbedrijf. Jouw jaarlijkse omzet is ongeveer € 50.000,-. Jouw premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bedraagt dan ongeveer € 30,- per maand. Je kunt hierbij nog een aanvullende Construction Allrisk (CAR) verzekering nemen.


Voorbeeld 2: eigenaar van een nagelstudio
In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat je een eigen nagelstudio hebt met een jaarlijkse omzet van ongeveer € 100.000,-. Jouw maandelijkse premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bedraagt dan ongeveer € 10,-.

Voorbeeld 3: freelance marketeer

Stel: als freelance marketeer heb je een jaarlijkse omzet van ongeveer € 130.000,-. De premie voor jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bedraagt dan zo'n € 10,- euro per maand, omdat het om een zittend beroep gaat. Voor de dekking beroepsaansprakelijkheid betaal je ongeveer € 240,- per maand. Een relatief hoog bedrag, omdat je relatief veel risico loopt op een beroepsfout. En omdat schades als gevolg daarvan groot kunnen zijn.