Elektrakeuring SCIOS Scope 8

De prijs van de Interpolis SCIOS Scope 8 keuring is afhankelijk van het aantal vierkante meters vloeroppervlak van jouw bedrijf. En het aantal verdeelkasten (groepenkasten of meterkasten) binnen jouw elektrische installatie.
Kies jouw branche
Kies het aantal m2 en verdeelkasten
 • Inspectie meestal binnen 1 maand
 • We acceptereniDealMastercardVisa

Pakket informatie

Wat is de SCIOS Scope 8 Elektrakeuring?
De SCIOS Scope 8 keuring is een elektrakeuring voor de elektrische installatie van bedrijven die voldoet aan SCIOS Scope 8 en NEN3140. SCIOS Scope 8 beoordeelt de elektrische installatie op veilig gebruik en voorkomt zo letsel. De methode brengt het risico van aanrakingsgevaar van de vaste elektrische installatie kaart. Als je een Interpolis SCIOS Scope 8 keuring koopt, voert een SCIOS gecertificeerd bedrijf de elektrakeuring uit.

De inspecteur maakt samen met jou een rondgang door je bedrijf. Je krijgt tips om de elektrische installatie veilig te gebruiken en de inspecteur benoemt eventuele aandachtspunten. Na het bezoek stelt de inspecteur een rapport op. In dit rapport zie je of er tijdens de inspectie van de elektrische installatie afwijkingen zijn geconstateerd.


Wat valt niet onder de Interpolis SCIOS Scope 8 keuring?
 • Bijwerken tekeningenpakket.
 • Graveren van de elektrische arbeidsmiddelen.
 • Repareren van de geconstateerde gebreken en afwijkingen aan de elektrische installatie en arbeidsmiddelen.
 • Keuring van eventuele liftinstallaties en bijbehorende verdelers.
 • Keuring van de bliksemafleiderinstallatie.
 • Keuring van het gelijkspanningscircuit. Wij inspecteren tot aan de omvormer van de PV-installatie.
Hoe werkt het?
 1. Vul jouw branche en het aantal verdeelkasten in en bereken jouw prijs.
 2. Meestal kun je de SCIOS Scope 8 Elektrakeuring direct bestellen. Voor sommige bedrijven is maatwerk nodig. Dan ontvang je eerst een offerte.
 3. Binnen 2 werkdagen belt onze partner je voor het maken van een afspraak.
 4. De inspecteur komt op de afgesproken datum naar je bedrijf. Hij controleert de elektrische installatie volgens de SCIOS Scope 8 richtlijnen.
 5. Na het bezoek ontvang je een rapport. Hierin kun je zien of er afwijkingen zijn geconstateerd tijdens de inspectie van de elektrische installatie. Als er afwijkingen zijn geconstateerd, dan geeft het rapport ook aan welke afwijkingen als eerste om een oplossing vragen.
 6. Zijn er afwijkingen die hersteld moeten worden? Laat dit doen door je eigen installateur.

Koop je een SCIOS scope 8 en een SCIOS scope 10 keuring samen, dan krijg je een extra scherpe prijs. Wil je hier gebruik van maken? Selecteer je branche en kies vervolgens voor de optie 'combi scope 8 en 10'. Onze partner neemt dan binnen 2 dagen contact met je op voor het opstellen van een offerte.

Extra informatie

Inspectieplan
Meer over de SCIOS Scope 8 Elektrakeuring lees je in het inspectieplan.

Het keuren van de elektrische installatie is een momentopname
Daarom is het belangrijk om de elektrische installatie periodiek te laten keuren.

Aanwezigheid contactpersoon
Tijdens de inspectie moet de opgegeven contactpersoon aanwezig zijn.

Geef het juiste aantal schakel- en verdeelinrichtingen (groepenkasten of meterkasten) op
Met de juiste gegevens kunnen we voldoende tijd inplannen voor de inspectie. Ook voorkom je dan extra kosten voor een aanvullende afspraak. De prijs van de SCIOS Scope 8 Elektrakeuring berekenen we op basis van de informatie die je aan ons doorgeeft. Als deze informatie niet (helemaal) klopt of niet volledig is, dan heeft dit gevolgen voor de eerder ingeplande tijdsduur en berekende prijs van de inspectie. Als de keuring hierdoor langer duurt dan eerder is ingepland, brengen we hiervoor extra kosten bij je in rekening (meerwerk). Het uurtarief voor meerwerk is € 95,- exclusief btw.

Schakel- en verdeelinrichtingen zijn:

 • Alle meter- en groepenkasten voor de energievoorziening in het gebouw.
 • De besturingskasten bij een machine of elektrische installatie.

Bespreek deze punten met de installateur

 • De inspecteur haalt tijdelijk de spanning van schakel- en verdeelinrichtingen
  Tijdens de test schakelt de inspecteur alle aangesloten elektrische apparaten uit en kan er voor korte tijd niet gewerkt worden. Houd hier rekening mee en plan de inspectie op een moment dat dit mogelijk is in je bedrijf. Het uitschakelen van de netspanning gebeurt op de locatie altijd in overleg.

 • Met welke bedrijfsprotocollen moet de inspecteur rekening houden?
  Denk hierbij aan hygiënesluis, douchen of beschermende kleding. Geef ook door of de inspecteur goedgekeurd klim- en steigermateriaal van je bedrijf kan gebruiken. Als extra klimmateriaal nodig is, geldt hiervoor een meerprijs.

 • Asbestvrij-verklaring voor gietstalen verdeelinrichtingen
  In hele oude elektrische installaties kunnen nog gietstalen schakel- en verdeelinrichtingen aanwezig zijn. Voor de beoordeling van gietstalen schakel- en verdeelinrichtingen is een asbestvrij-verklaring vereist.
Meetapparatuur
Als je dat wilt, kun je een overzicht krijgen van de gekalibreerde meetinstrumenten die de inspecteur gebruikt. Vraag hiernaar nadat je de SCIOS Scope 8 keuring hebt aangeschaft en voordat de keuring wordt uitgevoerd.

Werktijden
Werkzaamheden vinden plaats op maandag tot en met vrijdag tussen 06.00 en 18.00 uur. Als je keuring buiten de reguliere werktijden wil laten uitvoeren, geldt een opslag. Dit kun je bespreken bij de intake.

Algemene informatie

Documenten

Koop je een SCIOS Scope 8 en een SCIOS Scope 10 keuring? Bekijk dan ook het inspectieplan van Scope 10