Wat Interpolis AOV voor je doet wanneer je gebruik wilt maken van de Opkoopregeling

De overheid wil agrarische bedrijven uitkopen die naast natuurgebieden liggen. Dit is onderdeel van het stikstofbeleid. Het gaat om een vrijwillige opkoopregeling in de varkens-, pluimvee-, melkvee- en kalverhouderij. Klanten met een AOV van Interpolis bieden wij 2 oplossingen.

Een langere dekking en ondersteuning bij deze verandering

Zo krijg je tijd om de bedrijfsbeëindiging af te handelen. En helpen we je met een soepele aanpassing van je AOV naar een nieuw beroep wanneer je actief blijft als ondernemer.

Oplossing 1: nog 6 maanden dekking nadat het vee het bedrijf heeft verlaten

Je houdt tijdens die periode de volledige dekking en betaalt je normale premie. Daarbij verzekeren wij alle werkzaamheden die horen bij het opruimen of slopen van het bedrijf en de afhandeling van de bedrijfsbeëindiging.

Als die 6 maanden niet voldoende blijken te zijn, heb je nog de mogelijkheid om een verlenging van 3 maanden aan te vragen. Ook kun je de AOV tijdelijk opschorten totdat je een nieuwe bedrijfsactiviteit hebt. De AOV loopt dan door zónder dekking; je betaalt daarvoor een lagere premie.

Oplossing 2: je kunt een arbeidsdeskundige van Interpolis inschakelen voor ondersteuning

De arbeidsdeskundige kan met je meedenken over een omslag in je carrière of een verandering van je bedrijf. Eventueel schakelen we daarvoor zelfs een externe specialist in. Ook voor mentale hulp bij het verwerken van deze veranderingen kun je een arbeidsdeskundige van Interpolis op bezoek laten komen. Hij of zij onderzoekt tijdens een gesprek wat je nodig hebt. Dit is maatwerk.

Wat gebeurt er wanneer je op dit moment een uitkering van Interpolis ontvangt of je je arbeidsongeschikt hebt gemeld?

Wanneer je het bedrijf stopt omdat je gebruik maakt van de opkoopregeling, dan lopen de uitkering en de normale claimbehandeling gewoon door. Wij kijken dan, net als bij alle claims, welke ondersteuning we je kunnen bieden. Zoals mentale of lichamelijke hulp om weer terug te keren naar het werk. Wel wordt de verzekering beëindigd, omdat er geen bedrijfsactiviteit meer is.

Stel je vraag aan je AOV adviseur van Rabobank

Hij of zij kan je helpen om de oplossing te vinden die je nodig hebt.