CAR-verzekering (Construction All Risk)

Eerste half jaar
gratis
voor startende ondernemers

Schade op de bouwplaats verzekeren?

Kies dan voor onze CAR-verzekering (Construction All Risk) voor zzp'ers. Afsluiten doe je eenvoudig via Rabobank. En bij schade staan wij voor je klaar.

Wat is een CAR-verzekering?

Met een CAR-verzekering verzeker je materiële schade die tijdens de bouw of montage ontstaat. Het wordt daarom ook wel een bouw- of montageverzekering genoemd. Het aansprakelijkheidsrisico tijdens bouw of verbouw valt niet onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Daarom is de CAR-verzekering een belangrijke verzekering voor ondernemers in de bouw.

Daarom kies je voor onze CAR-verzekering:

Hele bouwperiode verzekerd

Je bent tijdens de bouw zelf verzekerd, maar ook tijdens de onderhoudsperiode die je afsprak. 

Doorlopende CAR-verzekering

Alle projecten met een aanneemsom tot maximaal € 1.000.000,- zijn meeverzekerd.

Ook betrokken partijen

Ook partijen die betrokken zijn bij de bouw, zijn verzekerd. Denk aan de hoofd- of onderaannemer, architect of adviseur. 

Wat is verzekerd met onze CAR-verzekering voor zzp'ers?

Je verzekert schade aan het bouwwerk of montageproject en schade aan bestaande bouwwerken bij een verbouwing. Ook je aansprakelijkheid voor schade aan personen op de bouwplaats is verzekerd. De CAR-verzekering sluit je aanvullend af op je bedrijfs­­aansprakelijkheids­­verzekering

Wel verzekerd

  • schade aan het bouwobject en de materialen die je gebruikt
  • schade aan een bestaand gebouw door een verbouwing
  • schade aan de spullen van jouw opdrachtgever(s)
  • schade aan steigers, gereedschappen en bouwketen
  • beschadiging van het bouwwerk tijdens de proefdraai- en onderhoudsperiode

Niet verzekerd

  • schade bij opdrachten met een bouwsom groter dan € 1.000.000,-
  • kosten door verandering in het bouwcontract
  • schade door slijtage of roestvorming
Bereken je premie
Binnen 2 minuten op rabobank.nl

Ook handig om te weten!

Frame van een nieuwe woning waarin bouwvakkers aan het werk zijn

Zo werkt een CAR-verzekering.

Verzeker constructierisico's in de bouw.

Voor schades die op en rondom de bouw ontstaan, wil je als opdrachtgever of aannemer goed verzekerd zijn. Daarvoor kun je een Construction All Risk (CAR) verzekering afsluiten. Ontdek wat deze verzekering precies inhoudt.
Een man legt laminaat

Aansprakelijkheid in de bouw: hoe zit dat precies?

Als ondernemer in de bouw wil je de juiste risico’s verzekeren.

Er bestaan veel misvattingen over aansprakelijkheid in de bouwsector. Risicodeskundige en expert op het gebied van aansprakelijkheid, Ben Kramer, legt uit hoe je in de bouw de juiste verzekeringen kiest. 
Man werkt in bus

Tips voor veilig transport van bouwmaterialen.

Voorkom schade aan bouwmaterialen tijdens transport.

Of je nu werkt op een grote of kleine bouwplaats: er moeten altijd materialen geleverd, gelost en verplaatst worden. En juist tijdens het transport van bouwmaterialen kan er van alles misgaan.
Een man draagt een speciekuip op zijn schouder in de bouw

4 tips voor veilig werken op de bouw.

Verklein de kans op ongelukken op de bouwplaats.

Veilig werken op de bouwplaats: natuurlijk vind je dat belangrijk en neem je volop maatregelen. Toch gaat het weleens mis. We geven 4 simpele tips om de veiligheid voor jou en je medewerkers te verbeteren.

Voorwaarden en belangrijke documenten.

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijk je eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Ben je al klant en op zoek naar jouw voorwaarden?

Bekijk de lijst met alle voorwaarden van onze CAR-verzekering.

Veelgestelde vragen over de CAR-verzekering:

Is een CAR-verzekering verplicht?
Nee, het is niet wettelijk verplicht om een CAR-verzekering af te sluiten. Het komt wel steeds vaker voor dat de opdrachtgever een goede verzekering van het bouwwerk als voorwaarde stelt.  Bijvoorbeeld om geen onnodig risico te lopen of om vertraging van de bouw te voorkomen. 
Heb ik een CAR-verzekering nodig?
Tijdens een bouwproject kan er schade ontstaan aan het aangenomen werk. Of materialen en gereedschappen op de bouwplaats kunnen gestolen worden. Dit zorgt voor financiële schade, maar vaak ook voor vertraging in de oplevering. Hoe groter het bouwproject, hoe groter je risico’s. Als ondernemer of aannemer in de bouw is het daarom belangrijk om na te denken over het afdekken van deze risico’s. Dit kan met een CAR-verzekering.
Wat is de looptijd van een CAR-verzekering?
Je kiest geen vaste looptijd bij het afsluiten van een CAR-verzekering. Er zijn 2 mogelijkheden: een doorlopende en een aflopende CAR-verzekering. Heb je meerdere bouwprojecten per jaar? Dan kun je deze allemaal in 1 keer verzekeren met een doorlopende CAR-verzekering. Met een aflopende verzekering verzeker je 1 bouwproject.    
Ik wil een zakelijke verzekering afsluiten, maar heb geen betaalrekening bij Rabobank. Wat nu?
Voor het afsluiten onze zakelijke verzekeringen heb je een zakelijke betaalrekening bij Rabobank nodig. Dit regel je eenvoudig online op rabobank.nl of telefonisch via de Rabo Klantenservice.