Elektrakeuring SCIOS Scope 9

De prijs van de Interpolis SCIOS Scope 9 keuring is afhankelijk van het aantal elektrische apparaten (arbeidsmiddelen) van jouw bedrijf.
Kies jouw branche
Kies het aantal arbeidsmiddelen
 • Inspectie meestal binnen 2 maanden
 • We acceptereniDealMastercardVisa

Pakket informatie

Wat is de SCIOS Scope 9 keuring elektrische apparaten?
De Interpolis SCIOS Scope 9 keuring is een elektrakeuring voor de elektrische apparaten van bedrijven die voldoet aan de eisen van SCIOS en NEN3140. SCIOS Scope 9 beoordeelt de elektrische apparatuur op veilig gebruik en het voorkomen van letsel. De methode brengt het risico van aanrakingsgevaar van de elektrische apparaten in kaart. Als je een Interpolis SCIOS Scope 9 keuring koopt, voert een SCIOS gecertificeerd bedrijf de elektrakeuring uit.

De inspecteur maakt samen met jou een rondgang door je bedrijf. Je krijgt tips om de elektrische apparatuur veilig te gebruiken en de inspecteur benoemt eventuele aandachtspunten. Na het bezoek stelt de inspecteur een rapport op. In dit rapport kun je zien of er tijdens de inspectie van de elektrische apparatuur afwijkingen zijn geconstateerd. Als er afwijkingen zijn geconstateerd, dan geeft de rapportage ook aan welke gebreken (afwijkingen) als eerste om een oplossing vragen.


Wat valt niet onder de Interpolis SCIOS Scope 9 keuring?
 • Registratiematerialen
 • Graveren van de elektrische arbeidsmiddelen.
 • Repareren van de geconstateerde gebreken (afwijkingen) aan de elektrische arbeidsmiddelen.
Hoe werkt het?
 1. Je berekent hierboven de prijs van de Interpolis SCIOS Scope 9 keuring.
 2. Daarna kun je de SCIOS Scope 9 keuring meestal direct bestellen. Voor sommige bedrijven is maatwerk nodig, in dat geval ontvang je eerst een offerte.
 3. Binnen 5 werkdagen belt onze partner je voor het maken van een afspraak.
 4. De inspecteur komt op de afgesproken datum naar je bedrijfslocatie. Hij controleert de elektrische apparatuur volgens de SCIOS Scope 9 richtlijnen.
 5. Na het bezoek ontvang je een rapport. Hierin kun je zien of er afwijkingen zijn geconstateerd tijdens de inspectie van de elektrische arbeidsmiddelen. Als er afwijkingen zijn geconstateerd, dan geeft het rapport ook aan welke afwijkingen als eerste om een oplossing vragen.
Extra informatie
Meer over de SCIOS Scope 9 keuring lees je in het inspectieplan.

Het keuren van de elektrische apparatuur is een momentopname
Daarom is het belangrijk om de elektrische apparatuur periodiek te laten keuren.

Aanwezigheid contactpersoon
Tijdens de inspectie moet de opgegeven contactpersoon aanwezig zijn.

Geef het juiste aantal elektrische arbeidsmiddelen op
Als er meer arbeidsmiddelen zijn dan opgegeven, brengen wij hiervoor extra kosten bij je in rekening (meerwerk). De kosten voor meerwerk bepalen we op basis van het aantal extra arbeidsmiddelen. Het tarief voor meerwerk berekenen we in dagdelen.

Elektrische arbeidsmiddelen zijn: Alle elektrische apparaten waar een stekker aan zit.

Bespreek deze punten met de installateur
 • Geef vooraf door met welke bedrijfsprotocollen de inspecteur rekening moet houden
  Denk hierbij aan hygiënesluis, douchen, beschermende kleding. Geef ook door of de inspecteur goedgekeurd klim- en steigermateriaal van je bedrijf kan gebruiken. Als extra klimmateriaal nodig is, geldt hiervoor een meerprijs.


Meetapparatuur
Als je dat wilt, kun je een overzicht krijgen van de gekalibreerde meetinstrumenten die de inspecteur gebruikt. Vraag hiernaar nadat je de Interpolis SCIOS Scope 9 keuring hebt aangeschaft en voordat de keuring wordt uitgevoerd.

Werktijden
Werkzaamheden vinden plaats op maandag tot en met vrijdag tussen 06.00 en 18.00 uur. Als je keuring buiten de reguliere werktijden wil laten uitvoeren, geldt een opslag. Dit kun je bespreken bij de intake.

Locatie
Woon je op de Waddeneilanden? Houd er dan rekening mee dat het langer kan duren voordat je wordt ingepland. Voor een inspectie op de Waddeneilanden brengen we extra kosten in rekening afhankelijk van de grote van de keuring en het eiland. 

Algemene informatie