Wat Interpolis AOV voor u doet wanneer u gebruik wilt maken van de Opkoopregeling

De overheid wil agrarische bedrijven uitkopen die naast natuurgebieden liggen. Dit is onderdeel van het stikstofbeleid. Het gaat om een vrijwillige opkoopregeling in de varkens-, pluimvee-, melkvee- en kalverhouderij. Klanten met een AOV van Interpolis bieden wij 2 oplossingen.

Een langere dekking en ondersteuning bij deze verandering

Zo krijgt u tijd om de bedrijfsbeëindiging af te handelen. En helpen we u met een soepele aanpassing van uw AOV naar een nieuw beroep wanneer u actief blijft als ondernemer.

Oplossing 1: nog 6 maanden dekking nadat het vee het bedrijf heeft verlaten

U houdt tijdens die periode de volledige dekking en betaalt uw normale premie. Daarbij verzekeren wij alle werkzaamheden die horen bij het opruimen of slopen van het bedrijf en de afhandeling van de bedrijfsbeëindiging.

Als die 6 maanden niet voldoende blijken te zijn, heeft u nog de mogelijkheid om een verlenging van 3 maanden aan te vragen. Ook kunt u de AOV tijdelijk opschorten totdat u een nieuwe bedrijfsactiviteit heeft. De AOV loopt dan door zónder dekking; u betaalt daarvoor een lagere premie.

Oplossing 2: u kunt een arbeidsdeskundige van Interpolis inschakelen voor ondersteuning

De arbeidsdeskundige kan met u meedenken over een omslag in uw carrière of een verandering van uw bedrijf. Eventueel schakelen we daarvoor zelfs een externe specialist in. Ook voor mentale hulp bij het verwerken van deze veranderingen kunt u een arbeidsdeskundige van Interpolis op bezoek laten komen. Hij of zij onderzoekt tijdens een gesprek wat u nodig heeft. Dit is maatwerk.

Wat gebeurt er wanneer u op dit moment een uitkering van Interpolis ontvangt of u zich arbeidsongeschikt heeft gemeld?

Wanneer u het bedrijf stopt omdat u gebruik maakt van de opkoopregeling, dan lopen de uitkering en de normale claimbehandeling gewoon door. Wij kijken dan, net als bij alle claims, welke ondersteuning we u kunnen bieden. Zoals mentale of lichamelijke hulp om weer terug te keren naar het werk. Wel wordt de verzekering beëindigd, omdat er geen bedrijfsactiviteit meer is.

Stel uw vraag aan uw AOV adviseur van de Rabobank

Hij of zij kan u helpen om de oplossing te vinden die u nodig hebt.